Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

ACIDEZ – Beer Drinkers Survivors LP 2014, Voltage Records

„Tohle jsou punx každým coulem“ – napadlo mě, když jsem poprvé zaregistroval ACIDEZ z dalekého Mexika. Okovaná čtveřice punkáčů s číry na hlavách letos vydala další svou velkou desku se všeříkajícím názvem „Beer Drinkers Survivors“. U nás se ACIDEZ zapsali poprvé do podvědomí především vydáním předchozí desky „Don´t Ask For Permission“ u tuzemského labelu Voltage rec. a třetí dlouhohrající asfalt není výjimkou.

Myslím, že už jen obal vystihuje přesně tématiku, kterou se ACIDEZ prohrabují. Pivo, válka, apokalypsa, punk a Satan (úsměv). Většina textů je v rodném jazyce a k punku, který ACIDEZ hrnou, sedí perfektně. Opakuji se, ale v té záplavě angličtiny dávám španělštině palec nahoru. Ačkoliv tento jazyk neovládám, španělsky znějí ACIDEZ ještě více agresivně a poukazují na svou exotickou zemi. Samotná nahrávka je pak přímočarou punk jízdou po celou dobu téměř tři čtvrtě hodiny. Třináct nadupaných válů, které se nesou ve stylu starých anarcho punx GBH, DISCHARGE, THE VARUKERS nebo novodobých THE CASUALTIES. Na rozdíl od těchto kapel však ACIDEZ daleko více brousí do metalových vod a kluci jsou určitě ovlivněni i thrash metalem. Takový odkaz metal/punku (TOXIC HOLOCAUST, INEPSY) je slyšitelný na všech jejich nahrávkách, „Beer Drinkers Survivors“ nevyjímaje. A když už jsem zabrousil do těch škatulek, tak hardcore-punk, street a crust ACIDEZ mají také v krvi. Nečekejte kytarové onanie, vyšperkovaná sóla (několik jich ale najdete – např. ve válu „Maldita la Guerra“) a dlouhé vyhrávky, ale jednoduchý, výrazný riff podpořený bubenickou „tupatupa“ artilerií. Vokál nasraný, revoluční a správně prolitý hektolitry piva (úsměv). Zdviženej prostředníček všem těm rádoby punkovým kapelám, kterých je jen u nás pořádná kopa hnoje. Asi jedinou slabinou je celková stopáž desky. Ideální čas bych viděl na nějakých 30 – 35 minut. Vzhledem k tomu, že jsou všechny skladby „stejné“ (to není mínus samozřejmě), je pětačtyřicet minut na mě příliš. Z těch třinácti válů nemá smysl vybírat „lepší“ a „horší“. Celé album je punková jízda, kdy i plešatým rostou číra a nespoutanost je všude kolem cítit. Španělsky zpívané věci mi sedí více a při závěrečné titulní skladbě „Beer Drinkers Survivors“ dostávám chuť na dalšího lahváče. Stačí slyšet v úvodu ten kouzelný zvuk otevření lahvového piva (smích). Produkce celé desky je na dobré úrovni, zvuk parádní – nahráno v mexickém studiu Noise Devil a o finální mix se nepostaral nikdo jiný, než Joel Grind (TOXIC HOLOCAUST). Po rozpadu kanadských INEPSY se pro mě v punkovém undergroundu začíná v podobě ACIDEZ rýsovat nové „numero uno“.

Když punk, tak syrový a po staru. Nemám rád vyumělkované kapely, které sami sebe nazývají punkáčema a pak hrají na všemožných majálesech. ACIDEZ svou novou fošnou „Beer Drinkers Survivors“ nakopali zadky všem těmto pseudo kapelám a nadále drží prapor legend žánru vysoko nad svými barevnými hlavami. Tvrdý punk bez smlouvání, kompromisů, ale i s potřebným nadhledem (trochu jako punk-alkoholický TANKARD, haha). Určitě si nenechte ujít plány blízké budoucnosti těchto Mexičanů – tím prvním je brněnský koncert ve zkušebně BOY a tím druhým chystané splitko s podobně laděnými chachary MALIGNANT TUMOUR. „Beer Drinkers Survivors“ je LP ostré jako chilli. Teď už jen tu tequilu (úsměv).

Seznam skladeb:
  1. Waiting The End
  2. Acido Corrosivo
  3. S.P.N.D.
  4. Creador Destructor
  5. Maldita La Guerra
  6. One Day On Earth
  7. Van A Odiar
  8. Callejer
  9. Camino Al Infierno
  10. Acid Thrash Terrorist
  11. Revolution Is My Destiny
  12. Y Sigue La Destruccion
  13. Beer Drinkers Survivors

Čas: 43:30

Sestava:
  • Tupa - vokály
  • Rodo - kytara
  • Soti - baskytara
  • Näuj - bicí

https://www.facebook.com/acidezband
http://www.myspace.com/acidezstreetpunk
http://acidezpunx.bandcamp.com/

Zveřejněno: 16. 07. 2014
Přečteno:
3741 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář