Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

CONOPED – Dotek civilisace, CD-R 2014, Z6H records

CONOPED jsou další kapelou z bohaté jihočeské scény, která završuje čtvrtý rok své existence. Kapelu tvoří čtveřice maniaků, jež můžete zahlédnout i v jiných kapelách – např. BEHIND THE CEMETERY WALL, COMMODORE 64 nebo MOŽNOST VOLBY. Před dvěma roky CONOPED v duchu DIY vydali své první demo „Hovno hoří“ a letos na sklonku léta vyšel ve stejném provedení demáč s pořadovým číslem dva – „Dotek civilisace“.

I když je CD vydané „na koleně“, nepostrádá nic, co by správný nosič měl mít. A tak i ve slídovém obalu naleznete vložené texty, na kterých se v pozadí ukazuje šedá strakonická teplárna, na straně druhé pak jedna strakonická ulice s narvanými kontejnery (úsměv). Samotné CD „Dotek civilisace“ pak ukrývá šest skladeb, které jsou zase o kousek dál, než je tomu na předchozím demu. Rozdíl není kdovíjaký, ale my, kteří společně s touto kapelou „vyrůstáme“, každý posun vnímáme. Nehledě na to, že tento materiál byl v čestickém Hellsoundu pořizován již v březnu loňského roku. CONOPED ve všech svých skladbách znovu mydlí syrovou směsici hardcoru, crustu a thrashe. Právě thrash je cítit víc než kdykoliv předtím a myslím, že je to ku prospěchu celé kapely. Nechybí kytarové vyhrávky, krátká sóla, melodie nebo sborové zpěvy, které jednotlivé skladby výrazně zpestřují. Otvírákem je vál „Jak 100 hoven?“ s dobře zapamatovatelným textem, který je aktuální nejen každé pondělní ráno – „Do prdele kurva práce, když to slyším musím zvracet“ (smích). Vencův řev je dobře srozumitelný, což je také pozitivum. „Dotek civilisace“ disponuje kvalitním zvukem (jak jinak z Hellsoundu), který je lehce špinavý a CONOPED tak nechybí jiskra undergroundový kapely. Po textové stránce mi CONOPED přijdou trochu kostrbatí, ale rozhodně i v tomto směru se jedná o posun vpřed. Tématicky kluci opustili zelenou veselou rostlinku (kromě skladby „Greenplease“ a zaměřili se na klasická hardcore témata – tedy všechny ty sračky protékající společností každý den kolem nás.

CONOPED – „Dotek civilisace“ mě baví. Kapelu sleduju od jejích začátků a zatím mě ani jednou nezklamala. Nejdůležitějším faktem je, že CONOPED svoji hudbu umějí prodat naživo ještě lépe a jejich koncerty šly za poslední rok dva strmě vzhůru. Strakoničtí zcela jistě neřekli poslední slovo. Věřím, že se v budoucnu dočkáme i nějakýho asfaltu, tahle muzika by si vinyl rozhodně zasloužila!

Seznam skladeb:
  1. Jak 100 hoven?
  2. Vlastní cestou
  3. Poslední varování
  4. M.B.
  5. Greenplease
  6. Cixot draude

Čas: 10:32

Sestava:
  • Zbyněk - kytara
  • Lukáš - baskytara
  • Tomáš - bicí
  • Venca - zpěv

http://bandzone.cz/conoped

Zveřejněno: 12. 11. 2014
Přečteno:
3660 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář