Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Sobota 20. 9. 2014, Wiesau (Německo)

Ráno krásně svítí sluníčko, válenda a leháro. Čtu Trhavinu, Mařenka pokračuje ve spánku. Když už nevíme roupama, co by, rozhodneme se vyrazit na obchůzku po městě. Nic moc k vidění tu není. Všude mrtvo. Za zmínku stojí snad jen konkurenční akce za rohem. Nápis na prostěradle láká na Johnovi osmnácté narozeniny. Opilé děti skáčou po svých autech a všude kolem jsou zvratky. John rozhodně ví, jak si užít svoje životní jubileum.

Vracíme se z procházky celkem utahaný. Ale není čas na válení, jde se na metal! První kapelou, na kterou se jdeme podívat, jsou REVEL IN FLESH. Z nahrávky mě moc nechytli, ale na živo to bylo jinačí kafe. No kafe, vlastně pořádný černý smrťák. Death metalové zlo s příklonem ke švédskému zvuku. Velké překvapení!

LAY DOWN ROTTEN, rovněž death metal, ale oproti předchozím REVEL IN FLESH mě moc nechytli. Nebylo to špatné, ale ničím mě nezaujali, průměr.

Jdeme nabrat sil do auta, klopím do hlavy půl litru enargiťáku, abych zahnal únavu a vracíme se na finální trojici kapel dnešního večera. První jsou hardrockeři VANDERBUYST. Pohodový heavy rock, možná trochu podobný raným KISS. Mě to baví, na Mařenku moc velká měkota (smích).

SUICIDAL ANGELS jsou jedna z mých nejoblíbenějších současných thrash kapel a jako vždy mě nezklamali. Posledně jsem jejich koncert řádně promoshoval a pak jsem byl měsíc marod a tak radši šetřím síly a vychutnávám si kytarovou sekanou od mistrů šéfkuchařů pouze ušima.

Sobotním headlinerem jsou Švédi ENFORCER, u našich německých sousedů velmi populární kapela. Jedni z předních neoheavy metalových bojovníků. Chytlavé songy, ječáky, prostě paráda. V druhé polovině jsem se už musel fackovat, abych nešel spát. Hodinu a půl trvající vystoupení na mě bylo přece jen trošku dlouhé a únava mě značně trápila, ale nakonec jsem se i konce dožil a v půl druhé ráno jdeme spát.

V neděli vstáváme časně a v jednu hodinu jsme už v teple domova. Mám-li vše shrnout, hodnotím náš výlet na Storm Crusher Festival jako velmi povedený. Skvělé kapely a místo. Ukázkový zvuk. Co víc si přát, snad jen aby festival nabídl zajímavá jména i v roce 2015. Rádi se vrátíme!

Fotky: Mařenka

Celá galerie


Zveřejněno: 25. 09. 2014
Přečteno:
3356 x
Autor: Kubaajz | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář