Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

MCD 2014, vlastní náklad

Přepis názvu kapely z azbuky do latinky vypadá příšerně (KVITY ZNEDOLENYKH BEREHIV), azbuku zas málokdo přečte, tak tu mámě ještě třetí možnost, překlad do angličtiny – THE FLOWERS OF CRESTFALLEN SHORES vypadá o poznání lépe... Podobně se to má s názvem alba, tak si vyberte... „За небокрай мрій“, nebo „Za nebokray mriy“, případně „Beyond the Horizon of Dreams“.

Dmytro Pryymak, ukrajinský multiinstrumentalista, používá v průvodním dopise všechny tři verze, jinak ale převládá na internetu ruština, ostatně i nevzhledné logo je psané azbukou, stejně jako takřka vše v bookletu, v němž je informací poskrovnu... Ruštinu jsem trochu oprášil, ale nic jiného, než že hudbu i texty napsal Dmytro, grafiku i fotografie (přírodní motivy, portrét Dmytra) spáchala Katerina Romanova, tam stejně není, chybí i texty.

КBITИ ЗИЕДОЛЕНИХ БЕРЕГІВ je klasický one man projekt, projekt člověka, kterému učaroval starý dobrý doom metal, tak jej začal provozovat. Materiál „За небокрай мрій“ je označen jako demo, pouhé dvě skladby slouží hlavně jako promo k hledání vydavatele, ale pěkný třípanelový digipack svědčí o tom, že to „projektant“ myslí vážně. I zvuk je velmi slušný, pořizoval se v kyjevském studiu Blacklight a nahrávka zní stylově staroškolsky.

První skladba osciluje mezi atmosférickým a střednětempým doom metalem. První polohu obstarávají hlavně klávesy a něco mezi recitací a šepotem, druhou pak kytarové výjezdy a zastřený řev. Víceméně to funguje, „У обіймах (Тихі води)“ se poslouchá dobře, ale na druhou stranu tomu chybí něco, co by mi uvízlo v paměti, buď emoce, nebo silné melodie, nebo nějaké překvapení. Konformní muzika prostě celkem příjemně plyne kolem, ale nic víc... V druhé „Якби зорі...“ se víceméně opakuje stejný scénář, navíc zní místy klávesové melodie docela lacině, ohraně. Zpestřením nahrávky je akorát zpěv v Dmytrově rodné řeči a krátké úseky koketující s death metalem, ale ani ty death náznaky nejsou nikterak interesantní.

Podle mě jde o průměrnou nahrávku, která nejspíš zaujme jen doommetalové nadšence.

Seznam skladeb:
  1. У обіймах (Тихі води)
  2. Якби зорі...

Čas: 20:02

Sestava:
  • Dmytro Pryymak – všechny nástroje, zpěv

www.uakvity.com
https://www.youtube.com/channel/UCsWjaUph1EHeS2-H4FGQX0Q


Zveřejněno: 16. 09. 2014
Přečteno:
3292 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář