ZINEKontaktSpolupráceRedakceLinksDatabáze koncertů

Fobia zine

INFO BOX

METAL MADNESS 2019 - infočíst info »

Březovská metalová noc - infočíst info »

DEAD LETTER CIRCUS, SIAMESE, DAZE OF JUNE - infočíst info »

SPEED METAL INVASION II: STÄLKER, TORPËDO, OLD HÄMMER - infočíst info »

RIVERS OF NIHIL, BLACK CROWN INITIATE, MØL, ORBIT CULTURE - infočíst info »

PROTECTOR, DENET - infočíst info »

THRASH NIGHTMARE FESTIVAL VOL. 7 - infočíst info »


Další nové články

9. 7. 2019 | Ankety
AUTUMN COLD – „Deset otázek“ celý článek »

15. 6. 2019 | Ankety
EXITUS – „Deset otázek“ celý článek »

7. 6. 2019 | Ankety
PEORTH – „Deset otázek“ celý článek »

1. 5. 2019 | Postřehy
František Ringo Čech – Schelinger byl naprostý unikát.celý článek »

24. 4. 2019 | Ankety
RAVAR – „Deset otázek“celý článek »

22. 3. 2019 | Ankety
HORA RUIT – „Deset otázek“ celý článek »

14. 3. 2019 | Ankety
C- 4 – „Deset otázek“celý článek »

14. 3. 2019 | English
C-4 – „10 questions“celý článek »


Koncerty

23. 8. 2019
Mladá Boleslav – Farářova sluj
PÁTEK 23. 8. 2019 Orthodox club / Farářova sluj, M...

23. 8. 2019
Mladá Boleslav – Farářova sluj
PÁTEK 23. 8. 2019 Orthodox club / Farářova sluj, M...

24. 8. 2019
Mladá Boleslav – Farářova sluj
SOBOTA 24. 8. 2019 Orthodox club / Farářova sluj, ...

31. 8. 2019
Plzeň-Kalikovský mlýn.
Armageddon of Decibels Fest vol:2. Druhý ročník j...

5. 9. 2019
Rock Club KAIN
MIKHMAKH (alternative metal – France) Links...

7. 9. 2019
Mladá Boleslav – Farářova sluj
SOBOTA 7. 9. 2019 Orthodox club / Farářova sluj, M...

7. 9. 2019
Cheb
Ahoj, rádi bychom vás všechny pozvali na druhé pok...

14. 9. 2019
Mladá Boleslav – Farářova sluj
SOBOTA 14. 9. 2019 Orthodox club / Farářova sluj, ...

Naše profily

RSS kanál RSS kanál
myspace
bandzone

Web Archiv


TELEPATIE ZINE
» Info-články » INSANIA, A SWEETWATER TRICK - info

15. 10. 2014INSANIA, A SWEETWATER TRICK - info

15.11.2014, Strakonice - Křemelka
INSANIA (horrorcore-violence, Brno)
www.bandzone.cz/insania
www.insania.cz

A SWEETWATER TRICK (crossover, Velešín)
http://bandzone.cz/asweetwatertrick

Čas: 20:00

Insania (neboli Aristokracie nových vyděděnců) je česká crossoverová/post-hardcoreová hudební skupina, která miluje absurditu a nenávidí morálku stáda.


Insania je dnes již legendární brněnská kapela, která přitom díky nepřetržitému vstřebávání stále nových hudebních směrů oslovuje svými „nevergreeny“ především mladé publikum.

Historie:

Insania vznikla roku 1987, po několika koncertech jí byla roku 1988 ze strany brněnské StB zakázána další činnost. Poté chvíli působí pod krycím názvem Skimmed a pod touto hlavičkou v roce 1990 vydává LP „New Insanity“ (jednu z prvních nezávislých desek v Československu). Roku 1992 obnovuje činnost opět pod názvem Insania a v novém složení vydává roku 1994 první CD „Crossfade“, které slavilo úspěch i v zahraničí. Kapela dále koncertuje po celé Evropě, hostuje v několika televizních a rozhlasových pořadech a hraje společně s kapelami jako je Voivod, No means no nebo Killing Joke. Od roku 1991 se datuje její přátelský vztah s Jello Biafrou (ze sanfranciských Dead Kennedys, který si kapelu oblíbil).

Po americkém turné koncem minulého století vydala Insania, kromě živého
CD "Recycling & Live in Seattle", dvě řadová alba, "Trans-Mystic Anarchy" a "OUT", z nichž obě skončily v daném roce na druhém místě v kategorii "hard and heavy" ankety hudebních kritiků Anděl.

Na jaře 2007 Insania (posilněná o nového člena) vydala u labelu Redblack nové CD "Rock'n'Freud" a v tvůrčí dílně režiséra Mitchiho vznikl trikový videoklip k písni „Je mrtvá“, který citelně čerpá z atmosféry filmů Karla Zemana.

Album "Rock'n'Freud" získalo cenu ankety hudebních kritiků Anděl v kategorii "hard and heavy". Album "Zapal dům poraž strom..." získalo dokonce dva Anděly v kategoriích Hard & heavy a Punk & hard core.

Diskografie:
R.U.Dead? (1992, demo)
EP Vertigo (1993, Malárie rec.)
CD Crossfade (1994, Malárie rec.)
EP Caught Red-Handed (1995, několik labelů)
CD God is Insane … Join Him! (1996, Taga rec.)
EP Woodoo Astrology (1997, Taga rec.)
CD Virtu-ritual (1998, Indies records)
CD Recycling & Live in Seattle (2000, CBR)
CD Tamto remixuje Insanii (2001, příloha Tamto)
CD Trans-Mystic Anarchy (2001, Redblack)
CD OUT (2003, Redblack)
CD Rock’n’Freud (2007, Redblack)
CD Kult Hyeny (2010, X Production)
CD Zapal dům poraž strom... (2013, X Production / Redblack)

https://www.facebook.com/pages/music-bar-K%C5%99emelka/248307230750
sdílet
Přečteno: 959x Autor: Johan | Další články autora
Datum: 15. 10. 2014

FotoGalerie (Počet obrázků: 1)

Diskuze (Počet příspěvků: 0)
celá diskuze » | vložit příspěvek »



Novinky

18. 8. 2019 | Autor: Johan
Právě vyšla nová deska slovenské hc/punk kapely TENDENCIEčtěte zde »

18. 8. 2019 | Autor: Bury
EXHUMED zveřejnili novou skladbučtěte zde »

18. 8. 2019 | Autor: Bury
Nový videoklip FOSCORčtěte zde »

17. 8. 2019 | Autor: Bury
Vyšel dokument mexických ACIDEZ z evropských tourčtěte zde »

17. 8. 2019 | Autor: Bury
Nový videoklip SKYNDčtěte zde »

17. 8. 2019 | Autor: Bury
TOXIC HOLOCAUST představují novou skladbučtěte zde »

16. 8. 2019 | Autor: Johan
IN ARTICULO MORTIS se probouzí k životučtěte zde »

16. 8. 2019 | Autor: Bury
SLAYER sponzorují vůz NASCARčtěte zde »

16. 8. 2019 | Autor: Mikael
Kapela HOUBA vydává po 12 letech novou desku!čtěte zde »

15. 8. 2019 | Autor: Bury
GUTALAX mají nový videoklipčtěte zde »

další novinky ...

Reklama

flash player not installed

Nejčtenější za 30 dní

30. 7. 2019 | Reporty
FESTA DE LA POHODA 2019celý článek »

12. 8. 2019 | Reporty
BRUTAL ASSAULT 2019 – Brutální slečnycelý článek »

24. 7. 2019 | Reporty
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019 – den první (pátek)celý článek »

15. 8. 2019 | Reporty
BRUTAL ASSAULT 2019 – den první (středa)celý článek »

26. 7. 2019 | Reporty
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019 – den druhý (sobota)celý článek »

7. 8. 2019 | Reporty
BRUTAL ASSAULT 2019 – warm up (úterý)celý článek »


Poslední diskuse

BRUTAL ASSAULT 2019 – den čtvrtý (sobota)
Datum: 18. 8. 2019 10:32:30
Autor: Admin
Titulek: ND

diskuse k článku »

BRUTAL ASSAULT 2019 – den čtvrtý (sobota)
Datum: 18. 8. 2019 10:22:24
Autor: ancient
Titulek: ND

diskuse k článku »

BRUTAL ASSAULT 2019 – den druhý (čtvrtek)
Datum: 16. 8. 2019 19:44:09
Autor: Johan
Titulek: DEICIDE

diskuse k článku »

BRUTAL ASSAULT 2019 – den druhý (čtvrtek)
Datum: 16. 8. 2019 10:02:44
Autor: Vit
Titulek: Deicide

diskuse k článku »

BRUTAL ASSAULT 2019 – den druhý (čtvrtek)
Datum: 16. 8. 2019 07:35:47
Autor: Lukas
Titulek: DEICIDE

diskuse k článku »

BRUTAL ASSAULT 2019 – Brutální slečny
Datum: 15. 8. 2019 09:19:31
Autor: Marek
Titulek: Kulhavý neberem!

diskuse k článku »


Partnerské weby

Fobia Distribution e-shop Metalopolis.net Metal Forever & Metal Man True empress

Reklama