Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

DESASTER – Live in Bamberg 2CD/2LP 2014, High Roller Records

Přiznávám, že na živáky moc nejsem, tedy pokud se nejedná o DVD. Jenže do rukou se mi dostala novinka v podobě živého zvukového záznamu od mých německých oblíbenců DESASTER. Nakonec jsem neodolal a 2CD (vyšlo také jako 2LP) jsem si několikrát pustil. DESASTER nezklamou snad nikdy a ani tentokrát jsem poslechu „Live in Bamberg“ nelitoval.

Tato západoněmecká legenda z Koblenzu působí na scéně již od roku 1988 a neúnavně nahrává nové a nové desky, neustále koncertuje a pořád to tuhle čtveřici naplňuje. Oprávněně se DESASTER řadí ke špičce black/thrash metalu a to nejen v Evropě. Jejich jméno mezi old school fanoušky můžete vyslovit prakticky kdekoliv na světě. Za ty dlouhé roky DESASTER nikdy neopustili své jasně vyjeté koleje a hrají stále stejně. Jejich fans dobře vědí co čekat a nic jiného po kapele ani nechtějí. Špinavý a neurvalý mix thrash metalu s rouhavým blackem osmdesátých let. Žádné nové postupy, žádné úhybné manévry. Pánové si toto dobře uvědomují a výsledkem je i tento živák, který byl pořízen v německém Bambergu. Když tuhle nahrávku poslouchám, mám pocit, že jsem na koncertě někdy ve druhé polovině osmdesátek. Pouze s tím rozdílem, že při dnešní technice se i živý záznam dá pořídit ve výborné kvalitě. A to je i případ DESASTER. Všechny nástroje a vokály jsou dobře čitelné, nechybí ona potřebná syrovost. Jen té němčině mezi skladbami nerozumím (úsměv). Dle odezvy kotle lidé vraceli kapele veškerou energii měrou vrchovatou. Během koncertu se zapojilo i několik hostů, z nichž ten nejvýraznější nebyl nikdo jiný, než původní zpěvák Okkulto (z kapely odešel v roce 2001), který kázal celkem v šesti skladbách. Fans tak mají možnost na jedné nahrávce porovnat oba frontmany. Závěrečnou společnou hymnu „Metalized Blood“ pak odeřvou oba kohouti Okkulto a Sataniac společně na jednom smetišti. O jednotlivých skladbách se nemá smysl rozepisovat, protože DESASTER sestavili playlist napříč svou diskografií. Kromě zmíněné „Metalized Blood“ tak nemohly chybět další koncertní jistoty jako „Divine Blasphemies“, „Hellfire’s Dominion“, „Teutonic Steel“ nebo „Satan's Soldiers Syndicate“. Jako bonbónek zazněl i cover „Black Magic“ od králů SLAYER.

Téměř dvouhodinová porce živého záznamu z Bambergu se DESASTER povedla. Podařilo se jim velmi dobře zachytit atmosféru i jedinečný zvuk svých koncertů. Do playlistu zařadili ty největší hity, pozvali několik hostů a především si koncert parádně užili i se svými fanoušky. Kvalitní živák, ke kterému se v budoucnu občas rád vrátím. Old school rulez!

Seznam skladeb:

Disk 1:
  1. Intro
  2. Divine Blasphemies
  3. Splendour of the Idols
  4. The Art of Destruction
  5. Ghouls to Strike
  6. Phantom Funeral
  7. Nighthawk
  8. Tyrannizer
  9. In the Ban of Satan's Sorcery
  10. Fields of Triumph
  11. God is Dead
  12. Evil Arschloch

Disk 2:
  1. In a Winter Battle
  2. Intro - Decade of Desaster
  3. Hellfire’s Dominion
  4. Call on the Beast
  5. Teutonic Steel
  6. As the Deadworld Calls
  7. Tyrants of the Netherworld
  8. Satan's Soldiers Syndicate
  9. Hellbangers
  10. Black Magic (Slayer Cover)
  11. Metalized Blood

Čas: 109 min.

Sestava:
  • Sataniac - vokály
  • Tormentor - bicí
  • Odin - baskytara
  • Infernal - kytara
+ hosté

Facebook
Homepage


Zveřejněno: 02. 12. 2014
Přečteno:
3368 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář