Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TELEPATIE VI

EMBRIONAL – Annihilation CD 2014, Old Temple

Polští černí death metalisté EMBRIONAL si udělali k desetiletému výročí své existence radost a vydali si zajímavou kompilaci. Ta obsahuje znovu nahrané demo „Annihilation“ z roku 2007 a záznam z koncertu v klubu Bielsko-Bala v Polsku. Musím se hned dopředu přiznat, že „živáky“ nejsou zrovna z těch, které bych rád a dobrovolně vyhledával. Většinou mi vadí horší nebo někdy i vyloženě špatný zvuk (zde horší) a pokládám podobné záležitosti spíše za sběratelské kousky pro fanoušky než za alba, podle kterých by se měla kapela hodnotit. EMBRIONAL jsou ve své zemi dnes respektovanou, undergroundovou veličinou. O koncertech se vyprávějí legendy a jejich rouhání muselo vyděsit nejednoho kněze. Mají na svém kontě jediné dlouhohrající album „Absolutely Anti-Human Behaviors“, které notně rozvířilo kalné spodní vody v podzemí.

EMBRIONAL se pohybují někde na pomezí holandské a americké death metalové školy, jsou temní jako odvrácená strana denního světla a nechybí jim velká dávka energie. Recenzovaná kompilace je pak opatřena velmi pěkným coverem (Mariusz Krajewski) a parádně zpracovaným bookletem. Je vidět, že si pánové oslavu svého výročí náležitě užili. Horší je to se zvukem (Kamil Bracichowicz – mix, mastering, Przemyslaw Polanski – nahrávání). Chápu, že znovu nahrávání demo snímků musí být práce nevděčná a určitá špína je žádoucí, ale dovedl bych si představit vše lépe čitelné. Říkám ale budiž. Má to svoje kouzlo. Horší je to se živým záznamem. Podle slyšeného to musel být totálně našlapaný koncert, kde se lámaly kosti a obětovalo se „špatným“ bohům, ale slyšel jsem už lepší. Být tam osobně, asi by pro mě nahrávka měla větší kouzlo. Nějak mi k tomu všemu chybí obraz. DVD bych asi ocenil víc.

Poláci dokážou navodit hodně temnou atmosféru, vyloženě se s jednotlivými riffy mazlí a o hlasu Ryszarda si musí vyprávět řádové sestry při večerních modlitbách hrůzostrašné zkazky. Celé to působí jako nějaký tajný obřad pro vyvolávání temných sil. Já bych raději držel v ruce nové album, ale nakonec (i přes výše zmíněné výtky) přistupuji na nečistou hru, kterou se mnou EMBRIONAL rozehrávají. Oproštěn od okolního světa obětuji, rouhám se, strhávám kříže ze zdí a plivu do svěcené vody souběžně s kapelou. Nikdy jsem se sice s nějakou újmou od křesťanské církve nesetkal, ale spolu s nahrávkou vzpomínám na všechny křivdy, které nám tady pánové s růženci v rukách zanechali.

Pokud jste sběratelé rarit a rádi v rukou držíte zajímavé hudební záležitosti, budete s kompilací spokojeni. Jestliže ale hledáte spíše novou, zajímavou a ještě neslyšenou muziku, jděte raději jinam. Tohle je dárek pro všechny věrné fanoušky kapely. Nebudu tentokrát bodově hodnotit. Vždyť, proč bych měl kazit radost těm, kteří již od roku 2003 propadli spolu s EMBRIONAL peklu. Podobné „závislosti“ chápu, oceňuji a vážím si jich. Zajímavý kousek, který se bude pěkně vyjímat v mé sbírce CD.

Seznam skladeb:

Annihilation 2007:

  1. Hellfuck
  2. Murder And Cruelty
  3. Hallucinated
  4. Human Brew
  5. Destructionthirst
  6. Abbihilation

Live 2013:

  1. Absolutely Anti-Human Behaviors ( live)
  2. Necropolis ( live)
  3. Possessed by Evil ( live)
  4. The Last Step Into Nothingness ( live)
  5. Dismal Symbol ( live)
  6. Maniacal Madness ( live)
  7. Dziwki, Narkotyki i Martwica Mózgu ( live)
  8. Śmierć i Zniszczenie ( live)


Čas: 52:36

Sestava:

  • Marcin – kytara, zpěv
  • Kamil – bicí
  • Ryszard „Rychu“ Sosnowski – kytara, zpěv
  • Michal „Soulbleed“ Poletek – basa


http://www.facebook.com/Embrional
http://www.youtube.com/user/EmbrionalOfficial
http://www.last.fm/music/Embrional
http://www.oldtemple.com/


Zveřejněno: 31. 07. 2014
Přečteno:
3348 x
Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář