Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

STOKER, CARPATIA CASTLE, PHOSGENE GIRLS

V sobotu 13. prosince si dali na brněnské Melodce dostaveníčko příznivci temné atmosféry na prvním ročníku Czech Vampire Ballu, který měl u nás v republice premiéru. Na návštěvníky čekala unikátní atmosféra, tři kapely, welcome drinky a také soutěž o krále a královnu bálu. Celý večer byl potěchou jak pro sluch, tak oko, všichni zúčastnění si dali s nejrůznějšími kostýmy opravdu záležet, až přecházel zrak.

Prostor klubu byl zpřístupněn návštěvníkům již před sedmou hodinou večerní, při vstupu na nás okamžitě dýchlo všudypřítomné tajemno. Do správného rozpoložení hned dokázala dostat vizáž výběrčího vstupného a také stánek s krásnými doplňky, který poutal pozornost na první pohled. Celý prostor se pak pozvolna plnil lidmi v různých kostýmech, bez kterých by tento večer nebyl tak kouzelný.

Něco málo po sedmé začala hrát první kapela večera, PHOSGENE GIRLS z Přelouče a Pardubic, která reprezentuje u nás málo rozšířený hudební směr dark wave. Po stránce aranží se jedná o hudební projekt, který může být velmi zajímavý pro posluchače, jejichž srdce atmosférou tíhne k DEPECHE MODE nebo TIAMAT. Nejvýraznějším plus je rytmická stránka skladeb doplněná příjemně ladícími vokály, v závěsu stojí nápadité kytarové riffy. Vše je doplněno nevtíravou basou a typickými bicími. I když se jednalo o začátek celého večera, mohl si člověk již všimnout tančení a letmého vlnění účastníků do rytmu.

Jednou z dalších velkých potěch pro oči bylo vystoupení SHAHEEN, která předvedla bellydance. Navnadila tak obzvlášť pánskou část na další skupinu večera, která krom hudby dovezla i spoustu ženské krásy.

Až z Mostu dorazila kapela CARPATIA CASTLE se svým gothic rockem, který může chvíli připomínat kultovní XIII. STOLETÍ. Z omylu jsme však vyvedeni hned z kraje, kdy jsem konfrontování s dámskou částí kapely a ladnými pohyby slečen, které doplňují celkovou pódiovou choreografii. I přesto, že fungují od roku 1994, měla jsem je zatím možnost naživo slyšet pouze jednou a to již po vydání jejich plnohodnotného alba „Laudanum“. Stejnojmenná skladba obsahuje výrazné bicí, které si užijí převážně milovníci tvrdších hudebních stylů a přitom jí nechybí ta něžná hravost, kterou známe z další tvorby. Jemné rockové pasáže sváděly k pohupování se do rytmu a kytarové vyhrávky drnkaly do nálady a dotvářely celkovou atmosféru. Příjemný vokál lahodí uchu a přitom je na samotnou zpěvačku radost pohledět, jelikož nechyběla tento večer další nádherná róba. Nesmíme také opomenout výrazný mužský zpěv, který s ženským velmi dobře ladí. Pod pódiem si vystoupení užívala valná většina klubu, se všemi širokými sukněmi přítomných dam tam bylo opravdu přeplněno.

Neobvyklým vystoupením s veil poi obohatila večer ELILITH NOIR, kterou jsme mohli v průběhu večera také pozorovat jako živé plátno, kdy byly na její nahé tělo malovány ornamenty.

Temným chorálem v podobě intra se uvedla poslední kapela večera, brněnští gothic rockoví STOKER, kteří pořadatelsky stojí za touto akcí. Nezaměnitelný hluboký vokál je hlavním tahounem celé tvorby, nechybí však zajímavé klávesové party a příjemně podmanivá kytarová sóla. Od posledního koncertu, na kterém jsem byla, se odehrála změna na postu bubeníka a z celkového projevu je cítit značný pokrok a větší dávka jistoty hudebníků. Zazněly známé skladby, bez kterých by si člověk nedokázal jejich vystoupení ani představit a také cover verze „Bad Things“ od Jace Everetta, kterou znají milovníci seriálu True Blood (pravá krev) nazpaměť. Nutno podotknout, že i v případě STOKER byl dodržen působivý dress code celé akce.

Před závěrečnou after party, kterou obstarával DJ HROB, se ještě konalo vyhlášení krále a královny bálu. Bylo mi velkou ctí být v porotě, i když rozhodování bylo opravdu velmi těžké, při té koncentraci krásných oděvů, zajímavého líčení a účesů. Následné dovádění pokračovalo do ranních hodin za zvuků tématické hudby. Nezbývá, než poděkovat organizátorům za odvedenou práci a možnost se zúčastnit takovéhoto netradičního večírku.

Fotky: Martin Matuška

Martinův fotoreport na Facebooku



Zveřejněno: 20. 12. 2014
Přečteno:
3850 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

21. 12. 2014 14:47 napsal/a Johan
Fotogalerie...
doplněna.