Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

VALURY, ACID FORCE, LAHAR, EZKATOR

Mladá thrashová krev v podobě kapel ACID FORCE, EZKATOR a MURDER INC. se za začátku roku pustila do společného turné čítajícího několik dvojkoncertů ve víkendovém formátu pátek-sobota. Poslední dvojblok byl naplánován na konec února do Prahy a Plzně. Byl jsem dost na vážkách, zda zvolit CROWBAR na Sedmičce, nebo jít podpořit underground. Nakonec zvítězilo thrashové srdce a zvědavost na neokoukané kapely. Když k tomu přidáte klasiku LAHAR a oblíbený klub Modrá Vopice, dostanete obraz ideálního pátečního večera.

K tomu ideálu bylo hned od začátku skutečně blízko. S Žakynem dorážíme do klubu jako jedni z prvních ještě před sedmou hodinou a tak zbývá spousta času na pokec. Platíme vstup (kilčo), scházejí se další známé tváře, lámeme jednu Plzeň za druhou a začíná se zvučit a vše připravovat. Ideální stav bere za své ve chvíli, kdy se ke mně nakloní neznámý chlapík s tím, že jestli si nechci přisednout k nim, protože jeho kamarád si mě vyhlédl a líbím se mu (smích). Že jsem krásný thrasher samozřejmě vím, ale takový kompliment mě poněkud rozhodil a přestal jsem se cítit bezpečně (smích). Naštěstí se začalo hrát a po čase odešli i oba neznámí hoši. Zřejmě vyměnili Modrou Vopici za bar Modrá Ústřice (smích).

První kapelou byli hořovičtí VALURY. V sestavě této trojice se pohybují zkušení muzikanti, kteří svou hudbu škatulkují do hardcore-punku. Škatulky nemám rád a když už, tak pod HC-punkem si představuji jiné kapely. Nicméně VALURY nebyli špatní. Hardcore, trochu metalu, jednoduché a přímočaré skladby. Po nějakých třech skladbách sice trio ztratilo mou pozornost, ale přítomným mlaďákům se set zamlouval a došlo i k malému skotačení před pódiem. Dobrý rozjezd.

To následující Slováci ACID FORCE (členové ANSTRATUS) byli jiná liga. Zašpiněný old school thrash metal á la TOXIC HOLOCAUST. Čtveřice mladíků (do 20 let) to odpálila ve velkém stylu a musím uznat, že se mi líbili o 100 % více, než jejich hlavní kapela ANSTRATUS. ACID FORCE nejsou žádný vyumělkovaný thrash, ale pořádný bordel načichlý punkem. To ostatně potvrdili v závěru, kdy vystřihli několik výborných coverů – TOXIC HOLOCAUST, EXPLOITED, MOTÖRHEAD nebo DEAD KENNEDYS. A když zhruba od poloviny setu byl zvuk baskytary vytažen výše, byla to ta opravdová old school jízda v podání nastupující thrashové generace. Super!

Ze Sedmičky doráží auto Jihočechů a to je ta pravá chvíle pro LAHAR. Posilněn pivkem si to zamířím rovnou do mosh pitu, ve kterém se zmítám až do konce této vražedné půlhodinky. LAHAR to jako vždy kompletně vyplenili. Je úplně jedno, jestli hrajou „Řecko“, „Krev“ nebo „Neviditelnou frontu“. Tihle borci by nás zlikvidovali, i kdyby vytřihli cover od Budvarky. Žádné pauzy, žádný oddech… thrashoví fotrové se přece nemohli mezi tou omladinou nějak flákat (smích). LAHAR podle očekávání ovládli celý večer. Jsem zničen! Díky kamarádi.

Hrát po LAHAR je těžký úděl, ale druhá slovenská kapela večera EZKATOR se s tím poprala se ctí. Kapelu jsem poprvé zaregistroval v roce 2013, kdy vydala své první EP „Beyond the Horizon“. Nahrávka mě tehdy moc nebavila, ale naživo to byla jiná třída. EZKATOR předvedli kvalitní výkon. Jejich thrash metal mě bavil a udrželi si mou pozornost po celou délku setu. Podobě jako v případě ACID FORCE se jedná o kluky do 20 let. Slovensko má dobrou základnu a jsem docela zvědavý, na další počin této party. EZKATOR se rozhodně vyplatí sledovat.

Nedávno jsem psal recenzi na MURDER INC. a byl jsem fakt zvědav na jejich koncert. Ale nakonec jsem kolem půlnoci zmizel a tak mi pánové znovu unikli. Tímto Lukášovi a spol. patří má omluva a příště už se to snad povede (úsměv). Celkově se jednalo o povedenou akci s kvalitními kapelami, slušnou návštěvou, dobrým zvukem i pivkem. Díky všem. Thrash ´till Death!

Zveřejněno: 03. 03. 2015
Přečteno:
3257 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář