Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

ŠTÁB ZS-CO – Visions Of Tomorrow CD 2013, Gothoom Productions

Přiznám se, že když se mi do rukou k recenzi dostalo CD severočeské kapely ŠTÁB ZS-CO, neměl jsem o téhle partě ani potuchy. Sami sebe škatulkují jako moderní thrashcore nebo chcete-li thrash-metalcore. Já ale tohle třídění hudby nemám moc rád a kolikrát se z daných žánrů vyklube něco úplně jiného. Historie této party sahá až do roku 2004 a od té doby po několika personálních změnách neúnavně koncertuje. No neúnavně – podle jejich záznamů na Bandzone je to spíše sestupná tendence. Svou vinu na tom nese nečinnost kapely od roku 2006 a až v posledních dvou letech se ŠTÁB ZS-CO znovu více a více probouzí k životu. Důkazem budiž, že tato pětice v loňském roce vydala nové CD nesoucí název „Visions Of Tomorrow“. Palec nahoru zaslouží velmi zdařile vyvedený digipack, který obsahuje vše, co má správný nosič mít – informace o nahrávání, texty, fotografii, sestavu. Vše je ve velmi pěkné grafice a dokonce nechybí ani malý spíše reklamní plakátek. Pro úplnost dodejme, že „Visions Of Tomorrow“ vyšlo u slovenského labelu Gothoom Productions.

Samotný obsah nosiče pak potěší především mladší ročníky, kteří mají rádi metalcore. Abych byl upřímný, po klasickém thrash metalu ani památky a asi bych tento výraz v případě ŠTÁBU ZS-CO vůbec nepoužíval. Okamžitě, kdy „Visions Of Tomorrow“ pustím, vím, že tohle není zrovna muzika pro mě. Velmi kvalitní sound celé nahrávky, která byla pořízena ve studiu Gallery Sound, sice snese přísnější měřítka, ale bohužel celou kapelu zařadil mezi „tisíce dalších“. Na můj vkus příliš umělé a příliš profesorské. Samotný hudební obsah se pak pohybuje někde na pomezí melodického death metalu a core. Panové ze ŠTÁBu hrát umějí a dokazují to chytlavé kytarové riffy, na kterých je toto debutové CD postaveno. Albu „Visions Of Tomorrow“ nechybí ani mnoho pomalejších a středně-tempých pasáží, které alespoň trochu zpestří jinak předvídatelnou muziku. Vokál je dobře srozumitelný, též angličtina je na dobré úrovni, ale především v melodických partiích mi vyloženě nesedí. Těžko z těch osmi válů vybírat nějaké větší či menší hitovky. Album je kompaktní a jedinou skladbu, kterou bych vyzdvihl, je dvojka „Breaking the Chains“, která působí asi nejvíc svěžím dojmem a vyhýbá se o oněm stále se opakujícím metalcorovým melodiím. Melodie mám samozřejmě rád, ale ne v případě, že Vám druhá skladba připadá jako první, třetí jako druhá…

I přes pěkné zpracování CD a dobrou produkci řadím album „Visions Of Tomorrow“ do průměrných nahrávek. ŠTÁB ZS-CO určitě má potenciál oslovit fandy moderního metalu, ale na druhou stranu v mých uších zní jako stovky dalších. Severočeši se svým debutem ale své fans zaručeně najdou.

Seznam skladeb:
  1. Stress and Failure
  2. Breaking the Chains
  3. Still Running
  4. Destroy Sanctuary
  5. Hatred
  6. Useless Bastard
  7. Leech of Human Sorrow
  8. And There is Cop Behind a Corner

Čas: 35:53

Sestava:
  • Jiří Krš - vokál
  • Miroslav Dočkal - kytara
  • Petr Dubaj - kytara
  • Martin Šteinfeld - baskytara
  • Jindřich Kraus - bicí

http://bandzone.cz/stabzsco

Zveřejněno: 07. 08. 2014
Přečteno:
3578 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář