Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

6.3.2015, Tábor – Cesta

První březnový pátek se už od ranních hodin nesl v duchu pozitivní energie a neutuchajícího očekávání, co přinese večer. Na ten si R-DIY booking a Patrik Tygr připravili speciální lahůdku v podání kapel DONE AND GONE, KUNG-FU GIRLZ a HANBY. Vše bylo završeno místem, kde se měl koncert odehrát. Jednalo se o bývalý umělecko-kulturní prostor Ctiborův mlýn, který se nyní nazývá Cesta.

Začátek naplánován na půl sedmou, jelikož hrát se smí do desíti. O zpestření celého koncertu je už postaráno ihned na začátku, kdy probíhá veřejná prohlídka celého prostoru Cesty Tedy spíše těch prostor, které se zatím podařilo z dezolátního stavu obnovit. Už sama tato informace mě láká vyrazit do Tábora co nejdříve.

Jak bylo řečeno, tak se i stalo. V Táboře jsme po půl sedmé. Cestu nalézáme bez problémů, není se čemu divit, příchod je zde lemován svíčkami (aspoň co se schodů týče). Po příchodu standardní zdravení, objímání a plácání.

Rád bych se nyní krátce zaměřil na samotný prostor Cesta. Je vskutku inspirativní, co lze v několika lidech a se vzájemnou pomocí vytvořit. Samozřejmě roli hraje i město, které k tomuto projektu přistupuje velmi kladně.

Budova, nebo spíše budovy (jde o propojení domů tvořících celek) nabízejí kromě své bohaté minulosti (první zmínky o domě sahají až do 15. století, tedy do doby, kdy vznikalo město Tábor) také obrovské prostory. Popisovat zde podrobný plán smysl rozhodně nemá. Nejjednodušší bude, když se na Cestu vydáte sami. Ale k samotné prohlídce se ještě vrátím. Tu vedla paní Kateřina z iniciativy - Cesta žije. Její komentáře a následná diskuze mě utvrdily v tom, že existence podobných prostorů je více než potřebná. Pokud by někdo hledal více informací o tomto skvělém místě, stačí navštívit stránky: http://www.cesta.cz nebo sledovat facebook profil: https://www.facebook.com/cestazije.

Zpátky k nabitému večeru. Line-up je přesně dán a už první kapela naznačuje, že ten, kdo dnes přijde pozdě, bude litovat. Začátek něco málo po půl osmé obstarávají DONE AND GONE. Táborský punk-rock se nese v klidnějších vlnách. Nazval bych to klidem před bouří. Lidé se spíše rozkoukávají, z kapely energie také výrazně neplyne. Za to hudba už je zajímavější. Typickým znakem je čitelná angličtina, která mi do konceptu hudby sedí. Což jasně značí americkou školu a vlivy jako BORN TO LOSE.

Při nástupu KUNG-FU GIRLZ se začíná na půdě oteplovat (ano, i v takovémto prostoru se dají pořádat skvělé koncerty). Dokonce registruji některé návštěvníky, kteří si sundávají bundy a mikiny. To je prvotní znak, že před pódiem (které v tomto případě, bylo tak malé, že bariéra mezi kapelou a lidmi neexistovala) se začnou dít věci. A není tomu jinak. Od okamžiků, kdy zazní první punkové tóny, se zpěvák svou energií vymršťuje mezi publikum a v kotlI se zatápí. Je vidět, že chemie mezi kapelou a osazenstvem funguje na jedničku. Poguje se o sto šest a skladby, které jsou taktéž v angličtině, přinášejí krom skvělé melodie i hlubší myšlenku.

Jestliže při KUNG-FU GIRLZ se v kotli zatápělo, tak při HANBĚ začaly šlehat plameny. Kapela, která punk nejenom hraje, ale i punkové funguje. Jedna z nejvíce skloňovaných kapel poslední doby a její prozatím jediný letošní koncert na jihu Čech. V jejím čele nezkrotný Banán. To byla jistota pro nezapomenutelnou show, která se začala odehrávat ihned při zkoušce. Nohy, ruce, těla i štafle se roztáčely v proudu energie před kapelou, která bez kompromisu diktovala celému dění tempo. Skvělé texty s výbornou hudbou spoludotvářely nádherný moment večera.

Cesta v pátek rozhodně žila a všichni můžeme doufat, že ne naposledy.

Fotky převzaty z FB Cesta žije.

Celý fotoreport

Zveřejněno: 13. 03. 2015
Přečteno:
3482 x
Autor: David | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář