Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

21.2.2015, Písek - Rock Club Bar

Potom, co peciválové z Písku nevážili cestu na nejistý koncert do Vimperku, rozhodli se netrávit večer doma a zajít si prostě na pivo a jen tak žvanit. Jenomže když padla volba na nově otevřený rockový klub, nikdo z nás netušil, že nás čeká během sobotního večera představení dvou kapel punkového ražení. Jinak klub se nachází na Pražské v prostoru nad Zlatou husou a prostředí je to vskutku sympatické. Milá, hbitá obsluha do nás tlačila protivínskou jedenáctku, na výběr pak bylo ještě pivo Démon, ale toho jsem se obával. Reprodukovaná muzika zkraje večera nebyla nijak hlasitá, nerušila hovor a čas uplýval hodně příjemně.

Letáky na stolech prozrazovaly, že dnes mají zahrát dvě kapely, leč propagovaná skupina JUST dala vědět, že z nějakých technických důvodů nedorazí, a tak jako náhrada vystoupili kluci z Hluboké nad Vltavou s názvem PPB, jinak také PRÁŠEK PROTI BLBOSTI. Po deváté hodině byl rozestavený aparát a hodně veselé trio z podzámčí rozehrálo svůj set plný jednoduchých chytlavých melodií, opakovaných refrénů. Bylo znát, že hraní tuhle partičku hodně baví a do nálady se jejich punk celkem hodil. Vyřvávačka o chlastu „Hospoda“, hlubokomyslný příběh o ztracené lásce „Anča“ a další písničky „Déšť“ nebo „PPB“ doplnily dva covery, nejklasičtější „Anarchy in The UK“ a dost nečekaná „Paralet“ od JASNÉ PÁKY. Hodně jsem se bavil, protože kapela si absolutně nehrála na nějaké mistry a svoje nadšení a odlehčenou snahu o nadsázku přenesla i na několik desítek posluchačů. Zkrátka konzumace alkoholu byla zpříjemněna muzikou, která nikomu nevadila.

Druhá kapela dorazila ze Soběslavi, a žel, od samého začátku, ve mně nevzbuzovala takové sympatie, jako výše zmínění PPB. Doposud jsem nezažil, aby skupina byla uvedena proslovem „managera“, který poté obcházel stoly a nabízel debut kapely NÁHODNÝ VÝBĚR na cédéčku. Nechci tu nějak hanit výkon pětice, která se pravděpodobně bude časem ambiciózně tlačit na popové výsluní, ale přestože po instrumentální stránce to asi nebylo špatné (zajímavé je začlenění saxofonu), tak tenhle navoněný výraz je mi z duše protivný, nehledě na to, že se v textech občas objeví vulgarita, která má ale takový ten atribut prodejnosti. Konkrétně tu mluvím o momentálně největším hitu kapely „Romantička“. Jednoduše pop punk, jako vykrádačka MANDRAGE a podobných uskupení mě roztrpčila. Nicméně část publika se skvěle bavila, a tak je to v pořádku.

Závěrem bych chtěl napsat pochvalný dovětek o zvuku, obě kapely, nehledě na to, jak rozdílně na mě zapůsobily, měly zvuk hodně pěkný, nástroje čitelné, hlas srozumitelný, žádný přeřvaný randál. Dobrý prostor, dobrý zvuk.

A úplně závěrem. Zrovna nedávno jsme cestou z nějakého pražského koncertu mluvili o absenci takovéhoto klubu v Písku a paráda, je tu. V sobotu 28. února tu zahraje deathmetalově laděná melodická muzika v podání písecko-strakonických ARTHEMION a píseckých ETERNAL OCCULT, a tak se nabízí možnost zase někam vyrazit.

Fotky použity z:
https://www.facebook.com/RockClubBar
 

Zveřejněno: 26. 02. 2015
Přečteno:
4005 x
Autor: štěpán | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář