Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

WATCH OUT STAMPEDE! – Reacher CD 2014, Noizgate Records

Německá skupina WATCH OUT STAMPEDE! vznikla v roce 2011 v Brémách. V promo psaní od vydavatele se píše cosi o „post-hardcore-scene“, ale podle všeho si pod tímto termínem firma Noizgate představuje něco jiného než já. Brémští muzikanti podle mě hrají metalcore jak vyšitý, tedy alespoň přesně takhle si metalcore představuju... (úsměv)

Na rovinu – nemám metalcore rád. A zdá se, že v redakci se nenachází nikdo, kdo by měl... Tím pádem o CD nikdo neprojevil zájem... Možná jsou tahle slova neprofesionální, ale já si je tu dovolím nechat, aby bylo zřejmé, že nemám o téhle scéně žádné povědomí, že jsem jen občas nějaké metalcore kapely viděl živě a sem tam něco „recenzoval“, ale jinak jde žánr jinými cestami než já. Přesto se pokusím debut německé pětice pokud možno objektivně zhodnotit, aniž bych to odbyl.

Oni to totiž neodbyli ani pánové, ani label. CD vyšlo jako velmi pěkný třípanelový digipack, graficky čistě zpracovaný a obsahující všechny potřebné záležitosti texty počínaje a fotkou kapely konče. Jediné, co chybí, je sestava, těžko říci, zda záměrně, nebo cíleně, ale skoro bych to tipl na opomenutí, na schovávanou si kapela nehraje, když je sestava uvedena na přiloženém promolistu.

Kvalitní je i zvuk; kvalitní pohledem dnešních mladých kapel, kdy je důležité, aby to všechno bylo řádně zahuštěné a hrálo nahlas i při minimálním využití zesilovače – většina fanoušků žánru nejspíš muziku sjíždí na MP3 přehrávačích nebo mobilech se špunty v uších a tam jim to takhle vyhovuje.

Úvod nahrávky slibuje něco načichlého elektronikou, jenže žádní MINORITY SOUND  se nekonají, to jen intro obsahuje nějaké samply a umělé (pa)zvuky. Pak se rozjíždí střednětempá zahuštěná masa s Andreasovým řevem; zpočátku to nezní špatně, Andreas s hlasem pracuje, ale v okamžiku, kdy nastoupí čistý vokál, je tu metalcore a mě to přestává bavit. Denis má úplně stejný hlas jako všichni metalcoroví zpěváci, které jsem kdy slyšel... Pod jeho čistým zpěvem muzika ztrácí tah a měkne, objevují se velmi chytlavé melodie a nejspíš to tak má být – na koncertech se v těchhle pasážích rozdovádí i holčiny. Když tak WATCH OUT STAMPEDE! poslouchám, přichází mi na mysl stájoví souputníci 5FT HIGH & RISING, jejichž počin jsem nedávno také popisoval a „plaval“ v tom úplně stejně, jako nyní. A když koukám, co jsem tehdy napsal, tak je to vlastně to samé, co teď...

Poslouchám „Reacher“ poněkolikáté, ale marně hledám záchytný bod, třeba v podobě skladby, která by se vymykala, něčím překvapila... Nahrávka mi přijde jako jeden dlouhý song, naštěstí ne až tak dlouhý, že by mě otravoval, těch 30 minut je tak akorát, co v tomhle ranku snesu... (úsměv)

Berte prosím tuhle (ne)recenzi s rezervou, label nám CD poslal, abychom o jeho vydání informovali, tudíž tak činíme alespoň touhle trochu zvláštní formou. Mám-li zachovat alespoň nějaké dekorum, tak vlastně nemůžu nahrávce nic moc vyčítat, kromě té podobnosti skladeb, kdy alespoň mně přijde druhá jako třetí... sedmá... desátá. Instrumentálně je vše zvládnuté s přehledem, kapele to evidentně hraje, ty ostré pasáže mají švih a nějaké momenty mě docela zaujaly. Experti na metalcore určitě najdou něco víc a určitě budou i spokojení, protože tahle placka jim sedne, protože je to profi udělaná věc a tak nechť si k mému průměrnému bodování nějaký ten bodík přidají, desku si poslechnou na netu a případně opatří.

Seznam skladeb:
  1. The Crucible
  2. Witch Trial
  3. In Pictures
  4. Settler
  5. Reacher
  6. Noble Arch In Proud Decay
  7. We Are The Branches
  8. Monsters
  9. Allspark
  10. Emily

Čas: 31:25

Sestava:
  • Andreas Hildebrandt – shouts
  • Denis Landt – clear vocals, guitar
  • David Werner – guitar
  • Stefan Poggensee – bass
  • Tolga Özer – drums

www.watchoutstampede.com
www.facebook.com/WATCHOUTSTAMPEDE
www.noizgate.com


Zveřejněno: 20. 06. 2014
Přečteno:
3406 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář