Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Lukáš z MOD zine nám poslal rozhovor s nizozemskou kapelou CIRITH GORGOR, při mém každodenním brouzdání netem jsem zjistil, že nejen nám :)) nicméně zveřejnění jsem mu slíbil, takže ono je to celkem fuk :)))

Kapela vystoupí na letošním Nuclear stormu a tento rozhovor má být jako podpora jejich vystoupení na NS, takže příjemné počteníčko, ať víte co vás na NS čeká za zvěř(e) :)))) Márty

Jak se těšíš NUCLEAR STORM festival? Nebojíš se, že nejste přece jen tak známá kapela jako např. VADER nebo BEHEMOTH, kteří u nás odjeli už několik koncertů a mají zde základnu fanoušků (věřím, že tímto koncertem to napravíme!)?

Jasně, moc se na vystoupení na NUCLEAR STORM festivalu těšíme! Nikdy jsme nehráli na open-air festivalu, takže I toto je pro nás lákavá zkušenost. Kromě toho je to poprvé, co budeme hrát u vás v české republice. Jsme zvědaví na fanoušky u vás. Nejsme opravdu tak známí jako BEHEMOTH nebo VADER, ale to nám opravdu starosti nedělá. S BEHEMOTH jsme dvakrát hráli, jednou jsme dokonce předskakovali TESTAMENT, takže to není poprvé, co hrajeme na jednom pódiu s hvězdami. A kromě toho, jsou to sice slavné kapely, ale jsou to stejní lidi jako já nebo ty, takže není se čeho bát.

Ze začátku mi přišlo z tvých slov, že ani nemáte zájem hrát na tomto festivalu, ale nakonec jsem Vás přemluvil, z čeho jste měli strach ha, ha? Odkazoval jsem tě na kapely jako PLEURISY, MANGLED, INHUME? které už na tady hráli? zkoušel jsi od nich dostat nějaké informace?

Ne, tak to není, my od začátku stojíme o to si na festivalu zahrát, jen bylo nutné dořešit okolnosti, kvůli kterým bychom nemohli spíš než bychom nechtěli hrát. Máme za sebou padesát koncertů po celé Evropě a rádi navštívíme všechna místa, kde jsme ještě nebyli. A ohledně našich holandských kolegů, všichni váš festival chválili, prý máte šílené fanoušky, takže si piš, že se fakt moc těšíme, že se u vás rozjede pořádné peklo.

Zajímalo by mě, jestli máš nějaké informace ohledně České republice? Já jsem se např. od jednoho maniaka z Holandska dozvěděl, že si myslel, že Česká republika leží někde v Rusku a potom si myslel, jestli tu máme vůbec elektřinu a podobné kraviny? určitě víš, že jsme kandidáti do Evropské unie, jaký máš na toto téma názor, prospěje to naší zemi??

Haha ... to byl asi nějaký náš studovaný spoluobčan ? Levithmong a já jsme u vás už byli, v malé vesnici 35 km od Prahy, byli jsme v Kutné Hoře, ta kostnice tam je super. A samozřejmě taky v Praze, takže něco už o vaší zemi víme. Moc se mi u vás líbilo. Pivo a jídlo jsou u vás pro nás hodně levné, takže si dovedeš představit, kolik jsme toho vychlemtali. Takže na vaši zemi mám skvělé vzpomínky.

Co představíte za skladby na NUCLEAR STORM festivalu? Doufám, že připravujete nějakou speciální show!?

Budeme hrát věci z ?Onward To The Spectral Defile?, ?Unveiling The Essence? a něco z připravované desky. Můžeme všem slíbit brutální a opravdovou black metalovou show, tak jak to má být!

Znáš např. nějaké české kapely? asi tě zklamu, ale tady je black metalová scéna plná sraček a to tak i po hudební stránce (tak to vidím já, čest výjimkám!).

Hmm... upřímně řečeno, napadá mě jen MANIAC BUTCHER a MASTER?S HAMMER, což jsou podle mě skvělé kapely. Víc toho asi opravdu neznám.

Holandsko je známo legalizací marihuany? jak jsou na tom CIRITH GORGOR a tráva? asi se podle fotky na netu se nevyhýbáte tomuto hobby ha, ha? co? Co takhle chlast, co pijete? to víš, Češi jsou strašní ochlastové a jak vidí nějakého cizince, tak s ním chlastají až nepadne ha, ha? máš se na co těšit, na nějaké špeky zapomeň ha, ha?

Hehehe... Holandsko bylo vždycky známé sýrem, tulipány a větrnými mlýny, ale teď každý zná jenom marihuanu. Zajímavý vývoj. CIRITH GORGOR a tráva ? no, tak jak to říkáš, nevyhýbáme se tomu ? Chlast? Ten hraje zásadní roli v naší existenci na této planetě, vypijeme toho opravdu moc, takže už nám rostou pěkné pupky. A jestli máte u vás ve zvyku ožírat zahraniční hosty, tak určitě začněte s náma!!! Jsme pro jakoukoli výzvu. Snad u vás zažijeme něco, co jsme předtím nezažili. Každopádně jsme připraveni, tak doufám, že vy taky!!!

Ok chlape? uvidíme se 18.-19. 7. 2003 na místě? pozdravuj zbylé osazenstvo CIRITH GORGOR?Lukas

Lukáš Vágner

CIRITH GORGOR


Zveřejněno: 09. 06. 2003
Přečteno:
3523 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář