Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

BLOOD IN OUR WELLS – Echoes Of Desolation LP 2014, Waking The Dead

Vysychající krev v našich studnách.

Co bych asi tak mohl napsat o kapele, ve které jsou všichni zúčastnění moji kámoši a známí, kterou bez sebemenšího zaváhání považuju za klenot, který vznikl v prostředí otrokovických garáží a jejíž zádovou nášivku se chystám přišít už na třetí riflovku? Přečti si to. Po samostatném stejnojmenném CD, které mě nikterak za uši nechytlo, tu máme první (možná i poslední) samostatný vinylový zářez tohoto stenchcorového kolosu, který je silně ovlivněný východoevropským black metalem. Už samotný název kapely je vlastní druhému albu ukrajinských DRUDKH. Na průhledném vinylu, jehož obal je skoupý na jakékoliv informace, najdeš 8 válů atmosférického stenchcore/metalu, který sází zejména na pomalé a střední tempa. Díky tomu dostávají vyniknout temné/teskné melodie a hluboký hrdelní řev, který se na této nahrávce dostal do, řekl bych srozumitelnější roviny, než tomu bylo na prvotině. Celkově se mi hodně zamlouvá zvuk, který se možná může jevit dost přebasovaný (ne, on je přebasovaný), ale mně k tomuto stylu perfektně sedí, hlavně kytarový sound je správně kanální a údery do bicích znějí řádně tupě. Je to brutální, zvukově zahuhlané a lezou z toho vynikající melodie. S klidným svědomím můžu říct, že jsem takovou kapelu zatím neměl čest slyšet. V promo materiálech se uvádí, že se jedná o temný hardcore/punk s vlivem black metalu, nic proti Hlaďas, ale já tam žádný hardcore neslyším. Tohle je brutální stěna valivého materiálu, který se po skřípajícím intru rozjede a na konci nahrávky se zastaví. Žádné překvapivé záseky, rozjezdy či breaky tu nečekej, tady nemají své místo.

Jak už jsem uvedl, obal je na informace skoupý a krom přední strany obalu, kde je fotka zamlženého lesa spolu s logem a názvem desky + názvy skladeb na straně druhé, neříká o kapele samotné vůbec nic. Já můžu dodat, že se v BLOOD IN OUR WELLS sešli členové TOMORROW‘S HELL, DOPPELGANGER OF DEATH, KRUH a MUSHROOMS OF YUGHOTH. Nahrávka vznikala u Bluma, což je kytarista hc/crustové bandy GATTACA a jehož práce při nahrávání kytar se mi velice zamlouvá. Jeho služby můžu s klidným svědomím doporučit (pokud teda nehraješ deathcore, atd.).

Jinak deska vyšla v podstatě u domovské stáje nás tady na Slovácko/Valašsku, což je label Waking The Dead, kterému šéfuje kámoš Hlaďas. Abych se přiznal, při nulové koncertní aktivitě kapely jsem ani nečekal, že by tento materiál vůbec kdy vyšel a navíc na desce, o to větší radost z něj mám. Pokud bych měl něco vyzvednout, tak určitě konec první strany, které vévodí song s názvem „Chaos materiálního světa“ a start strany druhé pojmenovaný „Zrcadlo“. Kapela je momentálně neaktivní, já však pevně doufám, že zase někdy, něco… bude mi ctí.

Seznam skladeb:
  1. O přežití
  2. Absolutní nezájem
  3. Chaos materiálního světa
  4. Zrcadlo
  5. Vnitřní kolaps
  6. Blood In Our Wells

Čas: 25:43

Sestava:

  • Johnix - kytara
  •  Kruh - kytara
  • Oecity Boss - bicí
  • Brežněv - basa
  • Pecan - vokál

bloodinourwells.bandcamp.com


Zveřejněno: 27. 01. 2015
Přečteno:
3229 x
Autor: Kubánec | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář