Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

PATHOLOGY – Throne of Reign CD 2014, vlastní náklad

Upozornění! Toto CD obsahuje drastické záběry! Pokud vám je méně než osmnáct let a nerozstříleli jste v počítačových hrách minimálně několik stovek osob, opusťte prosím tuto recenzi. Jinak může být narušena vaše mravní výchova!

PATHOLOGY totiž hrají brutální death metal a ten je v jejich podání krutý, hemží se to v něm konspiračními teoriemi a na nějakou tu krev se příliš nehledí. Je to jako první setkání s pitevním sálem, první ohledání mrtvoly nebo exhumace. Pro fanoušky kapely nic nového, vždyť už od roku 2006 nás oblažují (s jedním vynecháním v roce 2007) pravidelnou zahnívající dávkou emocí. Rovnou by se slušelo říct, že je všechno jako vždy. Je to taková nepsaná jistota posledních několika let. Opět parádní obal od Pär Olofssona, opět okolo půl hodiny houpavých masakrujících songů a opět všemu vládne mocný hlas Mattiho Waye.

Letošní „Throne of Reign“ vyšla jak na CD, tak digitálně ke stažení. V limitované edici pak můžete dostat dokonce kazetu, což v tomto stylu není zase tolik obvyklé. Na albu se předvedlo několik zajímavých hostů jako Ralph Santolla (ICED EARTH, DEICIDE, OBITUARY), který přispěl sólem, Shaune Kelly (FLESH CONSUMED, RIPPING CORPSE, HATE ETERNAL) a Christiany Peluso (COPROCEPHALIC). Bohužel, ani slavní hosté nedovedli příliš narušit zažité a vlastně i očekávané postupy, které nám na posledních deskách PATHOLOGY předkládají. Minule jsem si stěžoval na to, že by to chtělo nějaké osvěžení, víc pestrosti, jinak se tahle americká smečka začne motat v kruhu. Což se dle mého názoru také stalo. Bohužel, z novinky jakoby vyprchala veškerá krev.

Přitom se všechno pořád morbidně houpe, jde se až na hranu „snesitelnosti“ a určitá snaha je znát. Je to nářez, o tom žádná, ale monotónní až hrůza. Schválně si zkuste pustit novinku PATHOLOGY a hned potom nějaké brutální kousky od kapel jako ABYSMAL TORMENT, BENEATH, ARCHRSPIRE, MORBID FLESH nebo MASS INFECTION a budete pravděpodobně kroutit hlavou jako já. Je nad slunce jasné, že tento styl nemá zase tolik rozsáhlé výrazové prostředky, ale PATHOLOGY do nás letos řežou jen tupým nožem. Ze staré známosti jsem jim dal samozřejmě šanci delší čas, několikrát se vracel, ale pořád jsem se na udici nechytil. Háček byl sice nahozen, ale tentokrát se nezasekl.

Je to vlastně pořád dokola, stejně jako každý rok. PATHOLOGY vtrhnou do studia, nabouchají plus mínus to samé a jdou od válu. Někdy jdou víc pod svou kdysi nastavenou laťku, jindy se přes ní přehoupnou. Minulý rok jsem dával 7/10. Letos musím jít s hodnocením směrem dolů alespoň o jeden bod (pár „zajímavějších“ okamžiků jsem si nakonec přece jen nalezl). „Throne of Reign“ mě baví zase o kousek méně. Možná kdyby si kapela dala mezi alby „klasické“ dva roky pauzu, byl bych spokojenější. Takhle jsem toho jejich houpavého brutálního death metalu čím dál tím víc přejedený. Schválně, uvidíme, co bude zase za rok. Pokud tedy budu mít ještě chuť.

Seznam skladeb:

  1. Harvest
  2. Throne Of Reign
  3. Below The Root
  4. Relics Past
  5. Alone
  6. Above Atmosphere
  7. Bavarian Illuminati
  8. Preparing For Blood
  9. Members


Čas: 32:08

Sestava:

  • Matti Way – zpěv
  • Tim Tiszczenko – kytara
  • David Astor – bicí, zpěv


http://www.pathologymusic.com/
https://www.facebook.com/PathologyMusic


Zveřejněno: 14. 10. 2014
Přečteno:
3596 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

16. 10. 2014 07:49 napsal/a BRUTAL
BRUTAL
zdravičko .Prečítal som si recenziu a ako hovorí pan redaktor, že je to stále dookolato iste. No mne sa aj tento album velmi páčí, super zvuk, hudba a samozrejme matti- spevák. Mne osobne nevadí keď hrajú dookola to isté pretože ja som od nich ani nič ine neočakaval .Viete všetky albumi ako mojej obľubenej kapely mám kupené a asi by ma porazilo keby som započul zmenu štýlu.Aj napriek tomu, teda podla mňa patria medzi elitu a aj tento album brutal death metalu. Takže u mna asi takto nejak . Pozdravujem redaktora a dakujem zarecenziu a jeho pahľad na tento album.S pozdravom.