Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

27.11.2014, Praha – Modrá Vopice

Po roce se opět hlásí VolumeMax Fest – minifestival pořádaný webzinem Volumemax – který tentokrát nese pořadové číslo tři. S třetím pokračováním se akce přesouvá do Prahy. Jeho hostitelem bude klub Modrá vopice, v jehož prostorách se 27. listopadu sejdou čtyři různorodé kapely. Večer bude nicméně věnován primárně progressive rocku a progressive metalu. Z Německa se k nám totiž podívají progressive metaloví DANTE, kteří jedou česko-německé turné ve společnosti tuzemské špičky progresivního rocku, šumperských DYING PASSION.

Německá kapela DANTE byla založena v roce 2006. Markus Maichel a Markus Berger prokázali, že progresivní hudba může být nejen dokonale přehledná a technická, ale také ohromující, moderní a plná vášně. DANTE vyplňují mezery mezi moderním prog/metalem a starou školou progresivního rocku. Jejich silné a strhující koncerty také prokázaly, že DANTE jsou jednou z největších nových nadějí na prog scéně.

Po velkém úspěchu debutu "The Inner Circle" (2008), jenž obdržel mnoho vynikajících recenzí, DANTE podepsali smlouvu s ProgRock Records a natočili druhé album "Saturnine" (2010). Deska rozšířila jejich úspěchy a vyšlo na ní obrovské množství skvělých recenzí.

Jejich třetí, aktuální album "November Red" přináší perfektní kombinaci tvrdosti, hudebních ambicí a emocí, které představí i u nás, v rámci premiérových koncertů v České republice.

http://www.youtube.com/watch?v=xLYVtv_fekM

DYING PASSION jsou svébytnou a originální kapelou. Umí být náladoví, zahrát na city či se opřít do strun; současně jsou však hraví a uvolnění. Velkou devizou kapely je výrazný alt Zuzany Jelínkové, melancholické, rozmáchlé melodie a z prog/doom metalového základu expandují do mnoha směrů, barev i výrazů, přitom si ponechali stále „to své“. Na kontě mají sedm studiových alb. Postupem času kapela získala civilnější a rockovější projev, a přitom neztratila nic ze svého charisma a atmosféry. Vytvořila si vlastní styl, který už nemá smysl vytyčovat nějakými škatulkami. Atmosférický emotivní rock či metal může znít křehce i pompézně a pojmout do sebe velkou škálu vlivů. DYING PASSION jsou toho jasným důkazem.

https://www.youtube.com/watch?v=RW75TJxnK8w&list=UUaxdyBCO5rz_YzAemMYeTIQ

Osmičlenná, symphonic-folk metalová smečka, kterou vedou dva kontrastující hlasy – hrubý mužský growl a jemný ženský zpěv. To jsou WOLFARIAN. Jejich hudbu tvoří něžné, lehce středověké melodie, jež jsou poskládány, mimo typických nástrojů, také z medového zvuku houslí a výrazných tónů fléten. Jsou zaměření na historii, konkrétně dobu vikingskou, pohanská božstva a bitvy. Skupina právě nahrává své první dlouhohrající album, které ponese název „Far Away In North“. Nahrávání se uskuteční v říjnu a listopadu tohoto roku, a proto se jistě můžeme těšit i na písně z chystaného debutu.

https://www.youtube.com/watch?v=FnNtaatQT5o


FALCAR, čtyřčlenná heavy metalová symfonie ze středu Čech kombinující syrový heavy metal se zvukem filmového orchestru. Výraz kapely je podstatně ovlivněn středověkou hudbou a žánrem fantasy, texty nicméně zabíhají více do reálného světa a věnují se zejména otázce osudu a lidem, kteří jej dokázali změnit. Jako předkapela vystupovali FALCAR například před brazilskou symphonic-power metalovou formací THY SYMPHONY, italskými folkmetalisty ARTAIUS a VALLORCH nebo norskými GUARDIANS OF TIME. Z domácích interpretů byli k vidění například po boku kapel SEVEN nebo DYMYTRY.

http://www.youtube.com/watch?v=tZ6RbLw9n5E

Info o akci

Datum: 27. listopadu 2014

Místo: Praha – Modrá Vopice

Start: 18:30

Vstupné: 150 Kč (pouze na místě)

Připomeňme, že aktuální informace o akci najdete na Facebookovém profilu akce. Neváhejte jej využít pro vaše dotazy, poslech skladeb, komunikaci s přáteli. Těšíme se na Vás jak na Facebooku, tak 27. listopadu naživo!

https://www.facebook.com/events/1479583345662061/

Odkazy:

www.danteband.de
www.dyingpassion.com
www.facebook.com/Wolfarian
www.facebook.com/FalcarOfficial


Zveřejněno: 14. 11. 2014
Přečteno:
3184 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář