Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

7.5.2014, Písek - Divadlo Pod Čarou

Francouzská kapela ANTICORPSE si na začátek května naplánovala miniturné po České republice, kterou si, jak potvrzují slova jejích členů, oblíbila při minulé anabázi, při které se skamarádila s českými PAWNSHOP a Zebrou (ex-MURUROA), který zorganizoval píseckou zastávku.

ANTICORPSE mají venku úplně čerstvé CD „The Great Fall of Humanity“, které samozřejmě na svém tour hodlají propagovat. V nedávné recenzi jsem psal, že ANTICORPSE rozhodně nejsou tuctovou kapelou a že míchají death, thrash, black a nechybí ani core prvky. Tahle zdánlivě nesourodá kombinace mně z CD přišla zpočátku těžko stravitelná, ale po několika posleších se mi to začalo líbit; živě to fungovalo prakticky hned, jen škoda, že úvod poznamenal špatný zvuk. Ale to se děje běžně, postupně se vše usadilo, a my si mohli vychutnávat pestrou hru kapely, ve které se sešli kvalitní instrumentalisté. Bubeník Félix o svých kvalitách přesvědčoval už na nahrávce, živě to bylo doslova zabíjení neviňátek, výbornou hrou se prezentoval i basák  Yohann, dotvářející hodně pestrou rytmiku. Kytarista Sven kromě většiny variabilních vokálů (blackový skřehot, deathový řev, ale víceméně srozumitelný) sázel sóla a vyhrávky s takovou suverenitou, že i přihlížející muzikanti z jihočeských kapel uznale pokyvovali hlavami. Překvapivě byla nejméně nápadnou postavou na pódiu kytaristka Julie, kterou samozřejmě kvůli lehce extravagantní vizáži přehlédnout nešlo, ale s kytarou se držela spíše zkrátka. Dáma a pánové vystřihli sedm songů z aktuální nahrávky a navrch „Don´t Die In Vain“ z předcházejícího proma. Jsem rád, že jsem do Písku vyrazil, koncert ANTICORPSE určitě stál za to, pokec se sympatickým basákem Yohannem taky. (úsměv)

Vystoupení Francouzů orámovaly dvě tuzemské party. Jako první se na velkém pódiu (malá scéna v Divadle Pod Čarou byla zrušena) objevila všem dobře známá strakonická partička CONOPED, která to v okolí mastí poměrně často. Tentokrát to ale bylo svým způsobem výjimečné vystoupení, protože mi přišlo, že poslouchám jinou kapelu. Zbyněk po vystoupení říkal, že začali intenzivně zkoušet a to se samozřejmě projevilo, kapela šlapala nejlíp, co jsem ji zažil. Mix thrash metalu a hardcore v krátkých skladbách funguje a některé momenty dokonce připomínají legendární TELEX. CONOPED sáhli jak po kusech z dema „Hovno hoří“, tak po novějších kouscích, v nichž Zbyněk vymýšlí zajímavější kytarové party, včetně kvílivých sól. Zhruba desítka songů, dvacet minut a hotovo. Zábavné vystoupení.

Závěr patřil PAWNSHOP z Příbrami. Kapela, která má s ANTICORPSE „družbu“ od jejich minulého tuzemského výletu, bude jim organizovat další koncert v Příbrami, ale je mi trochu záhadou, jak se tyhle dvě party daly dohromady, protože stylově to je úplně jiný svět. PAWNSHOP hrají něco mezi metalcore a deathcore, možná s lehkými závany hardcore, naštěstí bez vlezlých melodií a uječených zpěvů. O řev se kromě sólového vokalisty staral i bicmen, kapela šlapala, hlavně jeden z kytaristů to měl hodně dobře zmáknuté, ale mě to jednoduše nebavilo, tenhle žánr jde mimo mně... Zpestřením byla hostovačka Svena z ANTICORPSE, po které jsme to s Davidem zabalili, zamířili v půl dvanácté k domovu a spokojeně konstatovali, že nám ta cesta do Písku stála za to (zdravíme lenochoda Immortala, který se týden kasal, že pojede taky, aby v den akce usoudil, že musí druhý den ráno vstávat v sedm hodin a že by to nezvládl...). Škoda slabší návštěvy, ale o tom se píše všude a pořád, že lidi nechodí, naštěstí v Písku byla kulisa ještě celkem v pohodě, odhadem 40 lidí, o den dříve v Českých Budějovicích prý došlo 5 platících... Já si na závěr dovolím doporučit návštěvu dvou následujících akcí, na nichž to ANTICORPSE rozbalí – 9.5. v  Praze a 10.5. v Příbrami.

Setlist ANTICORPSE:

  • Dead And Reborn
  • In The Name of Peace
  • The Great Fall of Humanity
  • The Habited Planet
  • Rites For a Dying Man
  • Don´t Die In Vain
  • Depths of Ymir
  • Korrils´ Dance



Zveřejněno: 08. 05. 2014
Přečteno:
3361 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář