Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

2. 8. 2104, Sušice - ostrov Santos

2. 8. 2014 se v areálu na říčním ostrově Santos v Sušici rozpoutá pořádná hardcore/metalová vřava s názvem Šumava AGAINST 2014. Tato, podle slov pořadatele, skromná open air akcička určitě nebude skromná, co se týče hudební produkce či dalších aktivit s festivalem spojených.

Ačkoliv se tedy na pódiu představí převážně undergroundové spolky, o hudební kvalitu, mnohdy opřenou i o muzikantské zkušenosti, nebude žádný z návštěvníků ochuzen. Už třeba teplická úderka POŽADOVANÝ STAV MYSLI to drhne nějakých dvanáct let a fanoušky festivalu rozsekají svým nekompromisním fast ganja corem, chcete-li tedy, ultra rychlým hardcorem. Z města pivu zaslíbeného, tedy Plzně, dorazí partička s prapodivným názvem ██████. Tohle 'NIC' bude ovšem servírovat muziku, která určitě nebude nijak prázdná a bezduchá a potěšit by mohla i 'warpaintové' maniaky, neboť jejich produkce by se dala zaškatulkovat jako alternativně atmosférický post-black metal. Další parta DEAD CITY RADIO přifrčí z Prahy a svůj hardcorový výraz pořádně okoření crustovou 'špínou', takže možná i něco pro příznivce raných Malignant Tumour. Téměř dvacet let je na scéně další teplická mlátička NOT! Velice zkušení muzikanti se s tím rozhodně nepářou a nepřipravené sestřelí nekompromisní kombinací hardcoru a grindu. 'Zhulení' CONOPED dozajista všechny přesvědčí, že i ve Strakonicích se hobluje poměrně slušný thrashcore a navíc všechny návštěvníky ujistí i v tom, že skutečně Hovno hoří! Posledním článkem line-upu Šumava AGAINST pak budou pražští 'ajťáci' BLUE SCREEN ÖF DEATH. Ačkoliv tedy název evokuje nechvalně proslulou windowsovskou 'obrazovku smrti', fanoušci se rozhodně nemusejí bát, že by tahle IT parta na pódiu nějak 'zatuhla'. Rozproudit krev v žilách se budou snažit zejména old school thrasherům, ale svým výrazem dost možná zachutnají i mladším hardcorovým divočákům.

Co ovšem na návštěvníky čeká dál? Samozřejmě spousta dobrého občerstvení, distro i stánek labelu Magick Disk Musick, který kromě klasických LP nahrávek nabídne i další hudební nosiče a oblečení. Přestože je festival jednodenní, určitě přijde mnohým fanouškům vhod, že je možné v blízkosti areálu i pohodlně přespat. Zhruba 100 m od něj je totiž možnost ubytování v chatkách nebo camping ve stanech. Informace o ubytování jsou k dispozici na stránkách
www.osadaluh.cz. V těsné blízkosti areálu je navíc i možnost koupání, provozování skateboardingu, in-line bruslení či jízdy na BMX kolech.

Nyní tedy stačí už jen jediné. Udělat si 2. srpna čas a zapsat si do kalendářů:
Šumava AGANIST 2014, 2. 8. 2104 od 16.00 hod., Sušice, ostrov Santos

Text: Jiří Olszar

Související odkazy:
www.bandzone.cz/pozadovanystavmysli
www.wedonthaveaname.bandcamp.com
www.bandzone.cz/dcr
www.bandzone.cz/not
www.bandzone.cz/conoped
www.bandzone.cz/bsod
FB event – www.facebook.com/events
www.madmusick.cz
www.facebook.com/madmusickcz


Zveřejněno: 22. 07. 2014
Přečteno:
3353 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář