Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

SECOND CHANCE – Dotyky CD 2014, vlastní náklad

Počátky pražské formace SECOND CHANCE (dále jen SCH) sice původně sahají až do roku 2006, kdy se začala formovat prvotní sestava této smečky, ovšem první regulérní album, jemuž předcházelo jedno demo a jedno EP, spatřilo světlo světa až za poměrně dllouhou dobu (na dnešní poměry), konkrétně pak v lednu letošního roku, kdy skupina představila fanouškům CD s názvem „Dotyky“. Zveřejněný materiál je výsledkem zhruba roční práce kapely a zároveň se jedná o první nahrávku, na níž se představuje zpěvačka Veronika Fialová, která do řad SCH nastoupila v roce 2012.

Částečně trochu i záměrně jsem v samotném úvodu článku nenapsal, ke kterému hudebnímu proudu že se skupina vlastně řadí. A to z docela prostého důvodu, protože si ani sám nejsem úplně jistý, jakou stylovou škatulku vlastně v tomto případě použít. (úsměv) Ona to pochopitelně asi není úplně ta stěžejní informace, na kterou čtenáři čekají, jelikož kdo má zájem, může si bez problémů na nějakém kapelním profilu poslechnout ukázku a názor si bez větších problémů vytvořit sám, ale poněvadž je tak nějak zvykem vždy nějakou tu nálepku recenzovaným kapelám přiřadit (smích), tak bych uvedl, že muzika SCH je z velké části postavená na velmi příjemném rockovém základu, do kterého muzikanti (autory hudby jsou Tomáš Paulus, Veronika Fialová a Adam Gabriel) podle potřeby zasazují další prvky, které ve finále činí tvorbu skupiny velice zajímavou a povedenou. A tak můžeme vedle spousty kvalitních melodií, občas koketujících možná až s poprockem, zaregistrovat i agresivnější, tvrdší pasáže, které naopak zcela nepokrytě míří metalovým směrem a do toho zakomponované samply. To vše je ve finále nadmíru umně zkombinováno dohromady, takže v žádném případě nehrozí nesourodost skladeb, která by možná při čtení předchozích slov mohla potencionální posluchače trochu strašit. Všemi zařazenými hudebními polohami pak bez sebemenšího problému a zaváhání s bravurou proplouvá už několikrát zmíněná vokalista Veronika, jejíž pěvecký výkon je pastvou pro uši a troufám si tvrdit, že i jednou z hlavních deviz této desky, potažmo celé kapely.

Jelikož SCH nemohli v době natáčení alba, které proběhlo v září 2013 v hostivařském studiu Zdeňka Šikýře (zvuk bez připomínek – úsměv) využít služeb vlastního bubeníka, obstaral veškeré bicí party na CD fanoušky i odborníky opěvovaný Miloš Meier (jinak třeba DYMYTRY), další známou postavou domácí scény, která se podílela na tvorbě „Dotyků“, je muzikant a fotograf Jirka Rogl, který pro kapelu napsal několik textů.

Nahrávka vychází ve vlastním nákladu skupiny jako jednoduchý digipack s bohatým bookletem a všem příznivcům melodické a zároveň dostatečně hutné muziky s dívčím vokálem ji mohu určitě doporučit k pozornému poslechu. Sejdeme se na „Pláži“. (úsměv)

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Vstávej
  3. Dotyky
  4. Pláž
  5. Krysař
  6. Ztracená tvář
  7. Od soumraku do úsvitu
  8. Jekyll & Hyde
  9. Strážce
  10. Jízda
  11. Nahá
  12. Zlej sen

Čas: 40:54

Sestava:

  • Veronika Fialová – zpěv
  • Tomáš Paulus – kytara, zpěv
  • Adam Gabriel – kytara
  • Ondřej Stehlík – baskytara
  • Miloš Meier (jako host) – bicí

www.bandzone.cz/secondchance

Zveřejněno: 01. 10. 2014
Přečteno:
3529 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář