Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

LOST SOCIETY – Terror Hungry CD 2014, Nuclear Blast

Před rokem vyšel finským mladíkům LOST SOCIETY debut a v té době jsem i s nadšením sepsal recenzi na „Fast Loud Death“. Tato prvotina nejen u mě vystřelila tuto formaci hodně vysoko v hodnocení za minulý rok. Bay area thrash metal z osmdesátek s mladým elánem a energií. Rozhodně byste „chladné“ Finsko nehádali. Je tu rok 2014 a thrashová juniorka si z drzostí dovolila opět útočit na thrashová území za velkou louží. Diskografie se totiž rozrostla o druhou položku. „Terror Hungry“ vyměnilo legendárního kreslíře obálek Eda Repku za Jan Meininghause, který má na svědomí obálky death metalové mašiny BOLT THROWER.

Temná atmosféra obalu už dává malé indicie o aktuálním materiálu. Úvodní „Spurgatory“ zastává funkci atmosférického intra, kterým se přesuneme k velmi svižné a energické hitovce „Game Over“. V tvrdé hře se bude pokračovat, protože „Attaxic“ je pořádně kousavá záležitost. Odlehčení nabídne speed metalová „Lethal Pleasure“. Titulní „Terror Hungry“ nakopne motorové pily a seká jeden rychlý riff za druhým. V duchu starých EXODUS se nese následná „Snowroad Blowout“. Po první polovině hodnotím, že v samotném začátku je cítit dospělejší projev LOST SOCIETY. Vokál je více energičtější, řvoucí a řádně nasraný! Technika se také dostala na větší level. Kytary pískají, kvílejí, řežou a kytarová sóla už nejsou jen samé kudrlinky. Jako by se zdálo, že se oproti minulosti zpomalilo. Zvlášť na základně „Tyrant Takeover“ a „Overdosed Brain“, které se drží ve středním tempu, ale díky tomu vyniknou řezavé riffy, které se valí jako nadržení dřevorubci lesem. Nepodceňoval bych tyto mladé Finy, protože závěr celé desky nakopnou do ultra rychlého thrash metalu, který připomene jiné sekáče MUNICIPAL WASTE. Nemohu si pomoct, ale ty chytlavé kulometné skladby jako „F.F.E.“ nebo „Mosh it Up“ jako by vypadly z rukou velmi zkušené thrash/crossover mašiny, která má za sebou více jak deset let na scéně. Tyto mladí Finové jsou aktivní jen čtyři roky! Na pedál je neustále přikládána jedna betonová cihla za druhou a tak se s albem rozloučíme naspeedovaným masakrem „Wasted After Midninght“. Jako bonus se skrývá cover legendárních TWISTED SISTER „You Can't Stop Rock'n'rooll“, která se podařila okořenit thrashem a tak získala novou podobu. Já mám ale raději tu starou klasickou verzi, protože mně chybí charakteristický vokál Dee Snidera.

Pokud bych měl jednodušeji zhodnotit „Terror Hungry“, pak by to vystihla dvě slova – dospělejší a temnější. Není to bráno ve smyslu, že chlapcům vyrašily první vousy a začali mutovat. Debut byl neskutečný uragán energie a mladické drzosti. Také byl více melodičtější a uvolněnější. Pokud si porovnám už samotné obaly, tak je to znát. Nemluvě o tom, že se o něco více zlepšili po instrumentální stránce. Už to není jen vzít nástroje a rychle do nich řezat. Pomalejší pasáže, hutné riffy a atmosféra už se stala velkou měrou součástí výsledného materiálu. Velký podíl na tom má i výsledná produkce ve studiu Sonic Pump a producent Nino Laurenne, který se podepsal pod velká finská jména jako AMORPHIS a LORDI. Vývoj LOST SOCIETY kopíruje legendy TESTAMENT nebo SLAYER.

LOST SOCIETY si po svém skvělém prvním albu „Fast Loud Death“ udělali velké jméno nejen v Evropě. Fanoušci klasického thrash metalu 80. let si tam našli všechny své miláčky (SLAYER, EXODUS, TESTAMENT). Druhá deska „Terror Hungry“ nedělá ostudu. Je tvrdší, temnější a vyzrálejší. Ve Finsku roste velmi zajímavá kapela, která by se za čas mohla dostat na úroveň dnešních mladých (retro) thrasherů jako MUNICIPAL WASTE, WARBRINGER, HAVOK nebo SUICIDAL ANGELS.

Seznam skladeb:
  1. Spurgatory
  2. Game Overdosed
  3. Attaxic
  4. Lethal Pleasure
  5. Terror Hungry
  6. Snowroad Blowout
  7. Tyrant Takeover
  8. Overdosed Brain
  9. Thrashed Reality
  10. F.F.E.
  11. Brewtal Awakening
  12. Mosh It Up
  13. Wasted After Midnight

Čas: 48:35

Sestava:
  • Samy Elbanna – kytara, zpěv
  • Mirko Lehtinen – baskytara
  • Ossi Paananen – bicí
  • Artuu Lesonen – kytara

http://www.facebook.com/pages/Lost-Society/183156261716538
https://twitter.com/lostsocietyfi
http://www.youtube.com/user/lostsocietyfinland



Zveřejněno: 27. 08. 2014
Přečteno:
3695 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

28. 08. 2014 10:25 napsal/a skipi
souhlas
docela výstižná recka, u mě snad jedině s doplněním, že mi Lost Society v nejvíce připomínají ranné Megadeth. A to můžu :-).