Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

MASS IDOLATRY – Impure CD 2014, L´Inphantile Collective

Francouzští death grindeři letos nabouchali svoji první desku. Je plná špíny, klasických postupů a uštěkaného zpěváka. Osmnáct songů, napěchovaných do 32 minut, uteče vždy jako voda. Abych pravdu řekl, tak i když jsem se snažil sebevíc, ani po delší době jsem nebyl schopen rozlišit jednotlivé skladby od sebe. Sem tam sice vyleze nad povrch nějaký ten zajímavější motiv, ale ten se ihned ztratí po několika okamžicích v dalším chaosu. Muzika je zde taková obyčejná. Je to sice nářez, který by mi měl dle všech předpokladů vyhovovat, ale nějak si nedovedu představit, že se budu k téhle desce ještě někdy vracet. Pokud ale kapela bude vystupovat někde poblíž, rád se koncertu zúčastním, naživo to musí být asi masakr. V klidu domova je ale „Impure“ poměrně nezáživné.

Dlouho jsem přemýšlel, k jaké slavné kapele by se dala tvorba MASS IDOLATRY přirovnat. Napadají mě snad CARCASS, DYING FETUS, THE ROTTED a určitých momentech snad NAPALM DEATH. Ze všech zmíněných Francouzi čerpají, extrahují z nich a předkládají nám to s nadšením. Bohužel, některé pasáže jsou natolik průměrné a obyčejné, že jsem měl sto chutí je přeskakovat. Mně ani tak nevadí, že je to „totální bordel“, ale i ten by měl mít nějaký řád, nápad, motiv, kterého bych se mohl chytit. Postrádám nějaký bod, myšlenku. Něco, co by tuhle partu šílenců odlišilo od ostatních. Hraje se tady sice s „punkovým přístupem“, ale té rebelie je nějak málo. Samozřejmě, jedná se o prvotinu, ale i tak nemohu před některými věcmi mhouřit oči. Třeba vokál, ten je tak monotónní, že je mi po polovině desky až protivný.

Zvuk je vcelku dobrý, na podobně hranou muziku příjemně čitelný a je vidět, že si kapela dala záležet. Horší je to s obalem, ten obrázek je zkrátka nezajímavý. Je na něm snad nějaká skulptura, zahalená do zelených provazců. Nevím, možná se někomu z vás bude líbit, ale se mnou nedělá vůbec nic. A moc dobře vím, že si ho nebudu za půl roku pamatovat. To samé musím s politováním prohlásit i o hudbě. Jsem pro každou špatnost, rád se přehrabuji v nejšpinavějším undergroundu, ale tady toho pro mě moc není. Mně ani tak nevadí, že jsou některé nápady už tisíckrát znovu omílané dokola, ale celkový pocit z desky je v podstatě nijaký. Zkrátka, „Impure“ se mnou nedělá vůbec nic. Proplouvá kolem mě a z hi-fi věže zní jen kulisa, která je pro mě jako nepropustný blok, hluková stěna, chaos a zmatek.

U podobných desek mívám pořád problém s tím, nasázet nějaké body. Na jednu stranu si říkám, že i když mě je podobná hudba spíš protivná, tak určitě existují zástupy fanoušků, kteří budou tvrdit pravý opak. Nějaké číslo tam ale dolů napsat musím a tak volím lehký nadprůměr. V kontextu ostatních CD, zaslaných na recenzi se pořád hraje alespoň se zápalem pro věc, s určitým nadšením a nic netahá za uši. Já moc dobře vím, že v dnešní době absolutní nadprodukce je to trestuhodně málo, ale účelem recenze je spíš „dát o kapele vědět“, než si tady honit „kritikovo“ triko. Verdikt je tedy jasný. Jedná se o desku, která mě vlastně vůbec neoslovila. Na druhou stranu plně chápu, že se někdo zúčastní koncertu v zaplivaném francouzském klubu a bude mi tvrdit pravý opak. Jestli tedy máte rádi death metal pořádně protkaný grindem, třeba se vám budou MASS IDOLATRY líbit. Budiž vám přáno, já zůstanu raději bokem a počkám si, co předvedou příště.

Seznam skladeb:

  1. Dragged
  2. Locked in a cage
  3. Economy domine
  4. Shadows
  5. Stoned edge of society
  6. Desire
  7. Unleashed
  8. Turning sun
  9. Pororoca
  10. Signs of tragedy
  11. Empire
  12. 900 days
  13. Corrosion of personality
  14. Neck choke
  15. Impure
  16. Anesthetized
  17. Bound to isolation
  18. Insect brain


Čas: 32:14

Sestava:

  • Alessandro - kytara
  • Alioscia - basa
  • Lorenzo - zpěv
  • Marco - bicí


https://massidolatry.bandcamp.com/album/impure
https://www.facebook.com/MassIdolatryofficial


Zveřejněno: 12. 12. 2014
Přečteno:
3696 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář