Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

MALRUN – Two Thrones CD 2014, ViciSolum Productions

Pozorný čtenář našich stránek asi bude tušit, že švédský label ViciSolum vydává zejména progresivní metal. V případě třetího alba skupiny MALRUN to ale až tak neplatí, Dánové míří i k hard rocku, i když většinou se pohybují na vlně melodického metalu. Když píšu hard rock, rozhodně nečekejte něco na způsob stylových dinosaurů, ale moderní, snad tedy progresivní podobu žánru. Ostatně o lecčems svědčí jméno producenta Jacoba Hansena, který spolupracoval třeba s VOLBEAT nebo AMARANTHE, a který nejen že album produkoval, ale podepsal se i pod mix a mastering. Nedokážu sice posoudit, jestli by muziku MALRUN jiný studiový inženýr nějak pokazil, ale na druhou stranu je zvuk zaznamenaný na kompaktním disku opravdu perfektní.

Ono lze podobně nahlížet i na produkci pěti chlapíků, „Two Thrones“ se při prvním poslechu tváří jako dokonalost sama, což platí na všechny stránky, kompoziční, instrumentální i vokální. Jacob Loebner zpívá především čistým hlasem, ale umí i přitlačit na pilu a zařvat. Na promo listu k cédéčku je jeho projev přirovnáván k výrazu Anderse Fridéna z IN FLAMES a něco na tom je, ostatně k profláklým melodikům bych si dovolil přirovnat ty svižnější pasáže taky. Což někoho rovnou otráví, protože aktuální forma švédské družiny není spoustě lidí po chuti, ale další řadu posluchačů navnadí, stejně jako pochvalné recenze v předních zahraničních časopisech, které vydavatel samozřejmě také v propagačních kecech cituje. Není divu, fanoušci žánru budou jistě spokojeni, dostanou přesně to, po čem jejich uši touží, a dostanou i něco navíc. MALRUN jsou prostě dobří, v okamžiku, kdy mi začínají připadat repetitivní, přichází s něčím jinačím, zvolní, zamíří zmiňovaným hardrockovým směrem, ale pořád je z každého tónu zřejmé, že o něm pečlivě přemýšleli a že si se stavbou skladeb pohráli. Možná jsou některé vokály až moc sladké, možná i vlezlé, ale to k tomu holt patří.

O ViciSolum se dá bez uzardění tvrdit, že vydávají kvalitní muziku a že ji navíc kvalitně balí. Platí to i o bookletu „Two Thrones“, který je graficky velmi pěkně zpracovaný, na dvanácti stranách luxusního křídového papíru samozřejmě nechybí texty ani další potřebné informace, jen titulní strana moc krásy nepobrala a hodila by se spíše k nějaké doommetalové nahrávce.

Seznam skladeb:
  1. Justine
  2. Forbidden Fruit
  3. Cycle of Abuse
  4. Prelude / Serpent´s Evil
  5. Serpent´s Evil
  6. Bury the dead for you
  7. Confessions
  8. Eye of Horus
  9. Light the way
  10. The Ignorant
  11. Dance of the Satyr
  12. The Ghost Of You

Čas: 49:11

Sestava:

  • Jacob Loebner – vocal
  • Ulrik Soelgaard-Nielsen – bass, vocal
  • Mads Lind Ingeman – guitar
  • Patrick Nybroe – guitar
  • Mikael Johnsen – drums

www.malrun.dk

www.facebook.com/malrun
www.vicisolum.com


Zveřejněno: 11. 02. 2015
Přečteno:
3414 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář