Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

HATE DIVISION – Order of the Enslaved CD 2014, Blast Head Records

Krvavé orgie, ruce špinavé od nenávisti, oči šílenců. Dávno prokleté životy, pochodující testosteronem narvané osoby. Vyděšení a zároveň napjatí. Válka. Boj s kýmkoliv. Jednou jsem měl takový dlouhý rozhovor s jedním profesionálním vojákem. Vrátil se zrovna z nějaké mise a neustále se ohlížel za sebe. Vyprávěl neskutečné příběhy, které my, žijící v klidu svých domovů, vůbec nemůžeme pochopit. Říkal mi, že poslouchá pro odreagování brutální death metal. Přijde mu prý poklidný, energický a udrží ho dlouhou dobu bdělého. Kanadské smrťáky HATE DIVISION bych mu s klidem doporučil. Hrají poctivě, zběsile a vše prokládají grind corem. Letošní deska je jejich druhou v pořadí a opět se jedná o vcelku propracovaný, tlakem oplývající materiál.

Styl, hraný kupříkladu takovými DYING FETUS (zazní i vlivy MISERY INDEX, ORIGIN, CANNIBAL CORPSE, SEVERE TORTURE, NILE) se zde potkává s technikou. Ta je ale používána s citem, nehraje se jen tak pro exhibici. Jednotlivé songy sice občas poněkud splývají v jeden monolit a pro hlubší rozlišení je potřeba víc poslechů, ale časem vše vykrystalizuje v poměrně zajímavou a „přívětivou“ desku. Přiznám se, že jsem neočekával zhola nic, a najednou mi hraje v pokoji dobře zahraný brutal death metal střídající se s grindovými vypalovačkami. Oceňuji i občasné „melodické“ vsuvky, které dodávají lehce na pestrosti. Možná bych jich snesl klidně i víc, takhle se mi občas stává, že některé skladby od sebe skoro nepoznám.

Chybí mi víc tlaku, energie. Přikládám to příliš „obyčejnému“ zvuku. Na to, aby se kapele povedlo prorazit mezi ty nejlepší, by bylo nutné víc něčeho neotřelého, neočekávaného, trošku víc kopnout do vrtule. „Order of the Enslaved“ je profesionálně odvedenou prací. Desce v podstatě nechybí nic. Je ale moc přívětivá, nevytváří ve mně neklid, touhu po dalším rozkrývání, po nových zákoutích, nápadech. Zdá se jakoby bez emocí. Samozřejmě, spousta kapel by se mohla za hráčské umění a nápady HATE DIVISION klanět až k zemi, ale mě chybí určitá vnitřní chemie, nadšení, souboj se sebou samým, nějaké ty pověstné běsi. Tvorba HATE DIVISON mi lehce připomíná americké soukmenovce ABYSMAL DAWN. Nemyslím ani tak hudebně jako spíš přístupem. Ti také hrají také velmi precizně, dalo by se říct snad „profesorsky“, akorát zde mi chybí větší kus duše.

„Order of the Enslaved“ si zařadím mezi CD do sekce „budu na ně mít v budoucnu chuť asi jen někdy“. To ale vůbec neznamená, že by se jednalo o špatnou desku. Naopak, vše sedí, kde má. Mnozí z vás budou pravděpodobně dokonce na vrcholu blaha. Já zůstávám raději spíše při zemi. HATE DIVISION si budu určitě do budoucna pamatovat, na každý jejich nový počin se rád znovu podívám a pokud bude chuť a čas, určitě si je zase poslechnu znovu. Pro to, aby se dostali mezi mé „oblíbence“, ještě sice kus chybí, ale i tak jejich novinku považuji za velmi dobrou. Dokladem budiž vysoké číslo dole pod recenzí. Brutální death metal, u kterého se u vás krve nedořežou!

Seznam skladeb:

  1. Peace.Tranquility.Subsequent. Deception
  2. The Divine Reward
  3. A Controlled Extinction
  4. Pornography Of War
  5. World Descending
  6. Creatures Of The Grid
  7. Dawn Of Quiescence
  8. The Final Exhalation
  9. Stricken
  10. The God Species
  11. Medicated
  12. Global Autopsy
  13. Order Of The Enslaved


Čas: 47:11

Sestava:

  • Shane Forsyth - bicí
  • Paul Shaw - basa
  • Sean Wyszynski – zpěv
  • Howard Young - kytara


http://hatedivision.bandcamp.com/
http://hatedivision.blogspot.cz/
https://www.facebook.com/hatedivision


Zveřejněno: 29. 11. 2014
Přečteno:
3678 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

30. 11. 2014 18:52 napsal/a pekop
HATE DIVISION
Pro mé obrovské překvapení. O kapele jsem nic nevěděl, ale je to parádní masakr. Moc, moc, moc dobré.