Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

3. 10. 2014 , Praha – Exit Chmelnice

Klubová sezona je zase v plném proudu a mojí další zastávkou byl pražský klub Nová Chmelnice. Pořadatelé z Deathnoise Production připravili akci, která startovala již ve 4 hodiny odpoledne. Musím říct, že jsem příliš nepochopil dramaturgii celé akce, na které hrálo několik kapel, které byly stylově úplně jinde, než dvě hlavní zahraniční party. Myslím si, že to celé akci neprospělo. A navíc, začínat v pátek ve čtyři odpoledne, kdy lidi jsou ještě mnohdy v práci, je prostě nesmysl. Celkově stačila jedna, maximálně dvě předkapely. I z důvodu pro mě nezajímavých jmen dorážíme na Chmelnici přejedeni z nedaleké pizzerie v půl osmé. Už před vchodem potkávám dávného kámoše Míru. Emigrant z Tachova, který teď drtí basu v SAVAGE MESSIAH. Vidíme se snad po 4 letech a on si přijede jako rock star (smích). Na novou desku si tě nechám příště podepsat kamaráde (úsměv). Potkáváme další známé tváře, ale klub je poloprázdný a někteří jedinci už se nedrží ani na nohou. Ufff…

Přicházíme ve chvíli, kdy hrají ostravští NAHUM. Chvíli poslouchám, ale že by mě jejich death metal s mírným odkazem na thrash nějak bavil, to se říct nedá. Zvukově nic moc, pódiová prezentace mě taky nestrhne. Pod pódiem se ale pár hrozičů našlo, a tak snad měli Ostraváci alespoň nějakou odezvu. Já odešel raději k baru.

Mnichovští DUST BOLT zavítali do Prahy po více než roce a to rovnou s novou a výbornou deskou „Awake the Riot“. Od začátku to kluci rozbalili a z pódia se hrnula pořádná porce energie. DUST BOLT sypou old school thrash se všemi jeho prvky, ale jak jsme se později shodli, je to takové vyumělkované. Energie, nápady a nasazení – to tam všechno je. Ale tentokrát jsem postrádal patřičný náboj staré školy, syrovosti, špinavosti. Zvuk nebyl dobrý a kytarová sóla mi chvílemi trhala uši. Koncert gradoval s peckami „Toxic Attack“ a „Agent Thrash“. Tyhle dvě skladby mě konečně pořádně bavily, ale celkový dojem z koncertu to úplně nezachránilo. Tentokrát to byl od DUST BOLT spíše průměr, jejich set loni před HEATHEN mě bavil o dost víc. V lednu kluci dorazí do Futura po boku OBITUARY a věřím, že tam to bude o něčem jiném, než v poloprázdném klubu s ne zrovna dobrým zvukem.

SAVAGE MESSIAH na sebe nechali trochu déle čekat, ale pak nám to všechno vrátili. Od začátku to londýnská čtveřice začala pumpovat a zhruba hodinový set se stal ozdobou večera. SAVAGE MESSIAH se svým pojetím hudby zasekli někde na polovině trasy heavy metal – thrash metal a dali vzniknout parádní kombinaci těchto dvou stylů. Starší pecky jsou více do thrashe, skladby z nové desky „The Fateful Dark“ zase spíše heavy. A myslím, že to je pro SAVAGE MESSIAH správná cesta. Chci vyzdvihnout oba kytaristy, které byla radost sledovat a poslouchat, stejně tak parádní heavy/power vokál. Andrea Goria za bicími se sice za celý koncert druhého kopáku ani nedotkl (smích), ale sázel to tam parádně. Stejně tak Míra, který do sestavy SAVAGE MESSIAH výborně zapadl a bylo na něm vidět, jak si svůj domácí koncert před kamarády užívá. SAVAGE MESSIAH tento večer vládli a určitě se jednalo o ještě lepší set, než minulý rok v moravských Borkovanech. Díky!

Pořadatelům díky za fajn akci s lidovým vstupným (150/200 Kč) a dvěma kvalitními kapelami. Ostatní (kromě části NAHUM) jsem neviděl. Návštěvnost mě zklamala. Mám blbý odhad, ale mohlo být tak 50 – 60 platících. V Praze tento den bylo více akcí, ale i tak jsem čekal lepší návštěvu. Snad příště Deathnoise Production zase něco spáchají, nebude to tak dlouhé a přijde více lidí (úsměv).

Fotky: Duzl

Galerie Duzl


Zveřejněno: 07. 10. 2014
Přečteno:
3403 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 10. 2014 18:20 napsal/a Peťan
zvuk
na Chmelnici je zvuk často na hovno, pokud si kapela nedoveze vlastního zvukaře. Nevím, kdo to tam zvučí, ale dokázal za ty roky co tam chodím pohřbít mraky kapel....
07. 10. 2014 12:04 napsal/a fáňa
překvapenej
Tak zvuk byl tak hroznej, že jsem se nestačil divit a v podstatě ublížil všem kapelám. Oproti autorovi se mi NAHUM i DUST BOLT líbili hodně, hodně moc, naopak SAVAGE MESSIAH mne nudili i tentokrát.. Ale za ty prachy celkově dobrej koncík.. být lepší zvuk, tak dokonce vynikající.. s tím by měla Chmelnice něco udělat..