Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

6.10.2014, Praha – Kain

Natahuju tygrované legíny, tupíruju vlasy, ještě šátek, kříž do ucha, nějaká cingrlátka na krk, utáhnout stahováky, džísku na hrb... a hurá do Kainu. Ne, že bych teda osobně prošla všemi těmito procedurami, ale takhle nějak určitě u některých jedinců vypadala příprava na heavymetalovou jízdu v podání STALLION, STRIKER a BULLET, která se konala v Kainu.
 
První se do toho přesně s úderem osmé hodiny opřeli němečtí STALLION otvírákem ze stejnojmené nové desky „Rise and Ride“ a následovaly neméně uječené pecky jako „Wild Stallions“, „Killing time“, „Wooden Horse“, „Give it to me“, „Watch out“, „Canadian steele“... řekla bych, že kdyby to zpěvák hodil ještě trochu výš, možná by už  v některých pasážích i praskaly půllitry. (úsměv) Z kluků sálala energie na všechny strany a tedy zaslouženě se na konci dostavilo i skandování o přídavek.
 
S pořadovým číslem „dva“ na to vlétla kanadská pětice STRIKER, kluci s posledním albem ve své tvorbě poněkud přitvrdili a v nových skladbách převládá kombinace melodie s agresivitou. Kluci to neskutečně řežou a na kytarové onanie Chrise jsem se nemohla vynadívat. Novou tvorbu předvedli hned v úvodu skladbou „Underground“ a potom sázeli především skladby ze svých posledních dvou desek, takže bylo možné slyšet „Let it Burn“, „City of gold“, „Fight for your life“, ale taky „Cross Roads“, „Lethal force“ a nebo „Eyes in the night“ z desky první. Opět tedy neskutečná dávka energie natlačená do všech fandů od prvního do posledního v řadě. Opět přídavek, tentokrát v poněkud „Tankardovském“ duchu. Ale i tak nezbývá, než říct: „Jen tak dál a ještě výš!“
 
Osmdesátky, svítící retro nápis v pozadí, muž v kápi bijící kladivem o kovadlinu, otevírací reprobedna s mluvící „máničkou“ uvnitř... to je jen zlomek z toho, co předvedli Švédští BULLET během své show. Tahle banda pro mě z nahrávek není až tak zajímavá, takže nemůžu sloužit playlistem, ale na živo mě nakonec dotáhla až do předních řad. Šla bych klidně ještě blíž, ale přišlo mi, že v tu chvíli měli stejný nápad snad všichni. (úsměv) Vokalista Dag je neskutečný řízek a ládoval jeden vál za druhým a kapela drtila kombinací tradičního heavy metalu a hard rocku. Kluci rozhodně nejsou žádnými průkopníky něčeho nového, ale musím říct, že na živo mě to fakt bavilo.
 
Závěrem za mě můžu říct, že bych si „rvala vlasy“ kdybych na tuhle akci nevyrazila, neb tolik energie, přátelské, pohodové atmosféry ze stran všech kapel a navíc s opravdu, ale s opravdu brilantním zvukem, jsem dlouho, natož v Kainu, nezažila. Ceny merche a vstupného sice lehce naznačují, že NWOBHM už asi nebude úplně UG, ale za ten zážitek to rozhodně stálo! Tak příště snad v hojnějším počtu, než v oněch cca 45 hlavách a s mottem z večera „Stay wild“!

Celá galerie



Zveřejněno: 11. 10. 2014
Přečteno:
3344 x
Autor: Duzl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář