Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

MORBID FLESH – Embedded in the Ossuary EP 2014, Unholy Prophecies

Udušenej, oběšenej, utopenej, zastřelenej si přijdu při poslechu nového EP španělských smrtonošů MORBID FLESH. Nejsem sice z těch, kdo by propadal depresím a motal se rád v nihilistických kruzích, ale musím kapele uznat schopnost mě strhnout do spodních vod lidské mysli. Můžou za to pravděpodobně „smutně“ zpracované kytary a drásající zvuk. Smečka má za sebou skvostné album „Reborn in Death“ v roce 2011 a už tenkrát bylo jasně slyšet, že tady budeme mít čest s kvalitní muzikou. Líbí se mi ta kombinace rychlých, drtivých pasáží s temnějšími vyhrávkami, které dodávají desce zvláštní atmosféru. Jakoby se zde potkávala evropská death metalová škola (BOLT THROWER, DISMEMBER, PESTILENCE, GRAVE) s odnoží americkou (MALEVOLENT CREATION, MASTER, možná snad i IMMOLATION). Kapela k tomu ještě přidává španělský temperament a my si tak můžeme s radostí rozplétat jednotlivé, do černoty hozené, motivy.

MORBID FLESH se nebojí rychlých masakrů, ale když je potřeba, tak se i „příjemně“ zvolní. Když pak náhle zahřmí hromobití bicích, tak jen vyjeveně hledáte místo, kam byste se schovali. Někdy vše zní jako strach účastníků setkání s odjištěným granátem, jindy zase můžeme slyšet lopatu, pomalu se zarývající do země a připravující místo pro naše poslední spočinutí. Deska je ošetřena kvalitním, dobře řezajícím zvukem z Moontower studia a na obal bych se byl schopen dívat dlouhé hodiny. Při poslechu na mě dýchá zvláštní, jiskřivá nálada a neustále se musím ohlížet za sebe, zda za mnou čistě náhodou nestojí samotný pán pekel. Několikrát se mi dokonce stalo, že jsem, ponořen do muziky a nevnímaje okolní svět, nějaké podivné stíny spatřil. Zkrátka, neustále s touto smečkou zažívám nové a nové příběhy, které rozhodně nepatří k těm, které dobře končívají.

Někdy je to jako zlý sen, někdy to připomíná krutou realitu. Jindy zase, když slunce prozáří podlahu mého pokoje, vzpomínám na vybělené lebky kdysi dlouho žíznivých lidí na nekonečné poušti. Mám rád hudbu, která ve mně dovede vyvolat nějaký prožitek (ať už negativní nebo pozitivní), umí proniknout do mé hlavy a nadělat tam paseku. MORBID FLESH tuto schopnost mají, dělají si se mnou, co chtějí a i za necelou půlhodinu recenzovaného EP si kolikrát přijdu, že už nejsem součástí našeho špinavého světa. Hroby se samy otvírají, rakve pukají tlakem a já mám co dělat, abych se nesebral a nevydal se na půlnoční procházku hřbitovní ulicí. Svrbí mě ruce a krumpáč s lopatou mě ze sklepa přímo volají. Moc dobře vím, že cestou bych potkával podobně postižené death metalisty s náčiním v ruce a s nepřítomným výrazem ve tváři.

„Embedded in the Ossuary“ je albem, od kterého jsem čekal hodně a dostal jsem ještě víc. Mám takovéto nahrávky ve velké oblibě. Není tedy divu, že budu hodnotit vysoko. Nenašel jsem zde nic, co by mi nějak vadilo, při čem bych se ošíval nebo dokonce kroutil bezradně hlavou. Všechno na tomto EP sedne v jeden celistvý a pevný celek. Jsem moc zvědavý, s čím MORBID FLESH přijdou na dlouhohrající desce. Zařazuji si kapelu do své přihrádky nahrávek, které musím mít vždy po ruce. Vždycky, když budu mít chuť na výlet do španělského podsvětí, sáhnu po nich znovu a rád. Budu se jich při exkurzi do země mrtvých a nemrtvých držet jako klíště. Jsou mi totiž velmi dobrými a zdatnými průvodci. Temná death metalová klasika se zvláštní nakažlivou atmosférou!

Seznam skladeb:

  1. Entrance to the Ossuary
  2. Charnel House
  3. Under Ragged Hoods
  4. Rising of Shadows
  5. From Beyond the Bounds
  6. Summoning the Sorcery of Death


Čas: 23:27

Sestava:

  • Makeda – basa
  • Mitchfinder General – bicí
  • C. – kytara
  • Gusi – kytara, zpěv, bicí
  • Vali – zpěv


http://morbidflesh.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/MorbidFlesh
http://www.last.fm/music/Morbid+Flesh
http://unholyprophecies.com/


Zveřejněno: 28. 05. 2014
Přečteno:
3338 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 08. 2014 11:50 napsal/a dagan
Embedded in the Ossuary
Pěkné logo kapely. Nádherný obal od Javi Castaña. Žádné retro. Death metalová lahůdka.