Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

22.8. 2014, Želeč u Tábora

Po náročném pracovním týdnu usedám v pátek odpoledne před počítač a lustruju, co je ve světě metalu nového. Po chvilce nacházím na stránkách konkurenčního webzinu Hard music base zprávu o tom, že dnes v Želči u Tábora vystoupí legendární heavy metalový zpěvák Blaze Bayley. Nějak se mi tomu nechce věřit a tak si informaci ověřuji na zpěvákovo oficiálních stránkách. A ano, je to tak. Co na tom, že mám teď zrovna hluboko do kapsy. Metal až na prvním místě. Takže žhavíme thrashportér a za poslechu kompilace největších pecek mistra Bayleyho se vydáváme na hodinu dlouhou cestu do vesnice Želeč, o jejíž existenci jsem dosud neměl ani tušení. Trochu se obáváme, aby to nedopadlo jako ve známé písni od skupiny BAREL ROCK, kde se zpívá: „Když k nám přijel heavy metal, kameny jsem po nich metal. S příznivcema dechovky pral jsem po nich plechovky.“ Naštěstí se tak nestalo (úsměv).

Zaplatíme vstupné 350 Kč a přicházíme do příjemného prostředí sálu s odděleným barem. Žádná zaplivaná a špinavá sokolovna se nekoná. Na místě je mým odhadem kolem stovky natěšených metalheads.

Na pódiu se chystá druhá předkapela DARK ANGELS z Českých Budějovic. Vcelku příjemné rozehřátí v doom metalovém hávu á la MY DYING BRIDE. I když z doom metalu dávám přednost uskupením, které více kráčejí po stopách kapel jako PENTAGRAM, CANDLEMASS a nebo SAINT VITUS, tak mě vystoupení DARK ANGELS nenudilo.

Dnešní večer však patří mistrovi hlasu, který dobývá svět heavy metalem už od poloviny osmdesátých let, kdy sklízel první úspěchy coby vokalista kapely WOLFSBANE. Nejvíc lidí ho ale navždy bude mít nejvíce spojeno s jeho působením v IRON MAIDEN, s kterými nahrál 2 alba v devadesátých letech. Po ukončení spolupráce s tímto kolosem se Blaze Bayley vydal na sólovou dráhu a vydal do dnešních dnů 6 nadprůměrných řadových alb. Set tvořily hlavně vlastní věci, ale na ty „Maidny“ pochopitelně taky došlo. Od samého začátku z mistra Bayleyho sálá obrovská energie a jeho „metal hearth“ tluče opravdu naplno. Zvuku nemám co vytknout, instrumentálním výkonům kvalitních muzikantů rovněž. Hodinu a půl trvající euforie. Nádhera, chci vidět a zažít znova. Ihned po koncertu jde Blaze mezi fanoušky. Žádná šatna, prostě „jeden z nás“.

Úžasný večer. Hodinová cesta domů a zasloužený spánek. Zítra nás čeká Metal Loket!

Fotky: Mařenka

Celá galerie

Zveřejněno: 27. 08. 2014
Přečteno:
3269 x
Autor: Kubaajz | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář