Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

HIGH PURITY – Z euforie vězení CD 2014, Bizarre Leprous production

A je to tady. Po třech letech a nesčetném množství koncertů jsou tady zas a s novým materiálem. Ten, kdo tvrdí, že grindová hudba je stále na jedno brdo, má svým způsobem pravdu, ale i přesto je nutné si uvědomit, že i to, co na první pohled vypadá jako přes kopírák, má pokaždé jinou hloubku, ve které se skrývají vždy jiné a mnohdy i překvapivé momenty. Ten překvapivý moment u mě nastává už v době, kdy jsem vzal album do ruky a prohlédl si pozorně booklet. Kdybych kapelu neznal, myslel bych si, že jde o nějakou punkovou záležitost. (smích) Nicméně i přesto se mi ten obal moc líbí. Navíc vzhledem k názvu alba jde o opravdu povedenou záležitost a úsměv toho šílence je fakt nakažlivý. Setkal jsem se i s takovýmto názorem. Cituji: Takové pěkné zuby bych chtěla mít taky.

Po vložení cd do přehrávače opět vypínám mozek, stejně jako vždy při poslechu těchto „bordelů“, a nechávám se unášet na nakažlivých vlnách hluku. Musím konstatovat, že HIGH PURITY se na této desce v hudbě více přiklonili k brutal death metalu a zároveň se vzdálili od klasických houpavých grind poloh. I když první skladba vypovídá o opaku. Dalším posunem vpřed je zpěv. Možná za to může i výměna zpěváka. Všechen řev na „Z euforie vězení“ jsou zpívané texty. Nehledě na to, že některým částem jde i rozumět, což nebývá zrovna pravidlem. Oproti minulosti, kde bylo slyšet pouze kvičení a chrochtání.

I přes všechno to, co jsem tu zatím napsal, jde stále o hudbu, která nadzvedává ze židle a spoustu grind tanečníků nenechá jen tak v klidu sedět doma u přehrávače, ale opět je vytáhne do víru dění pod pódiem. Pro mě tato hudba znamená vyčištění hlavy a při poslechu žádné velké přemýšlení nad krkolomnou strukturou jednotlivých skladeb. Přesně tohle jsem očekával a právě to jsem i dostal. Co se ještě sluší pochválit je zvuk kopáku. Ten se mi fakt líbí. Sice se nejedná o veledílo, kde by se po vypuštění do světa měli mít i NAPALM DEATH na pozoru, ale jde o poctivou práci muzikantů, kteří jsou oddaní věci a docela se jim to i daří. Snad jen ještě jeden drobný detail. „Z euforie vězení“ je dost dobré album na to, aby na něm bylo jen dvacet minut muziky. Já bych si dokázal představit i něco málo přes půl hodiny.

Seznam skladeb:
  1. Hlavně zdraví
  2. Křivda
  3. Zastavme je!
  4. Z euforie vězení
  5. Oběť doby
  6. Rande se závislostí
  7. Krádež
  8. Pocit

Čas: 21: 58

Sestava:
  • Tom – bicí
  • Luke – baskytara
  • Zdenál – kytara, zpěv
  • Mira – zpěv

http://bandzone.cz/highpurity
FACEBOOK

Zveřejněno: 31. 07. 2014
Přečteno:
3729 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář