Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

SINISTER – The Post-Apocalyptic Servant CD 2014, Massacre Records

Hřebíky zatlučené do dlaní. Krvácející rány. Oči obrácené k nebi. Smrtelný chrapot. Čerstvě vykopané mrtvoly povalující se jako nějaké směšné loutky kolem. Death metalová křížová cesta plná utrpení. Od počátku jsem ničen, drásán, pod nehty mi jsou zaráženy rozžhavené hřebíky a ušní bubínky dostávají pořádně zabrat. SINISTER jsou zde s novým albem. Tentokrát kupodivu ve stejné sestavě, která jim mimochodem neskutečně svědčí. První, čeho si hned od počátku všímám, je skvělý zvuk (Jorg Uken – Soundlodge Studio) a vynikající výkon bubeníka Toepa. Jeho hra mě ihned natolik pohltila, že jsem se zpočátku nedokázal soustředit na nic jiného. V některých momentech jsem zapomínal zavírat ústa údivem. Tento šílenec hraje „normálně (běžně)“ velmi rychle. Vždycky už si říkám, že už to zběsileji ani nejde a on stejně přidá a nasype to do vás. Tahle deska bolí, jako tělo pokryté boláky, jako rány od sebevražedných střepů těch, co stojí před rozhodnutím si znovu podřezat žíly. Nahrávka se přede mnou začala pomalu otevírat s nechutností a strachem srovnatelným snad jen s šokujícími zážitky spojenými s odkrýváním masových hrobů.

Do smrtelného tance mě ihned vtáhl do oranžova zbarvený obal od Mika Hrubovcaka, který zde načrtl pravé peklo. Ano, takto si opravdu představuji, že by to mohlo v říši rohatých vypadat. Krásná šílená práce. Beru album do rukou, stejně jako byli nuceni hříšníci nosit svůj kříž. Jsem bičován neskutečným tlakem, energií, která během několika okamžiků navozuje apokalypsu lidské mysli. Člověk, jako jedinec zde nemá vůbec žádnou hodnotu. Vzpomínám na jeden večer, kdy jsem zmateně přepínal zpravodajské kanály. Na všech byly v ten čas jen samé aktuální válečné záběry. Být z jiné planety, očekával bych během několika měsíců konec světa. Mezitím SINISTER vykládali v pozadí náklad hnisu, špíny, lidské bídy, pod vousy se usmívajících vrahů, strachu a neklidné atmosféry, provázející každé nespravedlivé zneuctění života. Zastavit se musím u zpěvu Adrieho. Ten nejenže vládne hlasem odněkud z nejhlubšího holandského kanálu, ale přijde mi, že mu léty ještě víc zhrubnul. Zařvat na mě někde z bezprostřední blízkosti, asi bych umřel strachy. Neskutečně nadupané jsou i veškeré extrémní riffy (chvílemi jsou cítit doteky SUFFOCATION), které převážně vznikaly pod taktovkou Batiaana Brussarda. Říkám si, že většinou z nich by se dalo klidně zabíjet ve válce. Byla by to šílená zbraň.

Jako majitel digipacku musím také zmínit tři parádně zahrané bonusy, které se mezi novými songy rozhodně neztratí. Osobně se mi nejvíc líbí ten od AGENT STEEL, kde SINISTER odhalují svoji thrashovou tvář. Je slyšet, že si všechny covery neskutečně užívali. Vše pak doplňuje video The „Science of Prophecy“. Pro fanoušky určitě nutnost.

V textech se to hemží zohavenými těly, zápachem nelegálních piteven, brutalitou, nenávistí. Zkrátka takovou death metalovou klasikou. Ve spojení s muzikou pak fungují velmi dobře a pokud si je budete pročítat v klidu u svých hi-fi přehrávačů, dostaví se vám pocity lidí mučených utahováním španělské boty, napínáním na skřipec a nebo na posledním rande se železnou pannou. Na to, že se zde hraje převážně rychle, každý rytmus střídá během chvíle další zběsilá změna tempa a zpěvák v podstatě „jenom“ chorobně chrčí, mi přijde deska „The Post-Apocalyptic Servant“ velmi pestrá, nenudí a dovede chytnout za pačesy. Pro někoho bude možná to nahlédnutí do chrámu bolesti příliš šokující a drsné, ale v porovnání s tím, co se kolikrát děje v dnešní nechutné realitě, je to mnohdy jen takový poklidný obraz.

Kolem se válí černobílé fotografie z nějaké staré kriminalistické příručky nikdy nevyřešených dávno polozapomenutých případů vražd. Opuštěná těla ležící v syrovém ranním svítání. Kolem postávající novináři s tvářemi nenasytných supů. SINISTER s námi letos rozehráli velmi krutou hru. Technickou, plnou šílenství, nespoutanou a překračující hranice bolesti. Vše z nich plyne velmi přirozeně, jako by byli kdysi všichni muzikanti členové řeznického cechu a jen si tak „odskočili“ nahrát pár songů. Slabším povahám možná bude zpočátku chvilku krvácet z uší, ale nebojte, to se po nějaké době srovná. Zajímavé je, že deska každým dalším poslechem roste, mění se, vykoupe vás v krvavé lázni, agresivně pokouše a pak dá o sobě ve vyhrávkách vědět temně a řezavě. SINISTER jsou ve velmi dobré formě. Svá zásadní alba z devadesátých let kapela sice zatím nepřekonala, ale za sebe mohu říct, že se jim velmi přiblížila. Schovejte vše, na čem vám záleží do svých příbytků, zamkněte se na sedm západů a dávejte si velký pozor! SINISTER jsou totiž opět zde! A budou zabíjet. Killer album!

Seznam skladeb:

  1. The Science Of Prophecy
  2. The Macabre God
  3. The Sculpture Of Insanity
  4. The End Of All That Conquers
  5. The Masquerade Of An Angel
  6. The Dome Of Pleasure
  7. The Post-Apocalyptic Servant
  8. The Art Of Skin Decoration
  9. The Saviour
  10. The Burden Of Mayhem

Bonusy:

  1. Fall From Grace (Morbid Angel Cover) (Bonus Track)
  2. Deadly Inner Sense (Paradise Lost Cover) (Bonus Track)
  3. Unstoppable Force (Agent Steel Cover) (Bonus Track)
  4. The Science of Prophecy (video)


Čas: 58:55

Sestava:

  • Adrie Kloosterwaard - zpěv
  • Dennis Hartog - kytara
  • Batiaan Brussaard – kytara
  • Mathijs Brussaard - basa
  • Toep Duin - bicí


https://www.facebook.com/SinisterOfficial
http://www.last.fm/music/Sinister
http://www.myspace.com/sinisterwingsofdeath
http://www.sinister-hailthebeast.com/
http://www.massacre-records.com/


Zveřejněno: 24. 05. 2014
Přečteno:
4046 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

14. 06. 2014 12:02 napsal/a Opat
...
No, vidím to tak maximálně na 6,5/10. Prvních pár skladeb fajn, pak už mě to celkem nudí, což mi po vynikající \"The Carnage Ending\" mrzí.. Jejich beneluxoví kolegové Aborted je letos naprosto převálcovali.
28. 05. 2014 14:08 napsal/a Asphyx
for BRUTAL
Zdravím, co se týče brutálního death metalu, tak v přípravě je právě (skvělá) Archspire, za mě zatím parádní Abysmal Torment, chystám Beneath a kolega má v hledáčku Aborted. Pak také spousta australského \"zlometalu\", přišel mi balíček:)) Co se týká nových Sinister, tak kupříkladu dnešní odchod od zubaře s rozvrtanou hubou a k tomu The Post-Apocalyptic Servant na uších pro mě malo velké kouzlo a deska získala další, zatím netušený rozměr:)) Ať se daří!...
28. 05. 2014 12:37 napsal/a BRUTAL
BRUTAL
Zdravím pan recenzent. U mňa čo sa týka Sinisteru tak je to podobne ako to popísal autor Pekop, ibeže mne sa páčil aj predchádzajúci album. Inak po tejto recenzii som nažhavený na nové CD. Teraz u mňa v kuse ide nový Archspire. Bude aj recenzia ? Vdaka
28. 05. 2014 07:14 napsal/a Asphyx
----
Chápu a děkuji za příspěvek:)) Já měl se Sinister podobný \"problém\" až do předchozí desky \"The Carnage Ending\". Od té mě opět pánové neskutečně kopou. Snad se jim konečně ustálila sestava. K mé \"přívětivosti\" hodně přispívá přítomnost a skladatelský rukopis Base Brussaarda. Já mu to zkrátka zobu z ruky:)) Dnešní Sinister jsou už zkrátka někde jinde. Jsou brutálnější, míň přívětivější, zlejší....a pro mě tím víc \"přitažlivější\":)) Snad to neuslyším podobně úplně sám:)) A i kdyby, nevadí, dnes si to každý přebere díky internetu stejně po svém:))
27. 05. 2014 21:36 napsal/a pekop
Sinister
Aggressive Measures byla poslední deska, kterou jsem si koupil. Takže vlastním první 4 alba. Pak to šlo s kapelou z kopce, nepomohlo ani vyhození Rachel. Novinka šlape. ale pořád tomu něco chybí, aby mě to vtáhlo. Takže ani tohle album v mé sbírce nebude. Je to jen můj názor, spousta fandů bude asi nadšenejch, no já jsem spíš zklamanej Bodování maximálně za 7.