Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

4. října 2014 – Praha, Divadlo Archa (Na Poříčí 1047/2)

V sobotu 4. října vystoupí v Divadle Archa belgičtí zakladatelé žánru EBM FRONT 242– šest let po vyprodaném pražském koncertu. Společnost jim budou dělat berlínští elektroničtí vtipálci Pokémon Reaktor a tuzemská naděje R. B. M. K.

Formace FRONT 242 patří k nejvlivnějším elektronickým kapelám hudební historie. Skupina je právem považována za praotce žánru Electronic Body Music, který sama více než tři desítky let úspěšně šíří po celém světě. Projekt, jehož historie sahá až do roku 1981, totiž neovlivňoval pouze jednotlivé hudební projekty, ale rovnou celé hudební odvětví alternativní elektroniky, které navíc pomohl rozšířit do klubů i předních hitparád typu Billboard. Spolupracovali se špičkami hudební scény – kultovním režisérem klipů Antonem Corbijnem počínaje, stylotvornými Ministry (ne)konče.

V České republice vystoupili Front 242 už několikrát – naposledy roku 2008 v nabitém Lucerna Music Baru. A dobrou zprávou je, že se po plánované roční přestávce pánové opět rozhodli dobývat koncertní pódia celé Evropy. Ladies and gentlemen, this is pure EBM!

Předkapelou belgických učitelů bude švihlý elektronický projekt z  Berlína, jehož název POKÉMON REAKTOR se v žánrových médiích skloňuje čím dál častěji. Pánové si rychle vydobyli své místo na temném slunci scény nejen masážními beaty desky "Strahlsund", ale i pořádnou dávkou nadsázky, která doprovází jak videa skupiny, tak energické živé koncerty. A takovou podívanou prostě českému publiku nešlo odepřít. Zvlášť, když pánové na našem území dosud nehráli.

Kromě zahraničí samozřejmě dostane svůj prostor i některý z  československých zástupců žánru. Tím bude nový slibný elektronický projekt s tajuplným názvem R. B. M. K. Za touto čtyřpísmennou trojčlenkou se však neschovávají žádní nováčci, ale zkušení elektroničtí harcovníci – Rodent z projektů jako Laura a Rodent apod., Z alias Zdeněk z Tear a bubeník Cerwenjack. Pánové produkují nabouchanou elektroniku, a jak jim to dohromady svědčí živě, se dozvíte na světové premiéře už 4. října v Arše.

 
Přijďte se ponořit do vod EBM přímo s jeho tvůrci!

FRONT 242 (B), POKÉMON REAKTOR (D), R.B.M.K
4. října 2014
Praha, Divadlo Archa (Na Poříčí 1047/2)
Vstupenky: 590 Kč + poplatky (předprodej Ticketstream, Ticketpro, Eventim a na pokladně Divadla Archa) / 690 Kč na místě

Zveřejněno: 30. 09. 2014
Přečteno:
3281 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář