Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

SUFFOCATE WITH YOUR FAME – Item(s) MCD 2014, vlastní náklad

Černošická kapela vznikla v roce 2009 pod názvem Suffocate With Your Vomitus a hned následující rok vydala debutové EP s jednoduchým názvem „EP 2010". Další rok se přihlásila do soutěže MetalGate Massacre, kterou vyhrála a tím získalia pod hlavičkou firmy MetalGate Records možnost natočit plnohodnotné album. Kapela SWYW si pozměnila trochu jméno a ve stejném roce vydala CD „The New World Order". V loňském roce, ve studiu Babylon, pod producentskou taktovkou Tomáše Raclavského (MODERN DAY BABYLON) připravili SUFFOCATE WITH YOUR FAME další nahrávku s názvem „Item(s)".

Potřeboval jsem se rychle přesunout z bodu A do bodu B. Vyhlédl jsem si spoj SWYF. Jen tak tak usednu, nedoporučuji stát, a když tak se pevně držet, a velmi rychlý rozjezd, mě pořádně vcucne do sedačky. Jedeme šílenou rychlostí. Podívám se z okýnka, projíždíme neměnnou rychle ubíhající deathcorovou krajinou. Krajina kolem se nedá sledovat v kuse, odbíhám myšlenkami jinam. Na příští cestu si vezmu aspoň něco na poslech do sluchátek. Přemýšlím, mám smíšené pocity. Budu se muset nějak dostat zpět. Naštěstí je to jen pracovní cesta a za pětadvacet minut jsem v cíli. Takto bych nějak charakterizoval první dojmy z alba „Item(s)".

Albu samozřejmě vévodí kytary, které jsou slušně propracované a každá tu má své místo. Je zde hutná rytmika a nepřehlédnutelné jsou výborné bicí. Hodně výrazný je growlující vokál, jehož ne moc variabilní poloha u mě nepřispívá k dobrému pocitu z poslechu. Pouze u úvodní písně „Meaningless“, která je perfektně brutálním otvírákem alba, je doplněn druhým volnějším hlasem Honzy Kučery (SKYWALKER). Velmi podobná zvuková podoba všech skladeb a neměnný hlas, to je to, co vnímám jako plochý, povinný zvuk nasekaný podle jedné core lajny. Je pěkné, že kytary řežou jako motorová pila, ale občas mi připadá, že pouze jedoucí naprázdno. Chybí nějaký zářez tak, aby zamrazilo. Takhle se dá předpokládat, co bude dál, a skladby takto splývají v jednu velkou část něčeho, kterou sic nevnímám špatně, ale vícero poslechů než těch „povinných", které jsem udělal k recenzi, už zřejmě nedám. Ale kdoví...

Ještě vypíchnu nějaké záchytné body alba, pár skladeb. O otvíráku jsem se již zmínil, tak skočím hned k dvojce „The Punisher“, kde pěkně zespoda k nepropustné bariéře kytar plných breakdownů, kterých je na albu víc než dost, vystupuje groove podklad. Klipovka „Age of Waste“ je jedna z výborných písní na albu. Dojde zde ke kýženému zvolnění, sóličko, odlišná linka jinak nářezové skladby, která zalahodí uchu. Když jsem zmínil sólo, tak se přesunu na konec k dvojskladbě „Resurgence“ a „Depths“. Předposlední je pozvolně navazující intro k závěrečně skladbě, která je takovou vkusnou tečkou desky, byť do dvou třetin se žene deathcorová smrši, tak na konci další host na „Item(s)" Tomáš Raclavský vykouzlí pěkné heavy metalové sólo. A když jsem zmínil ještě jednou Tomáše Raclavského, tak podotknu, že celkově album zní lépe, má hutnější sound než předešlé „The New World Order".

Album si můžete stáhnout z portálu bandcamp anebo jej koupíte také ve slušivém černě vyvedeném digipacku. Na přední straně obalu je zajímavý zvířecí motiv, totem poskládaný z podoby jaguára, tygra ležící na podkladě chapadel chobotnice, rohů a peří... V něm na křídovém třístránkovém papíru najdete texty, v bookletu povinnou děkovačku, sestavu, booking kapely a informace o nahrávání alba. V bookletu nechybí biografie kapely, což mě mile překvapilo, protože to nebývá zvykem. Po prvním poslechu jsem zhodnotil album na polovinu z deseti, nyní při dopsání recenze se rozhoduji mezi 6 a 7 body.

Seznam skladeb:

  1. Meaningless
  2. The Punisher
  3. Age of Waste
  4. Dimension Change
  5. 24/7
  6. Resurgence
  7. Depths

Čas: 25:10

Sestava:

  • Jiří Vošahlík - zpěv
  • Tony Svoboda - kytara
  • David Šohajek - kytara
  • Jakub Šimek - kytara
  • Adam Knetl - basa
  • David Vaner - bicí

Hosté:

  • Jan Kachna Kučera (SKYWALKER)  - zpěv (1)
  • Tomáš Raclavský (MODERN DAY BABYLON) - kytara (7)


http://www.facebook.com/suffocatewithyourfame
http://bandzone.cz/suffocatewithyourfame
http://swyf.bandcamp.com/


Zveřejněno: 17. 02. 2015
Přečteno:
3846 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář