Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Dlouho už jsme nezabrousili do vydavatelských vod...

Tentokrát v našich sítích uvízl Lecter, manažer, vydavatel, kanibal, textilák a cestovatel... (úsměv) Na scéně se Lecter v různých rolích pohybuje přes dvacet let, nejdříve coby šedá eminence legendární deathové kapely CRUSHER (velký smích – vysvětlení níže), později jako vydavatel neváhající cestovat vlakem přes půl republiky s dvěma obřími taškami plnými textilu a hudebních nosičů. Díky své holubičí povaze se stává terčem posměšků kdejakých provokatérů, mezi něž se hrdě hlásím (nezapomenu na předloňský Obscene, hehehe, taky na něj dojde) a nějaké ataky proběhly i ze strany MALIGNANT TUMOUR v časopisu Hlasatel (o nich také později).

Ahoj Richarde, asi je jasné, že rozhovor kvůli jednomu tvrzení v rozhovoru pro Hlasatel by neměl smysl, takže toho probereme víc... To kontroverzní si necháme na později, aby si čtenáři napřed mohli o Tobě a Tvých aktivitách udělat obrázek. Takže na začátek krátké CV – kolik je Ti let, kdy jsi začal vnímat muziku, na jakých kapelách jsi začínal, jak ses dostal k extrémům?


Ahoj Johane, díky předem za tento rozhovor, tak pojďme hned k věci. Kolik mi je let? Hele víš, že žen a vydavatelů nad 40 by ses na to neměl ptát? (smích) K muzice jsem se dostal v deseti letech, kdy jsem totálně ujel na OLYMPIKU. (úsměv) Poté to byli ve třinácti AC/DC, ve čtrnácti ACCEPT a v patnácti u mě nastal totální zlom, který způsobilo album kalifornské čtveřice METALLICA – „Master Of Puppets“ a země se otřásla v základech. Omlouvám se všem fans SLAYER, ale pro mě je „Pán Loutek“ nej thrash album všech dob! A k extrémům – to začalo na učňáku, první alba DEATH, WEHRMACHT, v devatenácti pak poslechem NAPALM DEATH a jejich alba „Harmony Corruption“ /„Suffer The Children“ největší hitovka!/, no a pak už nastala grind éra a jiné rozvětvené styly, jako fastcore, crust apod.

Většina pamětníků Tě nejspíš začala vnímat v souvislosti s dvěma aktivitami – jako mluvčího/manažera skupiny CRUSHER a jako majitele Lecter Music Agency. Co vlastně bylo dřív?

No samozřejmě CRUSHER. Přišel jsem z vojny v roce 1991 a do týdne už jsem byl ve zkušebně kapely. Měli inzerát na autobusáku v Jičíně, že shánějí kytaristu a basáka, tak jsem jim napsal, že se jim nabízím jako „manažer a textař“ a přišla odpověď „Přijeď“. Tato krásná éra trvala 13 let. Lecter Music Agency běží od roku 2002.

Vraťme se ke CRUSHER. Co Tě vedlo k tomu, že jsi toužil stát se manažerem a nikoliv hudebníkem? Přece jen není manažer až tak vidět, kdo se o scénu nezajímá nějak hlouběji, ani třeba neví, že kapela někoho takového má...

Nikdy jsem netoužil stát se zrovna managerem, spíš touha být součástí nějaké kapely a na Jičínsku tady ten výběr nebyl čertvíjaký, jasně bylo tady pár kapel, ale tady mě zlákalo být u zrodu něčeho hned od počátku a to byla pro mě strašná výzva! To, že není manager vidět, je naprosto v pořádku! Proč by měl? V tomhle ohledu vše zapadalo tak, jak má, vyhovovalo mi to stoprocentně.

Jakou roli jsi vlastně coby manažer „hrál“? Kecal jsi třeba klukům do tvorby, nebo „jen“ zařizoval, co bylo třeba?


V CRUSHER byly role jasně rozdělené, Rowdies (bubeník) byl kapelník a de facto spolu jsme vždy probírali ty nejzásadnější věci. A není náhodou, že jsme spolu jako jediní /my dva/ vydrželi po celou existenci až do prvního a zároveň doposud posledního rozpadu v roce 2004. I přesto, že v současnosti oba kráčíme po jiné cestě každý zvlášť, tak já na Rowdiese nemohu říct ani po 24 letech co ho znám křivé slovo, není jiný muzikant, kterého bych si víc vážil po lidské stránce a to myslím smrtelně vážně. Spolupracujeme nadále, vzájemně si vypomáháme a funguje to dál. Nevím, jak to cítí on, ale takhle to vidím já. Jinak co se týče „kecání do dění v kapele“, vždy jsem měl možnost vyjádřit se k něčemu, když se řešilo něco zásadního a naopak jsem dokázal přijmout připomínky, které se týkaly např. textů, jejichž jsem byl na prvních 3 CD z 80 % autorem /což se třeba také úplně neví, což mi ale nevadí, mé ego je po této stránce naprosto v pořádku (úsměv)/.

Co považuješ v souvislosti s CRUSHER za svůj největší manažerský úspěch? Co Tě naopak dodnes mrzí, že se nepovedlo dotáhnout?

Tak tady je to jednoznačný, na tohle bych odpověděl kdykoliv ve tři hodiny ráno, kdyby jsi mě vzbudil – je to koncert, který se uskutečnil 14.11.2000 v Uherském Hradišti ve vyhlášeném klubu Mír, kde vystoupil CRUSHER ve společnosti dvou legend UG scény, NAPALM DEATH a NASUM. Jen tyto 3 kapely a nikdo jinej! To byl pro mně vrchol, totální orgasmus, 700 lidí uvnitř klubu a dalších 150 venku, který už se dovnitř nedostali!!! Bavit se před koncertem s Jesse Pintadem a po koncertě s Miezskem Talarczykem, samotný průběh koncertu, rekordní prodej merchandise CRUSHER, celá atmosféra akce, úžasný lidi a následná afterparty se všemi, odjezd z akce v půl pátý ráno... – nikdy na to nezapomenu!!!!!!! Co se nepodařilo dotáhnout...? Měl jsem osobní malej sen, vytáhnout CRUSHER na turné mimo evropský kontinent, pak by moje ambice /i kapely/ došly asi plnohodnotného naplnění, ale rozhodně nelituju ničeho, co jsem s CRUSHER prožil, byly to roky, kdy mělo smysl věřit tomu, co děláš a i když se našlo období, kdy to nebylo lehký ať už co se týkalo kapely nebo problémů jednotlivých členů /včetně mojí osoby/, tak bych neměnil!

Proč v roce 2004 kapela skončila? Přece jen šlo o vcelku zaběhlou skupinu, která koncertovala, nahrávala desky...

No, to byla taky zajímavá situace. Než se rozpovídám, tak jedna téměř lehce mystická záležitost. CRUSHER objel během existence všechny místa v republice, jen jeden kout mu stále zůstal uzavřený. Ašsko a Chebsko, tam jsme nikdy pozvánku nedostali. Až na turné, kterému předcházel konec kapely. My jsme si do Aše dojeli vlastně pro naši smrt... Jeli jsme turné s polskými grind bohy DEAD INFECTION, satanžel jsme odjeli jen 4 akce... odehráli jsme 3. koncert v Aši, ráno se probudíme a bubeník Rowdies nemohl zvednout ruku nad úroveň ramena a to už jsme věděli, že je zle. Přes bolest Rowdies ještě odehrál zkrácený koncert v Halle a cestou domů nám náš basák a zpěvák v jedné osobě Skoupáč /ex-CHIRURGIA/ oznámil, že z rodinných důvodů končí v kapele. To, že za rok už hrál v jiné kapele je věc druhá (úsměv), ale konec kapely to neodvrátilo, protože i kytarista Mengel prohlásil, že už ho to takhle taky nebaví a my jsme zůstali s Rowdiesem sami. O pár měsíců později se Mengel vrátil, nicméně prohlásil, že už nechce pod hlavičkou CRUSHER fungovat dál a tak vzniknul AMOCLEN. Tam byly de facto 2 členové z CRUSHER a 2 členové z rozpadlé UTOPIA. Snažil jsem se této smečce ještě chvíli pomáhat, ale už to nebylo ono. Pořád jsem tak nějak věřil, že se postupem času vrátí vše do starých kolejí a návratu CRUSHER, ale AMOCLEN se rozjel a naše cesty se rozešly. I přes tento fakt vzniklo u Lecter Music Agency splitko s AGATHOCLES, kterého si velmi jako vydavatel považuju a to i přes fakt, že je to jen kapka v oceánu AG nahrávek, protože doopravdy neznám druhou kapelu, která by měla nahrávek víc. (smích) U nás se jim vzdáleně možná blíží NAPALMED /tímto zdravím do Mostu maestra Radka Kopela!/, ale na Agáty na světě fakt nikdo nemá, hehe. Stále čekám, kdy se jméno AGATHOCLES objeví v Guinessově knize rekordů, jednou to přijít musí. (smích)

Nesdílím Tvůj názor, že v případě CRUSHER jde o legendu československého death metalu, ale legrace jsme si s tímto výrokem užili až až. (smích) Můžeš definovat, co si představuješ pod pojmem legenda a uvést důkazy, proč by zrovna CRUSHER měl mít právo být za legendu označován?

Já jsem NIKDY neřekl, že jde o legendu ČESKOSLOVENSKÉHO death metalu. Československého určitě ne! Legraci sis užil ty a diskusní kroužek před mým stánkem předloni na OEF, jediný co na tom bylo vtipný, bylo to, že vedle mě prodával Rowdies z Maximed records /jinak výše zmíněný bubeník CRUSHER/ a ten mi pak vynadal, že jsem pomlouval kapelu který jsem byl 13 let součástí a já ji přitom bránil před 3 vlčákama, který jen měli odlišnej názor než já. (úsměv) No, ale abych ti odpověděl. Slovo LEGENDA, pokud neznáš jeho význam, tak se mrkni na wikipedii. (úsměv) Já to slovo v naší diskuzi v souvislosti s CRUSHER použil proto, že právě v období kdy kapela nehrála /2004-2011/ se mě spousta lidí ptala, jestli se CRUSHER někdy vrátí na scénu atd. A mnoho z nich ve svých argumentech použilo tebou zmíněný výraz, díky kterému jsme se dostali do tak košaté diskuze a nyní jsi se opět připomněl, což mi nevadí, aspoň víš, proč si to i já mám právo myslet. (úsměv) Proč by měl mít CRUSHER právo být označován za legendu? No, tak pokud pominu to, že CRUSHER tak několik mnoho lidí označilo /a to jsem si opravdu nevycucal z prstu/, tak si myslím že už třeba jenom tím, že jsme byli jednou z prvních skupin co vznikla „po sametu“ v srpnu v roce 1991. Jasně, že rovnat se s KRABATHOR, DEBUSTROL, ROOT ad. bych se neodvažoval tvrdit, to je jasný, ale přesto si myslím, že nějakou stopu jsme tady zanechali. Spousta zážitků z evropských turné s VADER, KRABATHOR, DEAD INFECTION i DEMENTOR /tam byla i negativa/, pády i vzestupy a spoustu dalšího, na to se jen tak zapomenout nedá. Jinak zavádějící je i slovo DEATH METAL, každé CD CRUSHER bylo v jiném stylovém duchu a hávu, tam bych to taky tak jednoznačně neviděl. Nemáš to se mnou lehký, Johane, viď? (úsměv)

No tak jsi řekl česká legenda, nebo tak nějak... (úsměv) A CRUSHER naposledy – v roce 2011 se kapela probrala ze zimního spánku a vrátila se na scénu. Máš na reunionu nějaký podíl, nebo kapela funguje bez Tvých dlouhých prstů? Proč to a proč ono? (úsměv)

Kapela funguje zcela bez mého vlivu. A mé prsty jsou krátké, nejsem mafián, to jen aby bylo jasno. (úsměv)
Jediné, co mám společného s nově oživlým CRUSHEREM, je, že jsem si celou tu dobu, kdy nehrál, přál /i poslouchal toužebná přání fans/, aby se uskutečnil reunion. To se skutečně stalo, dokonce v podobě a sestavě která nahrála druhé album „To The Core“, s jedinou výjimkou, kdy basáka Kábrta nahradil Peca /ex-UTOPIA/ a také je nezanedbatelný fakt, že u Lecter Music Agency vyšlo čtvrté album CRUSHER – „From The Core“ ve formě digipacku /na kterém je 6 nových skladeb a všechna 3 historická dema kapely/ a že jsem se i na tomto CD podílel ve dvou případech i textařsky. Jinak proč už nejsem součástí CRUSHER? Rowdies, nyní jako vydavatel Maximed records, úzce spolupracuje s Vláďou z FLESHLESS a Nice to eat you records, takže koncertů mají dostatek a tím pádem logicky není mých služeb potřeba. Jak by zněl klasikův pozměněný výrok – může mě to mrzet, můžeme o tom diskutovat, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat. (úsměv) S touhle kapelou jsem prožil nejhezčí roky svého života a nikdy na tu éru nezapomenu!

V roce 2002 jsi začal s firmou Lecter Music Agency. Asi každý tuší, kdo byl Hannibal Lecter, ale mě by spíš zajímalo, proč jsi zrovna po něm label pojmenoval? Byla to Tvá přezdívka, nebo jsi k ní přišel až se založením firmy?

A kdo má firmu pojmenovanou po nějakém filmu? (úsměv)
1/ Mi to přišlo originální.
2/ Je to kult film i postava.
3/ Samozřejmě je to můj favorit – je tam vše.
4/ Hlavně jsem nechtěl mít v názvu RECORDS, to mi přišlo ordinérní. (smích)
5/ Byla slepice nebo vejce dřív? Ne, vážně, přezdívka, až potom label!

Co Tě k založení vydavatelství vedlo? Jaké jsi měl na začátku plány? Chtěl jsi vydávat pouze hudební nosiče, nebo jsi rovnou plánoval i oblečení?

No, to bylo taky zajímavý... Já už jsem s tou myšlenkou koketoval dlouho, ale chyběla mi odvaha. Bál jsem se zadlužení a podobnejch věcí, ale ve finále byl důležitej první krok, jako už u mnoha věcí v životě... (úsměv) Tím impulsem bylo to, že náš tehdejší vydavatel třetího alba /Sheer records/ neměl prostředky na dolis a tak jsem to vzal na svá bedra já! Vyšly rovnou 2 tituly /CRUSHER – „Untearable Of Colossus“ a CHIRURGIA - „Deep Silence“/ a Lecter Music Agency byla na světě... Plány konkrétní nebyly, jen jsem chtěl vydávat dobrý kapely /asi jako každej/ a oblečení jsem začal dělat až později...

Kolik titulů máš za sebou? Na který jsi nejvíce pyšný, ne proto, že se třeba dobře prodával, ale protože jsi si jím splnil nějaký sen, nebo k němu máš zvláštní vztah?


No, je to dvacítka titulů... Na který jsem nejvíc pyšný? Těžší otázku tam nemáš? Hele, kdybys měl dvacet dětí, měl bys nějaký raději? (úsměv) Nelituju ničeho, do čeho jsem se pustil, opravdu! Ať už je to CHIRURGIA, který kdybych to 2. album nevydal já, tak to prostě nevyšlo nikdy nikde a přesto, že to bylo stylově někde jinde než geniální debut, jsem na to hrdý. To samý reedice HERMAPHRODIT – „Fekal Party“. Martin z Epidemie o dolisu, že by to dělal on, nechtěl ani slyšet, tak jsme se dohodli a i když to provázelo neuvěřitelnou story skrz vydání /problémy s OSA, v lisovně skrz obal domluva s Mr. Zavadilem, jehož adresu, abych se s ním domluvil, jsem hledal dlouho... atd/, tak se to podařilo podruhý přivést na svět a jsem za to doživotně šťastnej. Pak tam byl ten split AGATHOCLES/AMOCLEN, ten AG jsem si přál vždycky vydat a i když je to kapela s největším počtem nahrávek na světě, mě to vždycky lákalo! Tak to vyšlo na splitku s pohrobkama CRUSHER /rozuměj AMOCLEN/. Jinak za zmínku ještě stojí digipacky LYCANTHROPHY/SAYWHY? a ŠKODA 120, hlavně s LYCANTHROPHY a Škodovkou jsem jednal mnoho let, než to dopadlo. Mohl bych tady mluvit o každém titulu zvlášť, ale takovou trpělivost nemáš. (smích) A to nemluvím o oblečení, kde se taky pár zajímavých kolekcí objevilo /HAEMORRHAGE, AGATHOCLES, ISACAARUM, INGROWING, GRIDE, GUTALAX, LYCANTHROPHY, PATHOLOGIST, ŠKODA 120.../ Je tam i dost kapel z jihu, viď? (úsměv)

Vydal jsi něco, čeho jsi pak litoval? Že se třeba kapela nezachovala podle dohody, nebo se to neprodávalo...?


Lituju jen věcí, které jsem třeba vydat nemohl... Vše se dříve či později prodalo, ale jeden případ, kdy mě kapela zklamala, nastal. Bubeník, nyní již rozpadlé skupiny UTOPIA, požadoval na nahrávání CD 10000,- Kč, jinak že budou hledat vydavatele jinde. Mně se takové jednání nelíbilo, ale moc jsem o ně stál, tak jsem jim to nakonec dal. No, dopadlo to tak, že si pan Tomáš Štěpán nahrál za tuto částku bicí sám u nejstaršího olympionika ze všech – Petra Jandy ve studiu Propast a zbytek kapely nahrával vše ostatní někde v obýváku... Brzy po vydání se kapela kvůli němu rozpadla, důvodem byla, jak už to tak bývá, žena, kterou si po krátkém vztahu vzal a do 9 měsíců se s ní rozvedl, ale to už je jiný příběh. Jo, grindové mlýny melou rychleji než ty Boží!

Ještě k tomu oblečení – vedle zmíněných hadříků tuzemských kapel děláš i kapely zahraniční. Několikrát jsem se setkal s názorem, že jde o plagiáty, že na to nemáš licenci, že kvalita není úplně košer a že vyděláváš na něčem, co nemáš povoleno... Co ty na to?


No, hezký téma, tak kde začít...? Asi tím že jsem asi fakt rád že touto odpovědí jedna z mála fám o mně zanikne.
Takže! Za více než dvanáctiletou existenci LMA si NIKDO nestěžoval na kvalitu oblečení za kterou ručím vždy. Dělal jsem oblečení pro kapely jako HAEMORRHAGE, AGATHOCLES a mnoho dalších legend a všechny byly spokojené a dodnes spolupracujeme nadále!!! Pokud se někdy stalo, že byla zpochybněna kvalita potisku, bylo zboží ihned vyměněno, dělám to tak s každým a to, že lidé vidí férové jednání, je, doufám, důvodem, proč se na LMA znova a opětovně obracejí.
Na téma plagiátů, licencí a dalších fám, které se díky dvěma, třem lidem ze scény o mně šíří, odpovím jen to, že pokud mám někde možnost vyměnit (nebo koupit), věci z venku, které tady nikdo nemá, za svoje věci, tak proč bych to neudělal? Nejsem jedinej, kdo to u nás tak dělá a jen na mně se bude ukazovat prstem, jen protože já mám třeba kontakty a ten druhý ne? Ale pozor! Určitě záměrně si nevybírám zboží u kterého „to smrdí“ nějakou levotou. Tady spousta vydavatelů mění a nakupuje u  polských nebo jihoamerických labelů, které rozhodně ne všechny jsou košer a pak se ukazuje na Lectera? Jasně, že někdy každý může narazit, ale komu se to nestalo? Mně se to třeba stalo u německého vydavatelství... kdo by to byl řekl, že?
Takže nejdříve bych doporučil všem těm, kteří mě očerňují, aby si sáhli do svého svědomí a až pak hodili pomyslným kamenem! A těm, co se na to očernění chystají, aby se dotázali mě osobně dřív, než něco někde řeknou nebo vyblejou... Seru na všechny a pohrdám všemi, kteří v rámci pseudokonkurenčních bojů tohle dělají... Nebudu jmenovat, oni vědí, kdo jsou a ať se chytí za rypák! Na jejich úroveň já se nikdy nesnížím, mám trochu jiné životní hodnoty a jako kluk z vesnice jsem na blbý kecy zvyklej celej život, to je škola k nezaplacení Johane!!! (úsměv)

Jsi svým způsobem svérázný člověk. Jezdíš po republice s dvěma obrovskými taškami plnými zboží, dřeš se s tím jak mezek, trávíš spoustu času po vlacích, na nádražích... Nádražní typ? (úsměv) Když se nad tím zamyslím, přijde mi to jako takový sympatický bláznovství... Já bych na to neměl sílu, nemyslím jen fyzickou, ale hlavně mentální... To tě to pořád tak baví?

Hudba a vaření je můj život... Když nemáš řidičák, nějak se na místa akcí musíš dostat, ne? Ve vlacích možná trávím hodně času, ale nádražní typ... to zní hrozně, zas nepřeháněj. (úsměv) Mentalní sílu nelze natrénovat – tu si musíš vypěstovat od dětství... už to ,že tady odpovídám na tvé hrubozrnné otázky, je toho nejlepším důkazem. (úsměv)

Věnoval ses někdy pořádání koncertů?


Tak určitěéééééé. (smích) Asi nepřekvapí. že drtivá většina jich byla v éře CRUSHER, dělali jsme i dvoudenní open air festy, takže se dokonale dokážu vžít do pocitů dnešních pořadatelů, kteří týden před termínem mají poruchy spánku. aby přišli lidi, aby vyšlo počasí, aby tam nějakej blbec něco nezdemoloval atd... takže ano, zkušenosti /i ty k nezaplacení/ by byly.

Pojďme na ty MALIGNANTY, resp. Bilose. (úsměv) Asi by bylo dobré napřed představit Lectera č. 2, sportovního fanouška. Pokud je mi známo, jsi velký příznivec basketbalu a fotbalu. Zajímají tě ještě další sporty?

Šachy! Šipky!! Poker!!! Bowling!!!!
Tyhle čtyři i hraju. Nezávodně ale hraju. (úsměv)
Ale basket a hlavně fotbal vedou, bez debat!

Jak ses dostal k fandění basketbalistkám z Trutnova? Ještě s nimi jezdíš na každý zápas?

Tato odpověď překvapí mnohé asi nejvíce, protože má úzkou spojitost s hudební scénou...
Kdysi jsem procházel takovým divnoobdobím, kdy mě toho kromě muziky moc nebavilo a mé kroky zavítaly do Trutnova za dlouholetým kámošem a trutnovským bardem Mirkem Kovářem, který kdysi působil jako zpěvák v kultovní formaci DAI /album „Advent“ - pro neznalé/. No a ten mi u piva v naší oblíbené trutnovské hospodě Na Bouchalce povídá „Večer jdu na basket, nešel bys se mnou?“ No a takhle primitivně na zápase ŽBL Trutnov – Tábor vznikla láska k basketu, která trvá dodnes. Mimochodem, loni si postup do ligy koupilo družstvo Ostravy, takže... je mi jasný kam teď zamíříme...

A pak fotbalová Sparta. Tam mám pocit jsi až fanatický fanoušek... Pak chápu, že tě naštve každý útok na tvé miláčky. (úsměv) Nevím to úplně přesně, ale mám dojem, že proběhla nějaká výměna názorů ohledně klipu MALIGNANT TUMOUR – „Earthshaker“. To tě ten klip tak vytočil? (úsměv) Bilos z MALIGNANT TUMOUR pak v rozhovoru s ním v Hlasateli taky přilil olej do ohně... Hlasatel asi každý nečetl, takže tady je citace Bilosovy odpovědi na otázku týkající se klipu, ve kterém je zesměšňována fotbalová Sparta:
„Psal nám Richard z Lecter Music Agency, že na nás mrdá a spálil všechny naše nosiče, co měl. Pár měsíců před tím klipem mi volal a žadonil o vydání jakéhosi best of od nás. Škoda, že jsme si neplácli. Musel by spálit celý náklad... hahaha.“  


Ano, jsem více než 30 let orthodox fan fotbalové Sparty. A jsem na to, kurva, hrdý!!! Klipem „Eartshaker“ u mě ostravští hudební komici okamžitě skončili!!!!!!!!!!!!!!!!! Taky jsem jim to okamžitě dal najevo, dnes již proslulou SMSkou panu Sobotovi, resp. Šimkovi /já si ty dva komiky vždycky pletl, sorry/ a drahý pan Šimek tuto SMS rozeslal několika desítkám lidí na scéně /proč to udělal, je mi dodnes záhadou, asi už si tenkrát připadali jako světová kapela a přišlo jim to ode mně neuvěřitelné, nevím.../, kteří mě pak bombardovali na mobil, co že se jako děje...? Přátelství skončilo navždy a nenávratně.

Co říkáš na Bilosovo tvrzení v Hlasateli č. 2? Je pravda, že jsi chtěl vydat jejich best of? Je pravda, že jsi spálil všechno, co mělo logo MALIGNANT TUMOUR? Co děláš, když se vyskytneš na akci, kde MALIGNANT TUMOUR hrají?
 
Wow, tak tohle bude dlouhý... moc dlouhý! Myslím že to bude nejdelší odpověď v historii vašeho webzinu.
Tak kde začít? Od lesa nebo od prostředka? Myslím, že té klaunské kapele musím ležet hodně v žaludku. Přeposílá moje textovky, zmiňuje mě v rozhovorech, na Youtube, to jsou věci... Oni asi trpí tím, že je taky někdo nemusí mít rád. To přece nejde! (úsměv) Oni jsou rock star band, oni nemají nepřátele, přece! To by se ale divili, jak jsou mimo! Ten počet se rok od roku zvětšuje a oni to nevidí, to je cesta zkázy. Ale pojďme k faktům. Jak někdo dokáže nasekat tolik lží ve dvou větách, to snad umí jen Bilos! Takže! Není pravda, že jsem u něj žadonil /to já nedělám/ a že to bylo po telefonu /další lež/ o vydání best off, bylo to tenkrát v Branišovicích na každoročním fesťáku pořádaném klukama ze Škodovky 120 /tímto zdravím Baldu a spol!/. Šlo mi o jejich starý demáče, nevydaný skladby a hlavně ten starej dobrej mince core grind matroš, ty shity, co hrajou teď, mě nezajímají... byl to tenkrát ještě kamarádskej dotaz. Ano, byly doby, kdy jsme se Šimkem a Bilosem /ač to nyní zní neuvěřitelně/ byli kámoši, Bilos, když tehdy v roce 1996 vydal CRUSHER první album „Daymares“, mi napsal dopis, od té doby jsme byli v kontaktu, dodneška mám ten dopis uloženej... se Šimkem, a to je taky neuvěřitelná story, jsme se potkali v jedný fabrice a to v Lomnici nad Popelkou v tehdejších Čokoládovnách, to byl nějakej rok 1992, 1993 tuším... a padli jsme si do noty hned, ale to všechno vodnes čas, respektive klip „Earthshaker“, no.
Když o tom klipu Bilos říká že reakce na něj jsou z 98 % pozitivní, tak to myslel asi Ostravu a okolí, ne? Vím o mnoha sparťanech, kteří to nedali a jako srandu to neberou /na rozdíl od někoho.../. Ono to má i logiku – někdo se Vám, doslova, vysere na hlavu a vy máte být happy??? Nebo si to tolik nebrat??? Ale pomsta ze strany fans ACS se chystá, chlapci se mají i po letech na co těšit... (smích) Nevím, jak by se někomu, kdo fandí 30 let svýmu klubu, líbilo, kdyby si v nějakém klipu někdo vytíral špinavou, chlupatou, zasranou prdel novinama v kterých je kapitán a klubová legenda nebo sral na jeho milovaný stadion tak, jako to udělal Bilos a pak to jen ospravedlňoval slovy, že to byla jen legrace a kdo to nechápe je tupec. Prostě ten procentuální poměr je mnohem menší, než si někdo namlouvá a vím o mnoha vydavatelích, pořadatelích, fanoušcích, ba i kapelách, kteří ostravský cirkus doopravdy nemusejí z mnoha důvodů, tím hlavním ale jsou dva znaky – hudební přerod a povýšenecké chování... a věř mi Johane, že to nejsou slova zášti ale pravda!
Moc dobře vím, jak se i Mr. Bílek dokáže k smrti nasrat, stačí, když mu kdokoliv řekne, že /jeho milovaní/ KREATOR jsou sráči a neumětelové, tak zažijete výbuch sopky, tak jako já kdysi na Obscenu, když to Bilosovi v neděli nad ránem vmetl do ksichtu Michal Cichý /ex-bubeník CEREBRAL TURBULENCY, mimochodem jedna ze tří kapel z Ostravy, které mají, i po smrti – myšleno C.T. - můj respekt! Těmi dvěma zbylými jsou moji stájoví koně CARNAL DIAFRAGMA a legenda CITRON, hehe. To jsou jediné kapely z ocelového města, které respektuju!/
Další věc, kterou chci dementovat, je to, že jsem spálil všechny věci, co jsem od MT doma měl. To zase Bilos popletl, říkal jsem mu, že vím o pár lidech, co to udělali! Já od ostravskýho MOTÖRHEAD revivalu doma nic nemám, mám jejich starý dema a nahrávky, na kterých je ještě MUZIKA a né to, co hrajou teď... :-( Když tam ještě bubnoval Cichoň, tak to za něco stálo, ale to, co je z toho dneska, to už je parodie na komedii.
Možná by se jejich fans divili, za kolik jejich miláčkové hrají, jaké mají požadavky po pořadatelích co se týče občerstvení, kolik chtějí po vydavatelích peněz na nahrání jednoho alba, jak dokážou odmítnout pořadatele charitativní akce na podporu nemocného dítěte, pokud jim nedá plnou cenu za vystoupení, nebo jak prosí u jiného, aby je nechal vystoupit za čtvrtinovou cenu na své akci, jen aby si zahráli... ale zároveň se nestydí vystoupit na jednom pódiu se socialistickejma hvězdama typu Standy Hložka či Michala Davida /kurňa, sme jedna rodina, no ni!/.
Já si těchto lidí prostě nemůžu už nikdy vážit, ani kdyby mě mučili nebo nabízeli ostravské nebe bez inverze, prostě to nejde! V Ostravě mám několik přátel, ale tyhle mezi ně počítat nikdy nebudu, stejně jako nikdy správnej sparťanskej fanoušek po tom sračkoidním klipu nebude nosit tričko nebo mikinu MT!!! Pokud ano, není to sparťan!
A co dělám na akci, pokud tam hrají Paruka boys? No, člověče, vždy je nějakej problém... Oni většinou jdou okolo mého stánku už trochu pod vlivem a tam já se komunikaci vyhejbám, jak jen to jde... tak jako na posledním Czech Death Festu, kde ke mně přišli oba, každej zvlášť, a asi chtěli něco řešit... To jsem šel raději pokaždé na jídlo nebo na toaletu, protože to už na mě bylo trochu moc! Důkazem toho, že rozhovor by nebyl i tak možný, je, že si pan Šimek půl hodiny poté, co si se mnou chtěl povídat, rozbil tak trošku hlavu, když upadl sám na kamenné podlážce v třípromilovém opojení... já teda taky nejsem abstinent, hehe, ale musím se už vzhledem k povinnostem ve stánku víc ovládat. (úsměv) Nejsem prostě taková super star, muhehe.
No a asi nejkultovnější problematická situace nastala na OEF 2010, kde MT hráli a pan Šimek na pár minut zaparkoval kapelní bílý tranzit přesně před stánkem Lecter Music Agency,  na centimetr přesně tak, aby do něj nemohli lidi a tam už to hrozilo fyzickým problémem, protože to už byla vyloženě cílená provokace /a jsou na to i svědkové, pokud by to bylo zapíráno/. Tak pak pánové odjeli se samolepkou AC Sparta Praha na autě. (smích)
Takže se s chlapcema rozhodně nenudíme a vždy jedna až dvě kauzy za rok vzniknou...
Možná si u některých lidí touto otevřenou zpovědí naseru do bot, ale míra mojí trpělivosti posledníma jejich provokacema prostě přetekla a když oni mě pořád někde mohou zmiňovat, provokovat a napadat, no tak já svou odpověď udělám jednorázově a jednou provždy taky a jsem rád, že prostřednictvím vašeho webzinu.

Na závěr se asi hodí otázka ohledně dalších plánů LMA... Co na letošek chystáš zajímavého, kde Tě budou moci lidi potkat?

No, já jsem se pro letošek rozhodl skončit s vydáváním CD, takže bude následovat masivní výprodej za naprosto směšné ceny. Sledujte prosím pravidelně e-shop LMA www.Lecter-music-agency.cz, kde jsou pravidelně aktualizovány novinky! Nebo na akcích, kde bude náš stánek /Czech Death Fest, Antitrend Fest, Obscene Extreme, Gothoom Fest, Brutal Assault, Nezávislý Festival Branišovice a mnoho dalších!/.
Oproti tomu bude v nabídce zvýšené množství vinylů a novinkou je též to, že u Lecter Music Agency vyjde první vinylový titul a to HERMAPHRODIT – „Fekal Party“, ke kterému chovám, nebojím se říct, až citový vztah /důkazem budiž, že u LMA vyšla již CD reedice tohoto titulu!/. A co bude dál, to se uvidí, z kolekce textilu to budou trika PATHOLOGIST se super designem a trička a mikiny LYCANTHROPHY, v jednání je stejná kolekce kultovních AGATHOCLES. Nechte se překvapit, uvidíme co z nás vypadne...
Závěrem tohoto rozhovoru bych chtěl poděkovat svému správci webu Jurovi Shiteaterovi za dlouholetou kvalitně odváděnou práci a tobě za prostor ve Fobia webzinu, Johane!
Díky!

www.Lecter-music-agency.cz


Zveřejněno: 18. 01. 2015
Přečteno:
3691 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

04. 02. 2015 18:53 napsal/a Ivan Bělohlávek
plagiátové hadry
Prodejce si nemusí ověřovat originalitu kupovaného nebo měněného zboží - záruku pravosti by měl nést ten,který mu je přeprodává nebo mění.Plagiátové hadry ÚMYSLNĚ,narozdíl od pana Lectera,prodává v ČR poměrně hodně prodejců.Jsou takoví,kteří je i vyrábí,rozdíl poznáte snadno - CENA a trošičku rozdílné provedení proti originálnímu merchandise.Můžu hned uvést minimálně dva!!V každém distru na větším fesťáku najdete minimálně jeden fake kousek hader..Tak držte ústa,vážení.Nebo to dopadne tak,že na sebe budete posílat udání?!!To je ta vaše \"scéna\"? 8-)
04. 02. 2015 14:44 napsal/a Dan
fotbal
Richad a jeho podnikatelské manýry odpovídají více na fanouška Slávie než Sparty:-)
04. 02. 2015 11:51 napsal/a Tom
Komentáře
Nezlobte se na mě, ale názory zde jsou zcela v pořádku! Prodávat plagiátové hadry ano, ale nést za to zodpovědnost už ne? Sorry, ale pokud se někdo 12 let pohybuje v \"undergoundovém byznyse\", musí mu být už před nákupem nebo výměnou jasný, jestli jde o oficiální nebo neoficiální merch. Vše se dá během pár minut ověřit na internetu.... Ani bych se k tomu nevyjadřoval, kdyby odpovědi nebyly tak výmluvné. \"zloděj křičí, chyťte zloděje\" :D
02. 02. 2015 13:53 napsal/a Johan
-> Tomáš /Komentáře/
Přece nemůžeme za to, co tady kdo napíše do diskuze. Vždyť se podívej kam chceš a všude ty diskuze vypadají podobně, třeba na iDnes je to mnohem větší divočina a nikdo se nad tím zepozastavuje. Je to jednoduchý - komentáře lze snadno ignorovat. A co myslíš tím, že se Fobia hodně zkazila? Co Ti tu chybí a co přebývá?
02. 02. 2015 12:36 napsal/a Tomáš
Neodsuzuju
celej zine.Mě prostě vaděj diskuze takového až bulvárního ražení.A po pravdě se Fobia hodně zkazila.Ale to je jenom můj názor.Prostě mě nebaví číst urážlivé komenty. a to tady čtu nějak často.