Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

14. 2. 2015, Brno - Fléda

Nejkratší měsíc v roce s sebou letos přináší největší událost letošní zimy:
magicky sedmý ročník DARK VALENTINE, jehož předchozí ročníky hostily mnohasethlavý dav hudbymilovných ztracenců.

Temný světec se v sobotu 14. 2. 2015 ve svém svátečním hávu již po sedmé proplíží ulicemi Brna a zve své věrné do klubu Fléda, kde nad nimi roztáhne svá ochranná křídla a naplní jejich srdce a jejich uši hudbou lahodnou i bouřlivou.

Pekelná nálož skvělých kapel exploduje již v 17:00 a odhalí nadšeně očekávané stálice půlnoční scény i nově zrozené sirény noci.


SERENITY

http://www.serenity-band.com/

Jako headliner se představí rakouská skupina Serenity.
Tento spolek, vedený charismatickým Georgem Neuhauserem vás provede světem teskných melodií i vášnivých a mocných rockových a metalových jízd.

Charisma skupiny v nedávné době ještě notně rozšířila zpěvačka Clémentine Delauney, která se již stala stálou členkou a můžete ji vidět například jako Elizabeth Bathory v klipu, nazvaném Wings of Madness.

Spolu s hrabětem Georgem tak vytvářejí třeskutě přesvědčivý a emocionálně silný tandem, jehož sílu si nedovedete představit, do té doby, než jej uvidíte na vlastní oči.

Texty Serenity odkazují do dávných dob k postavám Francise Drakea, Marca Pola, Galilea, Beethovena, Napoleona, k temné hraběnce Elizabeth Bathory a ke všem démonům a běsům, jež ovládali životy těchto velikánů či vyděděnců.


MISTY WAYS

http://www.mistyways.com/
http://bandzone.cz/mistyways

Na maškarní bál masky rudé smrti a nevěstky babylonské vás přenesou této dekadentní noci, brněnští MISTY WAYS, pohybující se na pomezí expresívního metalu s výraznými symfonickými prvky a dark rocku, čemuž skupina sama říká moon metal. Osloví vás hudbou vášnivou, temnou, mrazivou i dravou, prosycenou výraznými vokály zpevačky Katryny a kytarovým malířstvím dekadenta Deriase. Hudbou, která i v ledovém únoru dýchne hřejivou vůní podzimu a mlhou, jež vás přiměje propadnout jejímu kouzlu, takže se přistihnete, že vám ještě cestou domů zní v hlavě slova „welcome to my world, to the harvest moon garden...“

Misty Ways zahrají to nejlepší z velice pozitivně oceněného alba Train of Lust, které skupina vydala v tomto roce a stejně i zbrusu nové písně, na něž je skupina velmi hrdá, a které ukáží, kam se mlžné cesty budou ubírat dále pod příkrovem stínů . .


ARCH OF HELL

http://bandzone.cz/archofhell

Na vlně symfonického a melodického metalu s lehkým deathovým podbarvením vás domácí ARCH OF HELL vezmou do pekla a (možná) zpět. Dámský melodický vokál se střídá se screamem i growlem, náladové klávesy a neotřelé kytarové riffy slibují nevšední zábavu. Vokály i nástroje se zde skvěle doplňují, duní energií a víří v extatickém rytmu, odkazujícím k síle severského metalu. Nedivte se, vyzvou-li vás k zběsilému tanci.


WELICORUSS


http://bandzone.cz/welicorussofficial

Velice ostrá a intenzívní smečka vedená pohanem Alexejem Boganovem. Zatímco zvuk a obraznost kapely s jejich tmou a intenzitou bezpochybně patří k black metalu, hudba Welicoruss také obsahuje tradiční lidové melodie a symfonické prvky. Texty, koncepce a ideologie jsou inspirovány starým Ruskem, východní filozofií a transcendentním vnímáním světa.

První dlouhohrající album skupiny "WinterMoon Symphony" bylo vydáno roku 2008, a druhé "Apeiron" následovalo krátce později roku 2009. Obě alba byly vydané významným ruským vydavatelstvím CD-Maximum.


CARPATIA CASTLE


http://www.carpatiacastle.cz/
http://bandzone.cz/carpatiacastle

Rumunské Karpaty a jejich podmanivé kouzlo kořeněné bezpočtem báchorek o nočních tvorech prahnoucích po krvi a neschopných zemřít si jako inspirativní roznětku zvolil nejeden umělec. Ať už dotyčný tvůrce třísnil papír inkoustem, plátno olejem či akvarelem, točil klikou kinematografického přístroje nebo své pocity zaklínal do přísného mřížoví notových osnov, mnohdy z jeho snažení vzešlo působivé dílo. Hudební cestou po stopách revenantů a vlkodlaků se dala i mostecká kapela CARPATIA CASTLE, jejíž samotný název nenechá nikoho na pochybách, kterým směrem se asi šíří pach krve.


DERIAS & SPARS


http://bandzone.cz/deriasspars

Samozvaný exorcista Derias a absintový minstrel Spars vás vezmou na sabat padlých andělů, do říše divokých rytmů a kvílících banshees. Z kombinace Sparsova hlasu, zásoby zeleného jedu, která by přežila i obležení Kartága, desítky Deriasových kytar a podivných elektronických hraček totiž v minulém roce zešel hudební experiment, ve kterém se odehrává leccos.

Duo, doplněné dalšími muzikanty na plnokrevnou rockovou sestavu, vám představí v premiéře, několik zbrusu nových písní, nachystaných speciálně pro tuto příležitost.


WOLFARIAN

http://bandzone.cz/wolfarian

Osmičlenná pohanská (nejen) vikingská smečka, kterou vedou dva kontrastující hlasy – hrubý mužský growl a vášnivý ženský zpěv, prodchnutý balkánským temperamentem a wiccanskou silou charismatické vokalistky. Hudbu krom tradičních nástrojů dotváří také z medový zvuk houslí a výrazné tóny fléten. Na počátek roku 2015 skupina chystá debut s názvem "Far Away In North".


Součástí akce bude i rozsáhlý jarmark, ze kterého bude zrak přecházet. Oblečení, šperky . . až po timburtonovský čokoládový obchod.

A abyste si akci mohli užít všichni, stlačíme vstupné dolů víc, než je gravitační síla uprostřed černé hvězdy, to si pište. Lístky v předprodeji budou dostání v Indies na Kobližné od 15. 1. 2015 za 190,- Kč.

Lístky budou dále k dostání i na portálu www.smsticket.cz.

Funguje to tak, že zašlete podle pokynů na uvedeném profilu SMS v hodnotě 50,- Kč čímž získáte rezervaci a právo dostat na místě akce v den konání vstupenku za předprodejovou cenu (kterou potom bez těch padesáti už zaplacených korun doplatíte na místě).

Zveřejněno: 10. 01. 2015
Přečteno:
3486 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář