Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

28. 9. 2014, Písek – Local klub Pí

Peťanovýma očima:

Co s poslední zářijovou nedělí? No přece na koncert! Dlouho dopředu avizovaná akce v píseckým klubu Pí, kterou měl na svědomí Zebra, slibovala kvalitní line-up a podvečerní sešlost písecký thrash crew. Odpoledne se ozývá kámoš Vítek, že má chuť na pořádnej řev a tak cestou sbíráme Štěpána i Korka a na místě činu jsme přesně v pět. Na nádvoří už posedávají známý písecký tváře, kluci z CATASTROFY i KAAR, za chvíli doráží i KubaAjz s Jenzem z Budějek a dokonce i výprava z dalekého Sušicka i Milevska (úsměv). Výborná protivínská jedenáctka dává tušit, že dneska to prostě bude fajn, padá tam totiž jedna za druhou. (úsměv)

Celou akci (vlez kilčo) odstartovali blatensko-písečtí rouhači KAOSQUAD. Kdo tuhle partu někdy viděl, dobře ví, co je zač. Ve třech lidech totiž dokáže udělat takovou divočinu, až se slušně zaplněnej klub otřásal v základech. Střídající se vokály Kozla a Víťana (ten přes tu svojí blond hřívu celej koncert nemohl nic vidět – smích) dodávají na pestrosti old school špinavýho death/grindu á la TERRORIZER. Už se stává pravidlem, že celá první řada civí jako úchyláci na Aleše za bicíma. Co tam ten kluk předvádí, je neskutečný. Jen čekám, kdy se sestava bubnů rozpadne. Pan bubeník! KAOSQUAD odehráli nějakých 20-30 minut a jako obvykle všechno zmasakrovali. Pak sbalili fidlátka a blatenská sekce zmizela k domovu. Vysvětlení vidím v tom, že Víťan chtěl stihnout Večerníček, protože jinak by nepřijel už na koncert v pyžamu SODOM… (smích) Díky za triko a super koncert pánové!

Pražští KAAR byli kolegy CATASTROFY při jejich víkendovém minitour po trase Praha – Plzeň – Písek. Nedělní zastávka se z mýho pohledu moc nevydařila. Z velký části to měl na svědomí opravdu mizernej zvuk, kterej ze začátku setu z hlukový koule vyplivl pouze bicí (asi 3 minuty jsem žil v tom, že jde o zkoušku), pak jsem je zase téměř neslyšel přes ostatní nástroje. Chvílemi tak KAAR připomínali thrashovej „bigbít“ s vokálem, kterýmu nebylo moc rozumět. Čtveřice zahrála i vály ze svýho stále ještě nového EP „Choroby vaší doby“ + několik osvědčenejch songů z let minulejch. Poslední 2-3 skladby to bylo lepší, ale i tak jsem už viděl lepší koncerty KAAR. Snad příště.

Hlavní tahák v podobě bratislavskejch thrasherů CATASTROFY doslova nadchnul. Zvuk byl od začátku o poznání lepší a bez urážky – tahle banda je o třídu vejš. Od instrumentální stránky, přes vokál až po projev. CATASTROFY rozjeli thrashovej mejdan ve velkým stylu a nasypali do nás všechny svoje pecky – např. „Okovy“, „Tento štát sa musí zničiť“, „Sabotéri“, „Krutost nepoznaná“, „Bastardi spoločnosti“, „Žabomyšie vojny“ nebo „Thrash All Over You“. Společně s Borisem jsme si zařvali parádní texty, který jsou ve slovenštině. Krásnej jazyk, kterej při Borisovo výborným frázování skvěle zapadá do jejich thrash metalu. Vše parádně srozumitelné. CATASTROFY hráli nějakých čtyřicet minut (nemám moc pojem o čase) a tento večer zvítězili. Vyřvanej přídavek byl, stejně jako před rokem na Thrash Nightmare, cover MUNICIPAL WASTE – „Unleash the Bastards“. To už jsem neodolal a neodpustil si jeden skok z minipódia (smích). Skvělá tečka na závěr za výborným koncertem! Ďakujem chalani! Kluci se chystaj na podzim do studia nahrát svoje první velký album. Tak ho nepropásněte!

Konec celý akce je okolo půl devátý. Ideální čas na neděli. Nakonec se ještě asi hodinu zdržujeme na pokec s kapelama a všema kamarádama. V 10 večer jsme doma a před spaním zase poslouchám CATASTROFY. Výbornej večer ve výborný společnosti. Thrash ´till death!


KubaAjzovýma ušima:

Slunná neděle na konci září, léta páně 2014. Odpoledne štípám dříví v tušení příchodu tuhé zimy. Do sluchátek si pouštím MANILLA ROAD a po čele mi teče pot. Dřevorubecký thrash jak má být. Před garáží se hromadí naštípané dřevo, měl jsem co dělat, abych s thrashportérem vůbec vycouval. Je půl čtvrté, čas vyrazit na metal. Nastydlou Mařenku nechávám doma a vyrážím nabrat Jenze a hurá směr Písek.

V 5 hodin jsme na náměstí před Píčkem, Polrajch nikde. Na místě je již hojný počet fans, nic nebrání, aby se dnešní večer vydařil. Jenz mi kupuje točené nealko pivo (díky) a něco málo před šestou zahajují KAOSQUAD, standardní set – death-grind, TERRORIZER-REPULSION, paráda. Metalheads v publiku zatím ale tráví husy a knedlíky z nedělního oběda.

KAAR mám hodně rád, dvakrát hráli u mě doma ve sklepě. Nové songy jsou znatelně promakanější. Spokojenost. Budu si je muset zas někdy pozvat zahrát domů.

Večírek uzavírají CATASTROFY z Bratislavy. Technicky propracovaný thrash, srozumitelné texty v mateřském jazyce, energická show. V publiku se to konečně začíná trochu hýbat. Cover MUNICIPAL WASTE nakonec a je vymalováno.

Sedáme do thrasportéru, pedál plynu na podlahu a po 4 obehrání nového CD CONOPED (které jsem za padíka na akci koupil od Zbyni) vyhazuji Jenze ve 21:05 doma. A já do Metalcentrály dorážím o deset minut později. Parádní akce, všechno šlapalo, jak mělo, příjemně časný konec. Zvuk se mi v rámci undergroundu zdál v pohodě. Víc takových to akci, díky Zebro!


Zveřejněno: 02. 10. 2014
Přečteno:
3613 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 10. 2014 16:12 napsal/a KubaAjz
underground
Jak jsem psal v mém prvním reportu, jsem \"jenom\" fanoušek, žádnej hudební kritik. Ale trošku vnímám rozdíl mezi festivalem, který má několika milionový rozpočet a udergroundovou akcí v hospodě pro pár desítek lidí, kde se přizvučuje jen kopák a rytmičák... mě Kaar bavili, toť můj názor.
08. 10. 2014 14:56 napsal/a Jirka
zvuk
Docela nechápu KubAJze, na Brutalu mu skoro žádnej zvuk kapely nebyl dobrej a tady chválí KAAR, kterej měli totálně zprasenej zvuk, že se to nedalo poslouchat...