Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

GAME OVER – Burst into the Quit CD 2014, Scarlet Records

Pokud jste si loni v létě nedovolili dovolenou v Itálii, pak bych vám mohl doporučit si ji poslechnout. (smích) GAME OVER je mladá italská thrashmetalová kapela z města Ferrara na severu Itálie. GAME OVER, společně s HYADES, ALKOHOLIZER, ULTRA-VIOLENCE nebo CHILDREN OF TECHNOLOGY, představují pro fanouška thrash metalu velmi zajímavou italskou scénu. Svým debutem „For Humanity“ vystrčili růžky i mimo rodnou hroudu. Dva roky poté přichází následovník „Burst into the Quit“, který by měl pomoct k většímu úspěchu. Sundejte rukavice, čepice, šály a další zimní oblečení. Navlečte si džísku, tričko oblíbené thrashové kapely a rychle za sluníčkem do Itálie. 

GAME OVER to rozjíždějí pěkně ostře od samotného začátku. Žádná, natož ukecaná intra, a žádné zdržování. Už od prvních okamžiků se fanoušci dočkají energického thrash metalu. „Masters Of Control“, to je čistá přímočarost, řezavé riffy a chytlavé melodie. Hoši to s nástroji umí a to potvrzují v následující „Seven Doors to Hell“, která vedle kousavých riffů nabídne i velmi pěkné kytarové sólo. Po většinu doby se texty drží citací a odkazů na filmovou tvorbu z 80. let. Především jde o klasické béčkové horory a sci-fi. Stačí se podívat na samotný obal desky, na kterém démon či vetřelec hodlá unést nevinnou oběť. Pro fanouška tohoto období to není nic neznámého, vždyť tehdy se kapely  inspirovaly všelijakými monstry, vetřelci nebo sériovými zabijáky.

Tempo je stále rychlé jako močící zastávka na území chřestýšů. Polovina je už za mnou a netrpělivě očekávám zbytek. Pokud bude i tak energický, tak si budu muset dojít k lékaři pro ortézu na krk. Ve skladbě „No More“ se dostaví pískavé kytary, zvonící sólíčka a ještě větší porce melodií. U GAME OVER je cítit, že je vlastní muzika baví. To je jeden z předpokladů úspěchu. Pokud z kapely nestříká nadšení a láska k thrash metalu, tak to nechytne ani posluchače. Nová vlna thrash metalu přesně kopíruje tu předchozí původní. Minulost i současnost produkuje (pod)průměrné kapely, které se chtějí svézt na aktuální vlně nostalgie. K tomu rozhodně v tomto případě nedojde. Dalším důkazem je následná „Metropolis Pt.3“, čistokrevná crossoverová vypalovačka. Není třeba dlouhých deseti minutových opusů, protože i třicet vteřin hardcore thrash metalu rozpumpuje srdce thrashového fanouška. Blíží se konec a opět se rozjíždí nadopovaný parní válec. Atomová střední pro milovníka filmového studia TROMA není nic neznámého. K tomuto old school bláznivému kousku z osmdesátek přidali Italové thrashové téma. Titulní „Burst into the Quit“ zakončuje celou desku v duchu starého exodusovského thrashe z dob klasických tří desek. 

Musím říct, že „Burst into the Quit“ je v případě GAME OVER rozhodně skok dopředu. Neshazuji předchozí počin, ale tohle je rozhodně nejlépe produkovaný materiál. Kluci jdou nahoru, jsou vyhranější a vědí, co si mohou dovolit. Produkce je zlepšila, zvuk je masitý, ale také příjemně retro. Není snaha tahat materiál jak gumu od tepláků. Tři minuty a dost! Přes půlhodiny v italském mosh pitu se příjemně poslouchalo.

Seznam skladeb:
  1. Masters Of Control
  2. Seven Doors to Hell
  3. The Eyes (Of the Mad Gardner)
  4. C.H.U.C.K.
  5. No More
  6. Metropolis Pt.3
  7. Trapped Inside Your Mind
  8. Nuke ´Em High
  9. Burst into the Quit
Čas: 34:33

Sestava:

  • Sanso – kytara
  • Ziro – kytara
  • Renato „Reno“ Chiccoli – baskytara, zpěv
  • Anthony „Vender“ Dantone

www.facebook.com/pages/Game-Over/201525182297
www.gameoverofficial.com/
soundcloud.com/gameoverthrash
www.youtube.com/user/RenoThrash

Zveřejněno: 01. 03. 2015
Přečteno:
3423 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 03. 2015 13:05 napsal/a Smrťák
Nepochopení
Zdá se mi, že do nebes vychvaluješ toto album, nevidím ani řádku výtky. Přesto dáš 7/10. Nezdá se mi to objektivní.