Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

KONEC UPÍŘÍCH BÁSNÍ V ČECHÁCH? OMYL DESMODUS JE ZAČÁTEK!!!

Přinášíme vám rozhovor s táborskou black-gothic kapelou DESMODUS. Rozhovor se uskutečnil po jejich koncertě v Orion klubu, kde hráli ještě spolu s kapelou LETHARGY. Na dotěrné otázky odpovídali zpěvák Pavel Rychlík a klávesistka Táňa. Rozhovor probíhal ve velice dobré náladě.

Otázky DESMODUS poprvé .....

Pavel: Já nejsem učesanej .....

Táňa: (smích)

Jak kapela vznikla?

Pavel: Přátelé, tu kapelu zakládám od roku 1990, na základě skupin FATA, AMON, XIII.STOLETÍ, no a dali jsme se do sebe až když jsem potkal Táňu v 95. roce, konečně se mi to podařilo. Takže by se dalo říct, že kapela vznikla v roce 1995.

Hráli její členové dříve v jiných kapelách?

Táňa: Jenom já, v SIMON, SAMAEL (ale táborskej!!!), KERBERUS.

Pavel: Já jsem účinkoval pouze v DESMODUSu přátelé.

Počkej Táňo, ty jsi hrála v KERBERUSu?

Táňa: No jenom chvilku. Předehry. Intra a tak, pak byl nářez a zase na konci. Dlouho jsem tam nevydržela, protože jsem si nezahrála. Tenhle styl mi vyhovuje proto, že jsou tam varhany furt prakticky.

Kdo vymyslel název, a co nám k němu povíte?

Pavel:Je to latinskej název, je to v překladu upír. Je to prostě ten kterej opravdu existuje, asi 9 cm velký zvířátko. Vymyslel jsem ho já. Né náhodou, já jsem byl chovatel, teď už ne, teď už se zato nemůžu pokládat. Zajímaj mě zvířata už jako od malička cca 17 let. Jeden čas, bylo to než jsem šel na vojnu, jsem měl doma 105 zvířat. Myslím jako 105 kousků - andulky, křečky a lišku a všechno možný...

Třeba šmouly?

Pavel: Šmouly? No tak šmoulu mam jednoho, teda ve zkušebně, ta svině padá, když začneme hrát. Nicméně, já se setkávám s otázkama, jestli skutečně upíři existujou, já říkám že jo. Každej mě pokládá za blázna. Já říkám, můžu to doložit fotkama, nikdo mi nevěří.

Kdo píše texty a o čem pojednávají?

Pavel: Texty píšu já. Jsou o lásce, o takové lásce, jaká skutečně je, o nenávisti, o smrti a o všelijakejch jinech věcech, třeba jak jsem se zamlada měnil ve vlkodlaka. To mi bylo asi 721 let ........... ještě bych řekl, že ty texty jsou taky o věcech co se tady děje, ale je to hozený do středověku.

Kdo tvoří muziku?

Táňa: Muziku dělám já, prostě to co cítím, tak to hraju. Jde to ze mě, neskládám dlouho, prostě na mě přijde múza a je to tam. Zahraju melodii a kytarista se přidá, řeknu mu akordy, řeknu mu jak by to vypadat. Snažim se aby to mělo celek, aby to mělo tvar.

Pavel: Já bych ješte doplnil, ona je Táňa hrozně skvělá, stačí jí dát text a ona už sama si udělá muziku, všechno je to v pohodě a o tom je DESMODUS.

Co basa, proč chybí?

Pavel: Basa, chybí kvůli tomu, že tady v Táboře nejsou schopný basáci anebo jsme nesehnali basáka. Ale už se nás ptali v jednom časopise, myslím že to bylo v plzeňskom časopise Pentoš (PENTAGRAM pozn. fobie) a odpovídám stejně nemůžeme sehnat basáka. Kdyby někdo jako měl zájem, i když teď máme někoho, nebudu řikat, nejni to jistý, nemáme ho vyzkoušenýho, ale basáka stále sháníme.

A neuvažuješ, že by jsi začal basovat ty Pavle?

Táňa: Ne v žádným případě, Pavel nemá rytmus.

Pavel: Ne, já nemám čas, věnovat se base a ještě řevu.

Ještě nebyl žádný počin, plánujete něco do blízké budoucnosti, popř. popiš....

Táňa: Samozřejmě budeme točit, teď ale nejsou peníze. Bude se to jmenovat NA ROZCESTÍ LÁSKY A SMRTI a zatím ještě není nic konkrétního domluvenýho.

Pavel: Mělo by to bejt do 98, maximálně někdy do března. Budeme to točit asi tady v Táboře, jelikož se nám nechce za humna, a stojí to peníze. Chce to nejdřív, ale peníze.

Nacházíte podporu v tom co děláte u svých rodičů (partnerů)?

Pavel: Jo, máma mě podpoří sice, ale na nás v životě nepříjde, jelikož poslouchá Kabáty, Alkehol, Olympic a DESMODUS už je na ní moc řevu.

Táňa: Naši přijdou, ale do nějakýho slušnějšího podniku, jako rockáč se jim zrovna nelíbí, ale určitě chtěj přijít a chtěj si poslechnout kazetu až nějaká bude a fanděj mi, protože .... prostě bez nich by to nešlo.

Pavel: Když mě máma dneska viděla namalovanýho, já jsem tady v klubu nebyl tak zmalovanej, jak mě viděla doma, já jsem to zkoušel tak nějak, než jsem se šel koupat, tak když mě viděla, tak říkala že jsem blázen, ale řekl bych to tak jak to říkala Táňa až to bude v lepším  podniku, tak věřim tomu, že máma přijde, protože třeba jednou si dobře pokecala se Železem ze skupiny AMON, což je blackmetalová legenda.

Mohl by jsi popsal styl, který hrajete, kam byste se zaškatulkovali?

Pavel: Nikam.

Táňa: Já neskládám podle toho, že chci hrát nějakej styl. Vzhledem k tomu, že hraju na varhany, tak jsou podklad varhany a ani mě nezajímá co to je, chci aby tam byla kytara, aby to mělo tvrdší ráz, pořádný bicí tzn. dva dupáky, aby to prostě bylo našlapaný a zároveň občas i klidný, nezáleží mi na tom kam to lidi zařaděj, důležitý je že ten název sám o sobě musí mít něco a ta muzika taky.

Pavel: Ještě bych chtěl dodat, že moje kořeny jsou v black metalu a z toho vycházíme a mícháme to s gotikou a dalšími styly třeba death, heavy, to už je nám jedno. Jenom mě točí, když nás lidi zařaděj mezi doom metal. Nejsme doom metal!!! Vycházime z gotiky a blacku. Jako...,dobře XIII. století,.... každej mi řiká, že XIII. století je jiný, že oni začali s gotikou, ale my jsme tu gotiku vlastně obohatili o ten black metal, nejsme jako ty švédský idioti, co se malujou, black chápu jako kapely FATA a AMON. Nikoliv Big Bosse, Big Boss dělá pouze blbou komedii, on si vymyslel nějakou satanskou sektu, lidi mu tam cpali tři kila, ...jo, pohoda jseš členem, ...tak s tím já nesouhlasim, jelikoš satanismus je blbost, stejně jako křesťanství je blbost. Nejsme satanisti ani křesťani, my jsme DESMODUS.

Otázka čistě na tebe Pavle, co PANDA, já jsem zaslech, že s tím končíš?

Pavel: Je to teď na takovým mrtvým bodě, fanzin dělám už od května, fanzin ale bude, PANDA bude. Co se týče PANDY distro, to je zase na takovým bodu, že potřebuju někde vzít sílu, ale chci říct, že PANDA nekončí. Bude to dál, ale až já dostanu sílu, teď už jsem na tom líp po těch dvou akcích v MěKSu a tady, ale ještě to není ono a potřebuju hlavně finance. Musíš někde nakoupit kazety a pak je na tobě, jestli to bouchneš, nebo ti to tam bude ležet a platíš to ze svýho, z platu, no a tak jsem dopad. PANDA ale nekončí, to bych asi zklamal hodně lidí. Já bych si dovolil takovej žebříček nejúspěšnějších titulů PANDY MUSIC : 1. F.O.B., 2. INKVIZICE demo ?Poslední mše?, 3. MORBID SILENCE, dál už je to takový namíchačku.

Co byste řekli na závěr?

Táňa: Byla bych ráda, aby lidi naší muziku pochopili a doufám, že to nedělám zbytečně. Ať lidi choděj a zapařej, jako na ostatní kapely. Nic velkýho nečekám.

Pavel: Já bych k tomu dodal, že jako kapela vycházíme v pohodě, nebejt Táni, tak to není v pohodě, jelikož ona nás všechny hlídá, kdyby nebylo Táni, tak není DESMODUSu chci jí za to poděkovat, chci poděkovat F.O.B za rozhovor, chci poděkovat všem fanzinům, a lidi čtěte fanziny, jelikož ty rádoby časáky o rockový muzice jsou pěkně na piču a pamatujte si, pořádnej black, to hrály akorát kapely AMON a FATA.


Zveřejněno: 18. 03. 1998
Přečteno:
3583 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář