Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

TRIDENT – Jezebel MCD-R 2014, Elitbolaget

Finská partička TRIDENT se po čtyřech letech hibernace probouzí k životu. Na rozdíl od poručíka Berana a profesora McDonalda ale čtyři pánové spali jen v noci a tak si nebudou myslet, že uplynulo sto, nebo dokonce dvě stě let – jestli tedy nemeditovali kdesi za polárním kruhem a neživili se kořínky a sobím mlékem. (úsměv) Když ale poslouchám jejich muziku, tak mi přijde, že se neprobudili v budoucnosti, ale v minulosti, žádný progres, žádné extravagance, ale obyčejná, slušně zahraná variace na to, co už tady bylo tisíckrát.

Název TRIDENT asi málokomu něco řekne, když si tedy odmyslím strašáka mé generace, tedy americké stejnojmenné rakety hrozící v osmdesátých letech zemím Varšavské smlouvy ze západní Evropy. To finský TRIDENT, který měl dosud na kontě pouze dva demosnímky, žádný strach nenahání, jeho hardcore/metal mi přijde vcelku fádní a nepříliš nápaditý. Zahuštěná stěna příliš zajímavých nápadů neobsahuje, navíc mi to celé přijde rozhárané. Každá skladba jak od jiné kapely... První se zpočátku tváří jako death/thrash, bicí ale míří spíš k HC, takže čert aby se v tom vyznal; jen pasáž připomínající tvorbu naší MORTIFILIE mi přijde jakž takž zajímavá, ale při vší úctě k Finům jsou našinci o poznání vyspělejší kapelou. K HC míří i dvojka, ale mnohem okatěji, a taky mě to hned v rychlých thrashových pasážích baví mnohem víc, škoda, že zpomalovačky jsou takové obyčejnější; každopádně ale dvojka o třídu výš než jednička. Na pěkně potištěném cédéerku jsou pouze tři songy, poslední „Time Was Never On Our Side“ je zas z trochu jiného těsta, řekněme groovy metalového.

Zpěvák se v rámci nahrávky pohybuje v hlubších polohách, není to ani deathový murmur, ani hardcorový křik, něco mezi, občas to je spíš mluvení, takže po této stránce pestré podobně jako muzika.

Obal ve formě pošetky nedisponuje texty, ale jinak je na zadní straně dostatek informací včetně sestavy a dat o nahrávání, které proběhlo ve dvou studiích, mix pak obstaral další člověk a mastering ještě další. Zvuk je řekněme soudobý, tudíž nahlas, ale naštěstí jsou všechny nástroje celkem dobře vyvážené a identifikovatelné.

Celkově mi „Jezebel“ přijde jako klasicky průměrná nahrávka, která v mé sbírce zapadne prachem zapomnění...

Seznam skladeb:
  1. She Walked Through Darkness
  2. The Dove and the Fire
  3. Time Was Never On Our Side

Čas: 11:10

Sestava:
  • Tuomas – vocals, guitar
  • Matias – bass
  • Wille – guitars
  • Jukka – drums

www.reverbnation.com/trident
www.elitbolaget.com
www.facebook.com/elitbolaget

Zveřejněno: 22. 02. 2015
Přečteno:
3357 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář