Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HEIDEN – Andzjel

HOUBA – Houba 2013 MCD-R 2014, vlastní náklad / PHR Records

Kapela HOUBA pocházející z Ústí nad Labem je na domácí punkrockové scéně zavedeným jménem. Ostatně, aby taky ne, když na ní bez přestávky působí už dvě dekády, za které si na svou stranu stihla získat spoustu věrných fanoušků. Na kontě má za ta léta nejen docela velké množství koncertů, ale i velice slušnou zásobu studiových počinů, z nichž tím zatím posledním a stále aktuálním je nahrávka nazvaná jednoduše „Houba 2013“, která je samotnou skupinou prezentovaná jako singl (já bych ji asi spíše označil jako EP, ale v celkovém kontextu to vlastně není zas až tak podstatné).

CD přináší čtyři zbrusu nové autorské kousky v celkové délce něco málo přes 10 minut, které kluci pořídili v průběhu září a prosince loňského roku (mimochodem, natáčet na Silvestra, to musela být určitě pěkná švanda /smích/) v klatovském studiu ExAvik a zvukový kabát tak měla pod dozorem již mnohokrát osvědčená dvojice Pavel Brom a Přemek Haas. Už ze zmíněné stopáže je možné vyčíst, že novinka kolem vás prosviští v pěkně svižném tempu, pánové se s tím prostě nijak zvlášť nepářou, nasypou do vás jeden energický song za druhým a tak si po těch pár minutách člověk říká, že je vlastně docela škoda, že těch zářezů není o několik více, jelikož se to poslouchá opravdu hodně příjemně. I když je čtveřice skladeb svou kvalitou opravdu velmi vyrovnaná, mým hlavním favoritem se nakonec po docela slušném množství poslechů stal „Cizinec“, na nahrávce umístěný jako číslo tři, který mě hodně zaujal i po textové stránce.
 
Materiál vychází v podobě CD-R s jednoduchým potiskem, zabalen je v černobílé papírové kapse a jeho distribuci si vzal na starost Papagáj, tedy Papagájův Hlasatel Records, se kterým kapela spolupracuje prakticky od svých počátků. Pro koho je fyzický nosič zbytečností, má možnost si singl zdarma stáhnout v elektronické podobě, pochopitelně, že ve zvukově srovnatelné kvalitě s CD.

Na závěr mi nezbývá nic jiného, než milerád HOUBU doporučit, alespoň tedy tu punkovou z Ústí, ostatní už je pak na každém jedinci dle vlastního uvážení. (úsměv)

Seznam skladeb:

  1. Příteli
  2. Neříkej nic
  3. Cizinec
  4. Dobře’s mě odhadla

Čas: 10:25

www.houba.info
www.bandzone.cz/houba
www.phr.cz

Zveřejněno: 06. 06. 2014
Přečteno:
3559 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář