Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

V druhé části rozhovoru s Inym nakousneme všechny kapely, v kterých momentálně působí a zvedneme pokličku hrnce plného thrash metalu. Touto dobou populárního to stylu v jižních Čechách.

Tento rozhovor navazuje na první povídání, které bylo striktně zaměřené pouze na Inyho zin Trhavina. Bylo by ale velkou škodou nezeptat se Inyho na kapely, v kterých momentálně stojí za mikrofonem. Na úplný závěr jsme se podívali na jihočeskou scénu, kterou Iny díky své aktivitě spoluvytváří.

LAHAR

Není to tak dávno, co jsi převzal po Banánovi post zpěváka ve vysoce populárních LAHAR. Možná jsem někde něco přehlédl, špatně se informoval, ale není mi jasné, jestli jsi se stal právoplatným členem nebo jenom záskokem, než se najde někdo jiný. Touto otázkou není myšleno, že se mi v LAHAR za mikrofonem nelíbíš, ale že dost dobře nechápu, jak dokážeš všechny své hudební aktivity skloubit dohromady. (úsměv)

No, dobře se snažíš z toho vybruslit… hahaha. Já své angažmá v LAHAR beru vážně. Říkám, že tam budu, dokud mě kluci nevyhodí nebo dokud to budu stíhat. Přijdou-li, že našli někoho, kdo jim bude víc vyhovovat, sbalím si svých pár švestek a půjdu. Ale zatím mě to hodně baví a já sám končit nebudu. Někdy to je sice trochu časově náročnější, ale dá se to všechno stíhat. Momentálně jsem single, takže se nemusím ani na nikoho ohlížet a jsem kromě práce pánem svého času. Všechno je to jen o time managementu, o tom, jak si věci zorganizuji. V podstatě v žádné z kapel, kde působím, si za poslední dobu nepamatuji, že by byla nějaká kolize v termínech. Někdy to je sice mazec: čtvrtek zkouška, pátek koncert, sobota koncert a neděle rekonvalescence, ale takhle mě to baví, mám rád, když se něco děje. I když uznávám, že se docela těším na tenhle víkend, kdy nebudeme nikde hrát, vezmu kolo a vyrazím na nějaký dálkový bike trip.

Poprvé jsem tě viděl s LAHAR v dubnu v Sušici, kde jsem si až někdy při třetí skladbě uvědomil, že tam není Banán, ale ty. Jasně, že tomu napomohlo to, že člověk zažil několik koncertů RADIOLOKÁTOR, tudíž mi to trochu splývá, ale potěšilo mě, jak jste fungovali, žádná křeč, vše přirozené. Jak se ty cítíš jako zpěvák LAHAR? Měl jsi ze začátku nějaké obavy z působení u nich? A jaká byla tvoje první reakce, když tě kluci oslovili, jestli s nima nebudeš zpívat?

Moje první reakce byla, že jim rád pomůžu, ale že se mi do toho moc nechce z časových důvodů. Ale že když nikoho neseženou, ať řeknou a já nastoupím, aby nemuseli odříkat koncerty. Taky jsem se bál, jak to po Banánovi dám. Bylo mi jasné, že jeho způsob frázování, dlouhé překotné zpěvové linky a osobitý projev nebude lehké nějak důstojně přebrat. Ale pak jsem si řekl, že ten čas se vlastně dá velice lehce zorganizovat, že kluci pochopí, když nebudu chtít někde hrát, protože toho mám hodně. Že po Banánovi to nějak dám a alespoň se něčemu přiučím tím, že budu zkoušet přezpívat něco, co napsal někdo jiný a že rozumný člověk pochopí, že já jsem Iny a ne Banán a můj projev je krapet jiný. A tak, když mě kluci oslovili, už jsem do toho šel s klidnou hlavou a s nadšením…

První, co mě napadlo, bylo, jak ty jako výborný textař, člověk, co používá hlavu, má svůj názor, se ztotožňuje s Banánovými texty?

Hahaha, hezky jsi to řekl, zní to jako by Banán byl krapet bezhlavý. Zvláštní je, že nejsi první, kdo se na to ptá a já nějak nevím, proč bych měl mít s Banánovými texty problém. V textech, které jsem se učil, jsem nenašel nic, pod co bych se nepodepsal. Banán je možná víc angažovanější než jsem v současnosti já – v posledních letech vyznávám spíš jakousi teorii pozitivistického nihilismu (chystám se sepsat manifest do Trhaviny… hahaha) – to ale neznamená, že bychom se vzájemně nějak výrazně míjeli. Řadu těch textů naopak považuji za hodně zdařilé a občas se přistihnu během dne, že si je mimoděk přejíždím v hlavě. Banána respektuji jako jednoho z nejlepších tuzemských hardcorových vokalistů. Třeba nahrávky BALACLAVY mám hodně rád a ač léta nehrají, pořád si je pouštím. Naposled teď v sobotu…



Dle tvých příspěvků z reportů, jsem pochopil, že nejsi velký příznivec toho, když zpěvák nechává půl koncertu halekat do mikrofónu fans. V RADIOLOKÁTORU občas necháš někomu trochu čuchnout, v LAHAR nechával Banán lidi vyřvávat někdy až moc. Tak jak nejlíp nakládat se zpěvákama z davu? (úsměv)

Ne, mně to nevadí, a když je spojení kapely s publikem úzké, mám to naopak hodně rád. Jde spíš o to, že to nesmí být na úkor samotného vystoupení. Když zpívají lidi s kapelou refrény, nebo vybrané party, je to super. Ale když lidi halekají půlku setu, do mikrofounu místo textu jen řvou jako telata, pak jsem spíš otrávenej. Nakládání s publikem z hlediska vokalisty je vlastně jednoduché. Po chvíli poznáš, kdo texty zná a zpívá je s tebou slovo od slova, a kdo jen řve jako pavián. Prvnímu mikrofon podáš, zpíváte společně a je to parádní symbióza mezi kapelou a fans. Paviánovi se raději vyhneš a dáš mu banán tím, že ho případně necháš vyloudit jen nějaký skřek tam, kde to nemůže uškodit. Ve zmiňovaných reportech šlo o koncerty INFEST a CITIZENS ARREST, kdy borci podali mikrofony lidem, kteří do toho řvali píčoviny. Navíc bylo vidět na první pohled, že to dělají, protože nestíhají (nezpívali s publikem, ale popadali dech). Pak se samozřejmě cítím jako posluchač ochuzený, přišel jsem na INFEST, ne na nějakého skřehotala u stejdže, který nezná ani text.

GRIDE

Proč GRIDE vydávají malé desky? Bavil jsem se s několika lidma a dost často jsme se shodli na tom, že tak, jak vyšla deska „Záškuby chaosu“, se nám to líbí nejvíc. Prostě a jednoduše deska GRIDE, je to jen jejich deska, má dvě strany a je jedno, jestli je dlouhá 18 nebo 25 minut. Víc materiálu pohromadě.

Souhlasím, já to také preferuji a další deska bude určitě LP. Již jsme to takhle chtěli dělat po „Záškubech“, ale pak přišla jedna nabídka, druhá a dopadlo to, jak to dopadlo. Původně měly být jen dva singly… se SIDETRACKED a ABORTION. Pak se ale ozvali TURBOKRIEG, že na společné turné v USA by byl dobrý singl a následně Pavel Friml, že by rád split flexi se ZEMĚŽLUČÍ do dalšího Hlasatele. Nakonec se všechno zkomplikovalo ještě tím, že Jason Tichy ze SIDETRACKED přišel s nápadem, že by společná deska nebyla 7“ ale LP. MY jsme kontrovali, že bychom raději 10“, protože máme tenhle formát rádi a ve sbírce našich vinylových desek jej ještě nemáme. Takže, když to shrnu… Souhlasili jsme (po velkém náporu od Lepry) na split singl s ABORTION, s tím že to bude jejich finální deska a pak se rozpadnou (samozřejmě hrají dál a nedávno udělali LP), protože je respektujeme a Lepru máme rádi. Souhlasili jsme se split s TURBOKRIEG, protože nám udělali americké turné, máme je rádi a respektujeme. Udělali jsme split 10“ se SIDETRACKED, protože to původně mělo vyjít v USA a my si tím slibovali, že se dostaneme do povědomí tamních posluchačů experimentálního extrémního hardcore. A také protože SIDETRACKED jsou hodně avantgarda. Jo, a protože jsme chtěli ten desetipalec. To jediné se nakonec splní, protože deska vyjde jen v Evropě a SIDETRACKED nás trochu vyšplouchli tím, že ten jejich matroš mohl být svou délkou klidně na sedmipalci. No a udělali jsme flexi se ZEMĚŽLUČÍ v Hlasateli, protože ještě žádné flexi nemáme, Hlasatel je dobrý zine a Pavla Frimla i kluky ze ZEMĚŽLUČE máme rádi a respektujeme je. Další deska bude ale LP, protože se máme rádi a nikoho respektovat nebudeme. Hahaha.



GRIDE v tomto roce dosáhli plnoletosti, nepřijde ti ten věk šílený? A jak se cítíš ty, nějakou opotřebovanost na sobě nepociťuješ a jako kapela máte neustále plány do budoucna, třeba vydat samostatnou desku (úsměv)?

Jo, ten „věk“ je fakt peklo. Již párkrát jsem se setkal s tím, že mi někdo povídal, že jsme byli jedna z prvních kapel, která ho přivedla k tvrdé muzice, když na nás v patnácti nebo šestnácti chodil. Z toho jsem vždycky totálně odvařenej. Ono když si uvědomíš, že za dobu, kterou dosud fungujeme, vyrostl jeden plnoletý člověk, je to opravdu mazec. Když jsme začali hrát, narodil se borec nebo holka, když šel nebo cupitala prvně do školy, my jsme jeli turné po Evropě se SEE YOU IN HELL a teď, když je jí nebo jemu osmnáct, přijde na náš koncert. To je na jednu stranu strašný, ale na druhou krásný. Jsem celkem hrdej na to, že jsme to dokázali takových dlouhých let táhnout a i přes řadu obtíží vytrvat. Někdy se možná z toho může cítit člověk unavený, ale já osobně mám GRIDE hluboko etablované do svého života a nedokážu si představit, že by to mělo být jinak.
Plány do budoucna máme… respektive já jsem vytyčil jasný termín 2016, kdy nám musí (hahaha) vyjít velká deska. Ten rok bude magický v tom, že budeme slavit 20 let fungování a taky už je to nějaký pátek, kdy vyšlo poslední samostatné LP. S Pufffym bychom rádi zase na nějaké turné, ostatní jsou k tomu trochu vlažnější, nejsou to holt takoví dobrodruzi jako my dva, ale snad je zpracujeme a někam příští rok vyrazíme. Letos jsme nikde nebyli a mně to celkem chybí.

Po split EP s ABORTION a TURBOKRIEG vám má vyjít i split 10" s SIDETRACKED. Kolik tam bude věcí a co od nich očekávat? Jedná se o skladby, které jste v minulosti natočili jedním vrhem a teď je na všechny tři desky rozdělujete? Nebo na každou točíte daný materiál sólo?

Split 10“ se SIDETRACKED obsahuje jádro materiálu, který jsme vloni natočili v Hellsoundu u Jendy Kapáka. Na naší straně je celkem 7 skladeb neograjdí produkce plus jeden bonus s masivním a nadupaným zvukem. Vinyl už mám doma a je to hrozný masakr, samotného mě to po tom roce, kdy jsem to slyšel naposled, doslova uzemnilo. Je to pekelně rychlé a hlučné. Nekecám! Lidi, kteří chodí na naše akce, všechny tyhle skladby již budou znát, protože je již přes rok máme pevně zařazené v playlistu. Jak již jsem řekl, skladby na všechny ty splity, které jsme v poslední době vydali, jsme spláchli jedním vrzem v Hellsoundu. Je to lepší než to lepit jako vlašťovky hnízdo. Už když jsme to nahrávali, jsme věděli kam co použijme. Jediná komplikace nastala se split flexi se ZEMĚŽLUČÍ. Tam původně měl být cover od S.R.K., ale nestihli jsme ho nahrát, protože v okamžiku, kdy se ho chystal Čert odbubnovat, volala mu manželka, že jde předčasně rodit a museli jsme nahrávání přerušit. Ze splitu jsme chtěli odstoupit, ale na nátlak Pavla Frimla jsme tam použili cover BRUTAL TRUTH, který měl být původně rovněž na desetipalci a k tomu jsme přidali song se split 6“ s TURBOKRIEG, protože ten vyšel primárně v USA a tady bylo k dostání jen pár kousků.

RADIOLOKÁTOR

RADIOLOKÁTOR vznikl jako projekt pro pobavení se, zahrát si staré oblíbené thrash metalové fláky a vyřádit se? Bylo vůbec v prvotním úmyslu natočit desku?

Je to přesně, jak říkáš. RADIOLOKÁTOR jsme domluvili na společném tour LAHAR a GRIDE někdy kolem roku 2005, kdy jsme se všichni shodli, že nás thrash baví a že bychom rádi zahráli nějaké covery od kapel, na nichž jsme vyrůstali. V té době thrash ještě tak neletěl a nám to přišlo zajímavé a zábavné. Na koncertech bylo vidět, že i lidem se to líbí, odehráli jsme pár fakt nadprůměrných akcí a tak se nebylo čemu divit, že začaly přicházet i nabídky na nahrávky. My jsme původně nechtěli vůbec nic nahrávat, protože v té době jsme hráli výhradně převzaté věci a přišlo nám to blbý. Pak jsme ale vymysleli kompromis v podobě vlastních songů a tak jsme přistoupili na zachycení našich fláků na asfaltový nosič. Vznikly vály „Vindaloo Panzerfaust“, „Capsaicin of Death“ a „Bhut Jolokia“. Později jsme přidělali ještě „Vzpouru“. K těmhle vlastním věcem jsme vždycky přidali jeden cover a tím se vlk nažral a koza zůstala celá.



Co říkáš na názor, že je RADIOLOKÁTOR v podstatě jen další revival, sice extrémní, ale revival? Jaký ty máš vztah k revivalům? Já jim na chuť nepřišel, ale v případě RADIOLOKÁTOR jde podle mě o něco jiného a těžko to srovnávat např. s revivalem KABÁT. (úsměv) Jednoduše řečeno, pro peníze to neděláte.

Mam rád takový ty undergroundový revivaly jako třeba P.B.J.P. nebo RETROPROTEST, kde, jak jsi naznačil, je cítit, že ty lidi nehrají převzaté věci pro prachy, ale protože je to baví a chtějí se vyblbnout. Je to z toho cítit a je to jasný rozdíl mezi touhle sortou kapel a zábavovkami typu KABÁT revival. Navíc my, i členové mnou zmíněných „revivalů“, mají i svoje další kapely, kde se realizujeme jinak a tohle je pro nás způsob, jak zkusit něco odlišného a trochu se pobavit. U RADIOLOKÁTORU to tvorbou vlastních věcí pravda trochu přerostlo původní záměr, ale zase musím říct, že to byl naprosto přirozený proces a že jsme to takhle cítili. Navíc, kdo nás viděl letos na koncertě v uplynulých třech měsících, musel zaznamenat, že jsme trochu změnili naší pódiovou strategii a play list tvoří převážně naše věci, které doplňujeme jen pár covery na konci setu. Zkrátka se pomalu transformujem víc k normální kapele, než k „revival“ projektu.

Máte s RADIOLOKÁTOR nějaké plány do budoucna? Kromě živého vystupování, chystá se i něco natočit?

No, tneš do živého. Právě probíhá velká vnitrokapelní diskuze co dál… RADIOLOKÁTOR již byl jednou u ledu, z důvodu nedostatku času u Čerta a Korka. Pak jsme jej na naléhání Žakyna vloni na podzim oživili pro jeden koncert a od té doby odehráli pár akcí. Momentálně řešíme co dál. Nechci to moc pitvat, ale opět se ozývají hlasy na zmrazení kvůli nedostatku času, proti tomu stojí jistá opozice, která si uvědomuje, že RADIOLOKÁTOR má svůj potenciál a mohl by fungovat i do budoucna. Uvidíme, co z toho bude… Nechte se překvapit.

JIŽNÍ ČECHY V RYTMU THRASH METALU

Na jihu Čech se už nějaký ten pátek řádí v rytmu „treše“. Můžeš za to i ty. (úsměv) Jak se na tuhle vlnu díváš jako jeden ze spolupachatelů?

„Jsem vinen, to vím!“ abych trochu poupravil legendární výkřik Jirky Valtera. Máš pravdu, s RADIOLOKÁTOREM jsme tuhle vlnu asi dost nakopli, protože když jsme s tím thrashováním začali, moc lidí to tady na jihu, ale ani jinde v Čechách, nebralo. Mně ta thrashová vlna vyhovuje, protože díky ní objevuju další a další kapely, ke kterým bych se jinak asi těžko dostal. Já sám nejsem tak ortodoxní, a považuji se spíš za hardcoristu než za thrashera, pokud už se teda mám zařadit do nějakého proudu. Nebo za thrashcoristu, to by bylo asi nejpřesnější… hahaha. Jihočeská thrashová crew je v tom až po uši a je úplně oddaná věci. Jezdí snad na všechny koncerty, kde neskutečně řádí a podporují kapely, jak jen to jde. Tak to má být a řekl bych, že v tom jsou jižní Čechy celkem výjimečné. Takže RESPEKT!



Ono je to možná někdy k pousmání, jak se sejde velká koncentrace džísek na jedné akci, ale na druhou stranu je podle mě fajn, že jsou na těch koncertech k vidění i mladší lidi kolem dvaceti, což je dle mě jenom super. Možná trendy, ale fajn, že se zajímaj a choděj. Když to srovnám s akcema v Praze, tak tam na mladého člověka pomalu nenarazíš.

Na tom něco je. Já myslím, že obecně je to problém celé undergroundové scény se zaměřením na kytarovou muziku. Hrozně málo se omlazuje. Je to asi dáno dobou, kdysi byl punk a metal v jakési podobě i součástí výrazného mainstreamového proudu, což se samozřejmě odráželo i v hojnějším počtu posluchačů podzemních kapel. Většinou je to totiž tak, že k nějakému stylu přičichneš v mainstreamu, začneš se o něj víc zajímat a to tě dovede do podzemí. Teď letí hlavně hip hop a borec v igráčkovské čepici těžko vyrazí na akci s názvem Thrash Night. Navíc s příchodem internetu došlo k mnohem většímu kastování lidí na různé subžánry a substyly a lidi málo zkoumají nové věci. O povrchnosti internetové generace a mp3 ani nemluvím. Žijeme v rychlé a tekuté době, kdy se všechno rychle mění a máloco zůstane stejné delší dobu. To podle mého zasahuje i undergroundovou scénu. Taková je doba, ale nebál bych se, že thrashová nebo obecně extrémně hudební scéna vymře po meči…

Vždy přijde nějaká vlna zájmu, ale jak to tak bývá, časem vyšumí. Čekáš na jihu nějaký propad, nebo je tam tak silná základna, a ten zájem o hudbu bude v takové hojné míře přetrvávat dál, ale místo thrashe a starýho death metalu to bude třeba...?

Jasně, že opadne. Všechny tyhle vlny jedou po sinusoidě. V jeden okamžik kulminují a pak začnou zase klesat. Tak to prostě je. Důležité je, aby v okamžiku propadu zájmu nezačala kapela panikařit a vrhat se na nějaké trendy… Prostě by si měla stát za svým, pořád valit upřímně to, co ji baví a on ten zájem zase přijde. Koukni na SLAYER a METALLICU, komu ten thrash věříš víc? Navíc si myslím, že extrémně hudební scéna v jižních Čechách je celkem široce zaměřená… to znamená, že spolu běžně hrají hardcorové, thrashové, punkové, metalové, noise rockové a jiné kapely. Jasně, jsou tu i vyprofilované akce, ale musím říct, že i na nich se člověk potkává se stejnými lidmi. Jižní Čechy nejsou zas tak hustě obydlené, abychom se tu všichni navzájem na koncertech neznali anebo nemohli seznámit. A to je naše síla. Takže až přijde další vlna čehokoliv, jen se plynule začlení do již fungujícího spektra a obohatí ho další barvou. A pak zase pohasne, aby mohla zazářit jiná… Byl bych v tom optimistický.

Už tě nebudu trápit, otázek je už takhle až moc, ale jenom tak na závěr, můžeš prozradit, co jsi při psaní odpovědí poslouchal za muziku, nějaký tvůj tip, co bys doporučil k poslechu?

Ty vogo tys mi dal!!! Ale fajn, mám to takhle rád. Dlouhé rozhovory miluji a odpovídat na tvé všetečné dotazy bylo super. Ale jak už jsem tě varoval předem, zabralo to nějaký čas, takže sorry za zpoždění. Tím pádem ani nemůžu posloužit seznamem, co všechno jsem stihl pustit během psaní. Ono vlastně většinou žádnou muziku při psaní nepouštím, protože to stejně nemá smysl. Slyším první skladbu, pak se zaberu do myšlenek a po hodině koukám, že se deska otáčí na gramci na poslední drážce a já si nevybavuji jediný song, který bych slyšel. Tak to už ani nezkouším, nebo jen občas. Ale dobrá, posloužím tedy soupisem desek, které mi v poslední době rozbušily tepovou frekvenci do červeného pole… CONQUEST FOR DEATH – „Many Nations, One Underground“ LP - thrashcoreová masáž vražedné intenzity. Lidi, co dřív hráli ve WHAT HAPPENS NEXT, což byla jedna z prvních novodobých thrashcore kapel přelomu tisícíletí. Dávno před MUNICIPAL WASTE… THE VSS – „Nervous Circuits“ 2LP – repress výborné desky téhle roztěkané brutálně experimentální post hardcore kapely z devadesátých let. Výborná trhavá atmosféra, vražedně znějící klávesy a nátěr od začátku do konce. Moc mě to baví a divím se, že jsem je v devadesátých letech minul… KRABATHOR – „Lies“, „Coll Mortification“ LP’s – represy dvou zásadních tuzemských deathmetalových desek. Obě tato LP jsou naprosto výjimečná a vrátila mě o pár let dozadu, kdy jsem je měl obě nahrané na kazetě… MELT-BANANA – „Fetch“ LP – japonští experimentální digital core nového věku. Nová deska je taková víc taneční než předchozí Bambi’s Dilema, ale valí jako prase. MxBx miluju a na novém LP jsem slušně ulítnul…. D.S.B. – „Kill the phantom city“ LP – japonský špinavý punk hardcore s úžasným tahem na branku. Je to hrozně energický a hitovější než starší věci… O.T.K. – „Brno“ LP – trochu utajená nová deska O.T.K. je pecka. Kapela bojkotuje její prodávání na internetu, aby přitáhla lidi na koncerty. Já ji koupil od Berryho z Magick Disk Musick a už on sám mi ji recenzoval jako pecku. A nemýlil se. Je to luxus… DISSEKERAD – „LP“ - kapela, kde zpívá Poffen z legendární švédské punkové kapely TOTALITÄR a velice podobná várka rychlého raw punku. Hrozně to valí a stejně jako singl Attack na Phobia Records mě to hodně bere. Ostatně stejně jako další Poffenovo kapely INSTITUTION nebo NAPALM A.D… LACK OF INTERSEST / BASTARD NOISE – „split LP“ – tak z tohohle absolutně seru. L.O.I. jsou dnes již legendární americká extrémně hardcorová kapela otevřeně opisující od INFEST. Nový materiál na téhle desce doslova vraždí! Na béčku BASTARD NOISE se svým basovým terorem a speciálním setem, co odbubnoval Richard Hoak (jinak BRUTAL TRUTH nebo TOTAL FUCKING DESTRUCTION)… MUTOID MAN – „Helium Head“ LP – výbušná směska sedmdesátkového rocku, metalu a hardcore v podání týpků z CONVERGE a CAVE IN. Výborně vystavěné vály, neurotická atmosféra. Slušně na tom ujíždím….
 
Díky za tvůj drahocenný čas, a ať se ti vše daří!

Taky ti moc díky Coornelusi za zajímavé otázky a zase někdy na koncertě na viděnou.

GRIDE
RADIOLOKÁTOR
LAHAR


Zveřejněno: 25. 08. 2014
Přečteno:
4122 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 09. 2014 12:37 napsal/a immortal
Paráda
Velkej dík za opravdu kvalitní rozhovor. Mne napadá Coornelusi, nechtěli by jste s Inym napsat knížku, třeba o thrash UG scéně? Četlo by se to jedním dechem. Tenhle rozhovor se vám fakt povedl. Ještě jednou dík.
29. 08. 2014 16:17 napsal/a martin
...
Souhlasím s kubáncem. Respekt!
25. 08. 2014 22:06 napsal/a kubánec
...
Iny ví a vždycky věděl...a Coornelus si dal záležet, RESPEKT!!!
25. 08. 2014 07:27 napsal/a Peťan
Díky!
Inymu a Coornelusovi za super rozhovor! Jeden z nejlepších, co jsem kdy četl! :)