Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

5.10. 2014, Plzeň - Rock & Metal Club 666

Skutečná lahůdka pro fajšmekry byla nachystána na první říjnovou neděli v Plzni. V rámci svého evropského turné se tu zastavily dvě zámořské kapely, které člověk nemá možnost vidět každý den. Brazilští SODOMIZER i američtí HELLCANNON patří k thrash metalovému undergroundu a dala se tak očekávat komorní „rodinná“ akce, kterou zahajovali domácí a pořadatelští 1000 BOMBS. Vyrážíme v půl šesté z Písku v sestavě Růža – Korek – Žakyn – Žrout a já, cesta ubíhá rychle a to i včetně nalezení klubu, ve kterém jsme všichni poprvé. Po schodech dolů a v Rock & Metal Clubu 666 (ex-Parlament) je zatím pár hlav. Jsme zkasírováni Asurou o 150 Kč, dáváme Plzeň, pokec, klasika… za chvíli přiběhne jeden z Amíků s dotazem, jestli nemáme hulení. U nás s úsměvem nepochodil (smích). Doráží i Fredy, Anet a Goro. Návštěvnost je však slabá, tipuji tak 25 platících…

Pár minut po půl osmé zahájili celý večer 1000 BOMBS skladbou „Peace is Dead“. První věc, která mě překvapuje, je velmi dobrý zvuk, který vydržel všem kapelám po celý večer. Druhým překvapením je, že Bomby vystupují se dvěma kytarami, což je posouvá o něco výš. Bohužel, nemohu se stále u této party dostat to správného thrashového rozpoložení. Pořád mi jednotlivé skladby přijdou bez šťávy, bez toho, aby se mi vryly pod kůži. A když už přijde pasáž, kdy to 1000 BOMBS začnou sypat, přijde zpomalení. Co jsem zaregistroval, některé nové skladby jsou o něco svižnější než tři válce z demáče, ale pořád to v mých uších není ono. Během koncertu proběhl i rychlý křest nového CD pojmenovaného „Peace is Dead“.

Po zhruba půlhodinové pauze nastoupili HELLCANNON a mně spadla čelist. Přiznávám, že tuhle partu jsem naposlouchával až nedlouho před koncertem a čekal jsem dobrej thrashing. HELLCANNON všem přítomným vytřeli zrak a naporcovali nás na kusy. Všechy riffy, sóla jako z partesu, výbornej bicman a parádní obhroublej a štěkavej vokál do sebe zapadaly jako dokonalé soukolí. V sestavě HELLCANNON působí Jim Nickles, který kdysi prošel sestavami MALEVOLENT CREATION a HELLWITCH a právě on kytarově vynikal. Jaký rozdíl i oproti pátečnímu koncertu DUST BOLT. Borci prostě přišli a naservírovali jednu poctivost za druhou. Celkový dojem z koncertu umocnil výborný a čitelný zvuk, který byl tak akorát nahlas. Takhle má vypadat thrash! Škoda jen, že se nesešlo více lidí, aby se mohl rozjet pořádný thrashový kolotoč. HELLCANNON by si to jistě zasloužili. Kdo nezná – doporučuju!

SODOMIZER po krátké zkoušce nastoupili a začala jízda v rytmu starého blacku, thrashe, punku a rock´n´rollu. První dlouhá skladba mě sice úplně nevzala, ale pak nesvatá trojice rozjela představení, ve kterém nás vrátili do poloviny osmdesátých let, kdy to takhle špinavě valili VENOM. Ze současné vlny se dají SODOMIZER přirovnat k TOXIC HOLOCAUST nebo MIDNIGHT. Basák Fabiano chrlil rouhačské texty, kytarista zase válel na kytaru, která by svým vzhledem pasovala spíše do stylu country (smích). Přiznám se, že nevím zda je tohle stálá sestava, ale bicman celý koncert zíral do papírů, takže jde zřejmě o najmuté muzikanty na toto turné. Je to ale jen má doměnka. To nich nemění na to, že SODOMIZER namlátili několik svých špinavých válů bez zbytečných keců a proslovů se vším grácií. Nejvíc mi v hlavě utkvěla vypalovačka „Night Of The Witch“. Old school až za hrob! Fabiano se prý přestěhoval do Německa, takže se téhle party možná ještě někdy dočkáme.

Díky Asurovi za uspořádání tohoto koncertu. Příjemně strávená neděle v pěkném klubu, s dobrým pivem a zvukem, fajn společností a muzikou. Vítězi se u mě tentokrát stali HELLCANNON. Konec celé akce asi ve 22:15, což jsme všichni uvítali. Škoda jen slabé návštěvnosti. Z jižních Čech 5 lidí, nějací Němci... kde sakra jste Plzeňáci? I když na druhou stranu si neumím v tomto klubu představit třeba 100 lidí. Díky!

Zveřejněno: 09. 10. 2014
Přečteno:
3284 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

12. 10. 2014 12:53 napsal/a Karča
100 lidí
Haha, neumíš si představit 100 lidí v Parlu? :-D A to já i 120. A nejen představit. I když to do dneška nikdo nechápe. :-D :-D
11. 10. 2014 20:04 napsal/a immortal
No...
kurňa tahle akce mi nějak utekla. My teď žijeme přípravami Pekla a vědět to, tak jsem u Johana agitoval za výjezd do Plzně. S Asurou bych se také rád potkal a akci podpořil, mohlo nás tam bejt jihočechů o pár více :-) .
09. 10. 2014 20:31 napsal/a Asura
Rise of the beast
No a my, Peťane, děkujeme za report, za podporu této akce i všem ostatním známým i neznámým, že dorazili. Byť jsme prodělali, stejně jsme si to užili. A pevně doufám, že i ostatní. Thrash! :-D