Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Na otázky odpovídá kapela jedněmi ústy.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

ORDOS vznikl koncem roku 2001, chtěli jsme dělat tvrdší muziku směrem do black metalu. Název pochází ze hry Dune II - za rod Harkonenů hráli jen másla - Ordos byli vždycky tvrďáci.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?


  • Susanne Ordos - baskytara - byla původně modelka pro naše promo fotky, jejím snem bylo hrát, dostala do ruky hudební nástroj, dřela 6 hodin denně a za 2 měsíce už s námi jela koncerty.
  • Cabrall - kytara, bicí, zpěv - muziku dělám od 8 let, metal od 15, krom hudby, textů, se věnuji nahrávání a produkování různých hudebních děl. Působil jsem v kapelách - Morová Rána, Necro, Die Pruplesk, Infernal Thundering, Casage, Dictionnaire Infernal, Challenge Of Life ...

Z ostatních členů už nám zbyl pouze bubeník, je nekonfliktní, tichý, vejde se dozadu do auta, když nás naštve, prostě ho vypneme...

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávku jsme dělali ve vlastním malém studiu, je samozřejmě točená, jako dnes všechno digitálním způsobem, působí tak nějak živěji a vyspěleji oproti předchozím, ale jedná se pouze o promo CD se třemi skladbami, plnohodnotné CD bychom chtěli dokončit koncem roku. CD je samozřejmě zdarma, vyšlo i na MC pro opravdové sběratele.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Mícháme to různě, starší písně jsou v češtině, novější v angličtině, jedna dokonce v italštině. Je důležité, aby to sedělo a šlo to dobře z pusy. Moc lidí se o texty nezajímá, výjimky potěší.
Zajímáme se o vesmír, mimozemské civilizace, historii nejen v našem kraji, paradoxy v náboženství a z těchto témat čerpáme.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo nám udělal kamarád grafik a spisovatel Michal Březina, líbilo se nám a už jsme si ho nechali. Symbolizuje chlad a žár - rozdíly teplot ve vesmíru ve dne a v noci. Obaly a web konzultujeme společně a Cabrall je pak dělá. Grafika je důležitá a prodává, ale sebelepší pozlátko a fotky jsou na nic, když je zvuk nebo hudba mizerná.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?


Máme rádi Death, Hypocrisy, Immortal a desítky dalších výborných kapel, které se podepsaly na našem vnímání a tvoření hudby.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Ne, neposílali, až tu, která bude následovat. Promo a informace s žádostí o poslech a recenzičku jsme posílali do 23 zinů, ozvali se nám pouze 2, že nemají zájem a čas se námi zabývat, ostatní se ani neobtěžovali odpovědět...

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Koncertů máme za sebou pár, cca 20, dlouhou dobu jsme nehráli živě kvůli personálním a zdravotním problémům. Každý koncert, který se povede, lidi se dobře baví a zvukař odvede dobrou práci, je super. Asi nejvíc lidí nás nechtěně vidělo, když jsme z legrace vystoupili jako půlnoční překvapení na kamarádovo Maturáku - my v kůži a war-paintu, proti nám stovky vykulených lidí.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?


Ano samozřejmě, u nás i v zahraničí, čím víc tím líp.
 
Plány do budoucna...

Dokončit nové CD, jezdit po koncertech a festivalech, natočit zajímavě udělané videoklipy, dělat muziku co nás baví.

RECENZE

www.bandzone.cz/ordos


Zveřejněno: 15. 11. 2014
Přečteno:
3612 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář