Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
INSANIA

THE UNSEEN – Internal Salvation LP 2014, PHR Records

U Papagájova hlasatele neúnavně vychází další a další tituly z hardcore-punkové scény. A nejen z té tuzemské, ale i z celosvětové. Jednou z dalších zahraničních kapel, která má ve světě vybudované jméno, jsou bostonští THE UNSEEN. Těm u PHR Records právě vyšlo na vinylu jejich album „Internal Salvation“ z roku 2007. Když se řekne Boston, tak kromě slavného hokejového klubu si okamžitě vybavím tamní bohatou hardcore scénu se svými odnožemi. THE UNSEEN to valí více než dvacet let. Od roku 1993 vypustili do světa pět EP a šest velkých alb, z nichž „Internal Salvation“ je zatím posledním počinem. Po dlouhých sedmi letech tak album vychází i na vinylu za spolupráce PHR a Hellcat Records.

Grafické provedení obalu se mi moc líbí. Dva kostlivci, z nichž jeden je (byl) andělem, působí trochu depresivně a i zadní strana obalu „pocákaná“ krví příliš optimismu nevzbuzuje (úsměv). Nechybí příloha s texty, fotkami, informacemi o nahrávání, apod. Zkrátka vše, co má správný nosič obsahovat. LP pak vyšlo ve třech barevných variantách – oranžová, „baby pink“ a klasicky černá. THE UNSEEN vždy sázeli na jednoduchost a přímočarost klasického punk rocku, který je plný melodií a nepostradatelné nasranosti a všudypřítomného vzdoru. Úvod obstará hrané intro „The Brutal Truth“ a s následující „Such Tragedy“ se bostonští punx rozjíždějí naplno. THE UNSEEN mě od začátku baví – zpěvné a dobře zapamatovatelné refrény, jednoduché kytarové riffy a žádné překážky. Melodiemi jednotlivé skladby jen překypují, délka pak při třinácti skladbách je okolo třiceti minut, což oceňuji. Nebyl by to punk, aby hudbu nezpestřovaly doprovodné vokály zbytku kapely. I v případě THE UNSEEN tato rovnice funguje spolehlivě. Některé skladby jsou „klidnějšího“ ražení, aby je vzápětí vystřídaly ty více agresivní. Jako celek LP „Internal Salvation“ funguje výborně. Po dohrání nemám problém si desku na gramci přehodit a pustit ještě jednou. A druhý den zase (úsměv). THE UNSEEN se trefí do vkusu všem, kteří mají rádi nevyumělkovaný street punk čerpající z bezedné studnice raného punku přelomu 70. a 80. let. Takové pecky jako „Right Before Your Eyes“, „Break Away“, „Let It Go“ či „In Your Place“ zaručeně povolají do poga i toho nejstrnulejšího punkera (úsměv).

THE UNSEEN se na albu „Internal Salvation“ představují v plné parádě. Půlhodinová jízda špinavými ulicemi bostonských předměstí, politickými nešvary i osobními krachy. Pěkně zpracovaná deska je povinností pro fanoušky THE UNSEEN. Vše je podpořeno výborným zvukem. Snad nezůstane jen u tohoto vydání a kapela se po dlouhých letech přesune do studia a nahraje nějaký nový materiál. Přiznám se, že THE UNSEEN nijak výrazně nesleduji a nevím, co stojí za jejich současnou neaktivitou, ale jejich fans by si jistě další asfalt zasloužili.

Seznam skladeb:

Strana A:
  1. The Brutal Truth (Intro)
  2. Such Tragedy
  3. At Point Break
  4. Right Before Your Eyes
  5. Torn and Shattered (Nothing Left)
  6. Break Away

Strana B:
  1. Let It Go
  2. No Direction
  3. In Your Place
  4. Left For Dead
  5. Step Inside... Take Your Life
  6. Act the Part
  7. Talking Bombs

Čas: cca 30 min.

Sestava:
  • Mark - zpěv
  • Scott - kytara
  • Tripp - baskytara
  • Jonny - kytara
  • Pat - bicí

https://www.facebook.com/pages/The-Unseen/185102678196243


Zveřejněno: 14. 01. 2015
Přečteno:
3512 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář