Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

ANDY MARSHALL BAND – Golden States of Shan CD 2014, vlastní náklad

Historie tuzemské, rockové kapely ANDY MARSHALL BAND se datuje už od roku 2000, a i když si člověk myslí, že mu v našem malém hudebním rybníčku nemá co uniknout, tahle moravská cháska je důkazem, že jde proplouvat hudebními kruhy, nahrávat alba a to vše beze mě. (úsměv)

Otázkou je, jak moc je kapela funkční, kolik hraje koncertů, jak se stará o promo a jestli jejich hudba vůbec někoho zajímá. Dohledat o ANDY MARSHALL BAND nějaké recenze nebo reporty se mi až na jednu výjimku nepodařilo. Což samozřejmě nic neznamená, ale napovědět může.

Na vlastní pěst a poněkud v utajení vyšla kapele letos nová už její čtvrtá studiová deska „Golden States Of Shan“. Hraje se v ní na rockovou notu, ve které jde poměrně snadno vycítit vícero inspiračních vlivů. Úvodní „Who Is Our Master“ v největší části koketuje s grunge, což podtrhuje protáhlý vokál zpěváka a kytaristy Ondřeje Maliny. Ondřej ale nezůstává jenom u jedné polohy, snaží se být variabilní a dá se říct, že se mi ve větší míře jeho barva hlasu zamlouvá. V dalších skladbách lze zaslechnout vliv druhé vlny grunge zaoceánských kapel, jako byly na přelomu tisíciletí třeba INCUBUS nebo CREED. S prvně jmenovanými je pojí funky prvky, které svou baskytarou občas vyluzuje Vlado Sandala.

Všechny skladby na „Golden States of Shan“ mají podobnou strukturu, tím pádem pár poslechů trvá songy od sebe rozeznat. Těžko se mi mluví o nějakém konkrétním hitu, který by nad ostatními věcmi vyčníval. Jednoduše proto, že takové na desce prostě nejsou. Jeden z nejchytlavějších momentů je určitě začátek poslední „Spacedirt“, kde basa s bicími vytváří příjemný podkres pod líbivou kytarovou hru, na kterou bohužel už refrén svou průměrností nenavazuje. Zřejmě za svůj největší hit ANDY MARSHALL BAND považují otvírák „Who Is Our Master“, usuzuju z toho, že na něj vznikl i videoklip a do jisté míry se s nimi dá souhlasit, tahle skladba je reprezentativním vzorkem. V podstatě v každé skladbě lze objevit nějaké fungující prvky, které vám budou povědomé, ale to není myšleno jako výtka. Hlava si pak často zatřepe do rytmu, ale výsledný pocit je u mě vždy stejný – průměrnost. Prostě klasicky dobře odvedená práce, z které je evidentní, že ANDY MARSHALL BAND jsou zruční muzikanti, kteří dokážou bez problému poskládat slušnou kompozici. To, že se jim zatím nepodařilo nakopnout žílu, z které tečou mimořádné nápady, je už věc jiná.

Seznam skladeb:
  1. Who Is Our Master
  2. Golden States Of Shan
  3. Under The Cypress Moon
  4. Just Lie
  5. Rolling Joints In Everglades
  6. World, You Gotta Save Me!
  7. Rise And Fall
  8. Cruisin'
  9. Spacedirt

Čas: 33:41

Sestava:

  • Ondřej Malina - kytara, zpěv
  • Vlado Sandala - basa
  • Daniel Jančula - bicí

http://bandzone.cz/andymarshallband


Zveřejněno: 18. 10. 2014
Přečteno:
3338 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

06. 11. 2014 07:20 napsal/a Johnny Cool
Jiny uhel pohledu :)
http://www.irockshock.net/modules.php?name=News&file=article&sid=4963