Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

31.10.2014, Praha; 1.11.2014, Brno

FB event - pátek 31.10. Praha Exit-Us
FB event - sobota 1.11. Brno Melodka

Vstupné: 190 Kč, do 20:00 150 Kč

Samhain - čas, kdy se v každoročním koloběhu život ukládá ke spánku do náruče zimy, také čas, kdy se stírá hranice mezi světem mrtvých a živých. Lidé chodí zapálit svíce na hroby svých blízkých a pak spolu s dětmi vyřežou groteskní obličej do dýně a rozzáří jej za oknem světlem ohně. Temnými zákoutími prochází po setmění utichlé lampiónové průvody.

Ale proč jej neoslavit veseleji?

Samhainfest je mezinárodní festival folkmetalových a spřízněných kapel, kde vám pravidelně představujeme zajímavé zahraniční hosty, které jinak těžko budete mít příležitost vidět. Společně oslavíme Samhain, Halloween a Dušičky v jednom, a to náloží pořádné muziky a ještě pořádnější pařby! Tak se přidejte a vzdejte s námi hold podzimnímu svátku mrtvých, jak se na ještě živé sluší a patří!

A kdo pro vás vystoupí tentokráte?
Připravte se na drtivý úder těchto čtyř osmičlenných komand!


Rumunští An Theos vám přijedou vyprávět příběhy o pradávných obyvatelích Karpat, opředené stylovou epic-folkmetalovou přízí. Svůj první singl se dvěma bonusovými písněmi kapela vydala teprve v roce 2013 a na jejich debutové album si musíte počkat do jara příštího roku. An Theos aktivně koncertují v Rumunsku a Maďarsku a nevyhla se jim ani pódia velkých rumunských festivalů, kde sklízeli ovace davů! Must see!


Elanor přinese na Samhainfest krutopřísný závan epického symfonického metalu, čerpajícího inspiraci z filmových soundtracků, melodického death metalu, power metalu a keltské folklórní muziky. Tato horda vám svými texty vyobrazí scenérie z dob minulých a světa fantasy. Kapela byla založená v roce 2009. Na svém kontě mají demo "Ad Victoriam" z roku 2012 a právě natáčejí své první cd!


Symfonický folk metal. Jemnější tvorba sympatické mladé kapely z Brna se inspiruje v severských ságách a mytologiích, v keltských melodiích a kultuře. Nevyhraněni v hudebním žánru, s texty o vikinzích, slavných bitvách a pohanech. Je to oslava krutosti severských zemí a něžnosti zemí keltských.

CRUADALACH (Cze)

Klan je koncertně aktivní od září 2009. Charakteristický zvuk kapele udávají housle, flétny a šalmaje. Starší tvorba textů se točila okolo slavných keltských legend, nověji představuje osobní sdělení členů kapely a vymezuje se také proti xenofobii, bezpráví a válečným konfliktům, při nichž umírají nevinní. Střednětempé až skočné písně jsou spolu s excentrickým frontmanem a živelnou show zárukou protančeného setu, na jehož konci padnete únavou. Kapela má na svém kontě již EP a debutové cd a nyní dokončuje své druhé CD Rebel Against Me.

Zveřejněno: 04. 10. 2014
Přečteno:
3238 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář