Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

CRIMSON FALLS – Downpours of Disapproval CD 2013, Regenesis Agency

CRIMSON FALLS je belgická kapela, která existuje již od roku 2002. Do diskografie si minulý rok přidala svou třetí desku „Downpours of Disapproval“. Co se týče Belgie, tak s tamní scénou nemám příliš zkušeností vyjma ABORTED a LENG TCH' E, kteří míchají death metal s grindem. Obě kapely rád poslouchám a jejich živá vystoupení jsou plná energie. Z paměti bych ještě vylovil technický death metal IN-QUEST nebo old school thrash metal CYCLONE, ale opravdu moc tuto scénu nesleduji. Raději mám vedlejší holandskou scénu. CRIMSON FALLS si do kolonky žánr vybrali deathcore smíchaný s melodickým death metalem. Uvidíme, jaká to bude bonboniéra.

Deathcore nabízí plno zaběhnutých klišé a breakdownové orgie nechybí ani zde v „Resurrection“ a „Stillborn“. Snaha ozvláštnit se v moři průměrných deathcorů by se našla. Jsou tu elektronické samply v „Testify“ a beaty v „Culture of Cancelattions“, nechybí ani rap. Ale bylo těžké najít něco, čím by mě CRIMSON FALLS zaujali. Chtělo to více poslechů, abych poznal, že kytaristé se snaží i o něco jiného než tupé opakování nalajnovaných riffů. Dokonce se dostává i na techničtější polohy jako v tituilní  „Downpours of Disapproval“ a „The Generation of Chasm“. Spolu s dobrou souhrou bicích se při střídání rychlejších a pomalejších pasáží dají pozorovat i živější a promyšlenější kreace.  Rád bych napsal více, ale není třeba tisíce slov, abych světu sdělil, že jsem se vůbec nebavil a nechutnalo mi. Není čokoláda jako čokoláda.

Prošel jsem si i minulé počiny těchto Belgičanů a ani jimi jsem příliš uchvácen nebyl. Průměrný deathcore se v náznacích povede okořenit zajímavějším riffem nebo změnou tempa. „Downpours of Disapproval“ tak nebude vybočovat z řady, což asi fanoušci budou kvitovat, ale jako nezúčastněný posluchač nevidím velký posun vpřed. Belgičanům to špatně nehraje. Mají už dost za sebou a velkou měrou pomáhá nahrávce i dobrá produkce a masivní zvuk. Určitě pochválím i abstraktně pojatý booklet a grafiku desky.

Nicméně materiál je na mě moc nesourodý a především nedokázal upoutat natolik, abych se donutil po sepsání recenze si ještě někdy „Downpours of Disapproval“ pustit. Je to hodně subjektivní hodnocení a třeba se najde „dedkórista“, který si nalezne více a přidá i bodík(y) navíc. Samozřejmě to naživo nejspíš umí CRIMSON FALLS rozbali, ale po studiové stránce už to taková sláva není.

Seznam skladeb:
  1. Resurrection
  2. Downpours of Disapproval
  3. How Much Does Life Weigh?
  4. Stillborn
  5. Testify
  6. Trapped
  7. Vengeance Is Mine
  8. Culture of Cancellations
  9. The Generation Chasm
  10. Le Coup de Grace
  11. Show Me Your Hands that Strangled My Child (bonus)

Čas: 46:18

Sestava:

  • Tom Trancez – baskytara
  • Curi Seynhaeve – bicí
  • Wim Jacís – zpěv
  • Jeroen Foré – kytara
  • Kristof Damen – kytara

https://www.facebook.com/crimson.falls.9

http://crimsonfalls.com/
http://www.myspace.com/crimsonfalls
http://www.last.fm/music/Crimson+Falls



Zveřejněno: 29. 09. 2014
Přečteno:
3391 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář