Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

REACTORY – High on Radiation CD/LP 2014, Iron Shield Records

REACTORY je mladá thrash metalová kapela pocházející z Německa, přesněji z hlavního města Berlína. Je na metalovém světě krátce (od roku 2010), ale už má ve své diskografii dva zásadní kousky. Prvním je loňské EP „Killed by Thrash“, které dalo vědět, že jde poctivý německý thrash metal, ač se špinavějším zvukem, druhým pak letošní debutové CD „High on Radiation“. Za své vzory a inspirace si berou americké i německé thrash metalové legendy a tak nečekejte žádné progresivní kousky ani snahu lepit několik hudebních stylů dohromady.

Němci mě zaujali jednak svým jménem, ale i zvoleným názvem CD. Všechny ty nukleární, atomové a toxické kapely mě přitahují. Nuke The Cross! (smích) Velmi příhodně kreslený obal se mně také zamlouvá. Atomová elektrárna mě provází i v pracovním životě. (smích)

Jak jsem už naznačil, tak REACTORY oprašují poctivý thrash metal Made In West Germany. SODOM, KREATOR, DESTRUCTION, TANKARD, ASSASSIN, LIVING DEATH, EXUMER a mohl bych tady psát kompletní databázi serveru metal-archives. Už samotný úvod „Shell Shock“ resp. „Spreading Brutality“ se s ničím nemažou. Agresivní, rychlé a řezavé riffy, kopáky, řvoucí vokál a kopa energie. Vlastně se to děje po celou dobu poslechu „High on Radiation“. „Viral Overdrive“ je přesně ten speed thrash metal ve starém duchu, jaký mám rád. Bez kudrlinek a s pořádnou dávkou nasranosti! Je cítit pečlivější práce ve studiu a snaha nabouchat debut zabijáckým zvukem. Oproti špinavému EP „Killed by Thrash“ je to rozdíl jako jít z okresního přeboru rovnou do druhé bundesligy. „Metal Invasion“ mě připomenou milované TANKARD a není to jen textem. Vše ctí tuhle beer thrash legendu a ještě tomu dodává tu mladickou drzost, kterou už pochopitelně od spolku z Frankfurtu nelze hledat. Melodie, chytlavost a rychlé riffy budou pokračovat v „ABC Warefare“. Hodně jsem si podupával do rytmu a házel hlavou na znamení spokojenosti. V záplavě všech těch tříminutových vypalovaček se vyjímá dlouhá „Orbit of Theia“ (osm minut). Leckteré známější kapely se vrhnou na delší stopáže, ale nedokážou po celou dobu zaujmout. Tady REACTORY chytnou za koule a nepustí je až do konce. Myslím si, že je to především záměr předvést své instrumentální dovednosti a také, že si dokážou poradit i s hutnějším pojetím. Mění se tempa, dravost a vytváří se atmosféra, která se nepodaří někomu ani na celém albu. Musím pochválit celou kapelu za dobrý výkon. Úroveň radioaktivity stoupá a je tu už jen poslední smrtelná dávka „Blasphemous“, která, jak název napovídá, bude absolutní zlo plné slayerovských riffů. Shazuji svůj dozimetr a kašlu na otravu ozářením. „High on Radiation“ si dopřeji ještě jednou!

Energií by tento reaktor dokázal nabíjet polovinu Německa, pokud by se samozřejmě vrátilo k jaderné energii. Případně by v tomto reaktoru mohl probíhat jeden velký moshpit, který by otáčel rotory lopatek a vyráběl elektřinu. Nasadit protiradiační obleky, nahodit džísky a rovnou skočit do epicentra moshpitu. Myslím, že jsem našel nejčistější obnovitelný zdroj energie a tím je THRASH METAL! (úsměv)

Debut „High on Radiation“ je poctivý německý thrash metal ze staré školy, který odkazuje na všechny dnes už tradiční zástupce tohoto extremního žánru. Je cítit, že to klukům jde přímo od srdce a není to jen další z řady napodobovatelů. Německo fanouška thrashe nemůže zklamat. ALLES GUTE!

Seznam skladeb:

  1. Shell Shock
  2. Spreading Brutality
  3. Viral Overdrive
  4. Kingdom of Sin
  5. The Raid
  6. Metal Invasion
  7. ABC Warefare
  8. Orbit of Theia
  9. Blasphemous Attitude

Čas: 39:33

Sestava:
  • Jonny Master – baskytara
  • Jerry Reactor – kytara
  • Hans Hazard – zpěv
  • Cauę Santos – bicí

http://www.facebook.com/REACTORY
http://www.reactory-thrash.com/
http://www.reverbnation.com/reactory
http://www.youtube.com/reactory666


Zveřejněno: 05. 10. 2014
Přečteno:
3382 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 10. 2014 22:36 napsal/a Peťan
Reactory
Souhlas. Povedená deska! Naživo v květnu v Písku to byla pravá německá thrashová lekce :)