Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

12. listopadu 2014, Praha - MeetFactory

Velice speciální událost proběhne ve středu 12. listopadu v útrobách pražského klubu MeetFactory, kde se představí sedm předních deathmetalových kapel v čele s Američany CANNIBAL CORPSE a DYING FETUS. Celý koncept vznikl sloučením dvou nezávislých turné, které se na jeden den spojí právě v Praze a vznikne tak jednodenní klubový festival, který dostal název „PRAGUE DEATH FEST 2014“. Vstupenky na tuto jedinečnou událost jsou k dostání ve všech běžných předprodejních sítích. Vzhledem k počtu kapel začíná celý koncertní večer již v 18:00! Více informací naleznete na webu pořádající agentury www.obscure.cz.

Buffalští řezníci CANNIBAL CORPSE jsou již více než dvacet let synonymem pro stoprocentní a profesionálně odvedený death metal. Přes veškerá krvavá klišé, neodmyslitelně patřící k danému žánru, splňují jejich nahrávky ty nejvyšší extrémně metalové standardy. A aby také ne, když je CANNIBAL CORPSE v uplynulých dvou dekádách sami pomáhali definovat. V letošním roce jim navíc vyšlo tradičně nadprůměrné album „A Skeletal Domain“, na kterém můžeme opětovně obdivovat famózní kytarové výkony pánů O’Briena a Barretta, zvonivou basu Alexe Webstera, bubenickou ikonu Paula Mazurkiewicze a zombie chropot krále všech hrdelních zabijáků Georgie „Corpsegrindera“ Fishera.



PRAGUE DEATH FEST nabízí ale vícero lákadel. Jedním z dalších je bezesporu účast další z ikon death metalového běsnění v podobě americké trojice DYING FETUS. Marylandští pionýři míšení brutálních slamů a devastujících sypaček ještě pracují na své nové desce, takže návštěvníky Prague Death Festu potěší výběrem z kultovních děl jako jsou „Killing On Adrenaline“, „Destroy the Opposition“ a dalších nesmrtelných kousků, díky nímž jsou považováni ze jeden z hlavních zdrojů inspirace všech současných moderních tech/deathcore kapel. 

Společně s CANNIBAL CORPSE vyráží na evropské turné také jejich krajané REVOCATION a švédská formace AEON. REVOCATION jsou velmi zajímavou formací, kterou charakterizuje precizně zahraný technický death metal. Rodáci z Bostonu mají na kontě již pět dlouhohrajících desek a na tomto turné budou propagovat tu nejnovější s názvem „Deathless“. Stylově velmi podobnou kapelou jsou i jejich švédští kolegové AEON, kteří v nedávné době sice prodělali drobné personální zemětřesení, ale na jejich hudbě se to projevilo pouze v pozitivním směru.

Dalšími kapelami patřícími pod turné DYING FETUS jsou Američané GOATHWORE a FALLUJAH a portugalští MALEVOLENCE.

Jak již bylo napsáno, celý koncertní večer začíná již v 18:00h vystoupením první kapely, dveře klubu se otevřou v 17:30.
Turné CANNIBAL CORPSE dále pokračuje koncertem 15.11. v Brně a 21.11. v Banské Bystrici.

FB Event: https://www.facebook.com/events/1464707260482731/?fref=ts

Související odkazy: www.obscure.cz, www.meetfactory.cz

Zveřejněno: 28. 10. 2014
Přečteno:
3382 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář