Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
Heathen Convention 2024

HEMI HEAD – New Life CD 2014, vlastní náklad

Pražská kapela s názvem HEMI HEAD, kombinující ve své muzice převážně rockové prvky s těmi metalovými, se dala dohromady v roce 2008 a po několika letech činnosti se letos dopracovala k vydání svého debutového alba, jemuž dala název „New Life“.

Prostřednictvím této desky nabízí HH posluchačům 11 písní ze svého současného repertoáru, ve kterých míchají hutné metalové riffy podpořené údernou šlapající rytmikou s rockovou melodičností. Tím pádem by tomuhle CD mohli přijít na chuť jak příznivci tvrdších odnoží muziky, tak i fandové jemnější tvorby. Pakliže bych dopředu nebyl obeznámen s tím, že se jedná o výtvor domácí, tedy české skupiny, považoval bych nahrávku za dílko nějaké zahraniční party. Svůj výrazný podíl na tomto mém dojmu má jednak velice kvalitní a naprosto odpovídající (vůči předvedené hudbě) sound a taktéž povedený výkon zpěváka vystupujícího pod jménem Jan Valhen, jehož angličtina se mi zdá být opravdu angličtinou a ne svahilštinou. Jeho variabilní vokální výraz navíc dokáže zaujmout jak v měkčích rockovějších věcech, jako je například baladická šestka „All That I Have“, tak i v tvrdších skladbách, z nichž můžu jmenovat trojku „Understand“ nebo osmičku „Set You Free“. Místy mi barvou svého hlasu připomíná Nicka Holmese z PARADISE LOST po té, co začal používat čistý vokál, nejvíce pak asi v písni číslo dvě „Hate Me“. Mně osobně spíše sedí songy s převládajícím tvrdším obsahem, ale nebráním se samozřejmě ani vyslechnutí jemnějších pasáží alba. Škoda jen, že se zde nenachází nějaké výraznější hitovky, které by člověku uvízly v hlavě okamžitě po prvním přehrání, materiál je sice dostatečně dobrý, k čemuž přispívají i výkony muzikantů, ale přivítal bych, pokud by byl trochu více průbojnější. K posunutí do nejvyšších pater tomu prostě ještě něco málo chybí, což může být pochopitelně pouze můj subjektivní názor a jiní posluchači si tam ty zmíněné hitovky třeba najdou.

Booklet, jehož titulním námětem je dětská tvář představující „Nový život“, nabízí všechny anglické texty, na zadní straně pak nalezneme prakticky veškeré důležité údaje, například, že hudební stránka je kolektivním dílem a texty píše zpěvák Valhen. Škoda jen, že schází nějaké info o místě natáčení (uvedeno je pouze, že mix měl na starosti Jan Zázvůrek) a třeba i letopočet vydání, který by absentovat určitě neměl.

Celkově bych ale řekl, že na debut se jedná o zdařilou nahrávku, která si své posluchače určitě najde. Hodnocení 6 a půl bodu.

Seznam skladeb:

  1. New Life
  2. Hate Me
  3. Understand
  4. Hope
  5. By These Words
  6. All That I Have
  7. Roller Coaster
  8. Set You Free
  9. Nothing Else To Say
  10. Destroy The Borders
  11. Lies Around Us

Čas: 44:29

Sestava:
  • Jan Valhen – zpěv
  • Cobretti – kytary
  • Basster Eaton – baskytara
  • Kuba – bicí
  • Tomáš Brožek – bicí (jako host)

ROZHOVOR

www.hemihead.cz
www.bandzone.cz/hemihead

Zveřejněno: 16. 12. 2014
Přečteno:
4244 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář