Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

FROM HELL – Ascent From Hell CD 2014, Scourge Records

Tak tady máme další zásilku rovnou z pekla! A že se tentokrát jedná o pořádné čerty. Vždyť jen samotná jména jako George Anderson (DOWN FACTOR), Steve Smyth (ONE MACHINE, SWEET LEAF), Paul Bostaph (SLAYER, ex-EXODUS, ex FORBIDDEN, ex- TESTAMENT) a Damien Sisson (DEATH ANGEL, SCARECROW) hovoří o tom, že se nebude jednat o žádné nováčky, kteří se setkávají se samotným satanášem poprvé. Pánové se rozhodli se svým novým projektem/kapelou o menší výlet do minulosti a předkládají nám klasické thrash/deathové songy plné smrti a temnoty. Tentokrát si jako téma zvolili horory. Mezi skladbami tak můžete zaslechnout strašidelné mezihry, muzikanti jsou celí „jakoby od krve“ a milovníci napětí by zde měli mít své žně. Kapela nijak nepopírá, že se nechala inspirovat jedním z praotců podobných záležitostí, KINGEM DIAMONDEM.

Hudebně se ocitáme někde na pomezí thrashe a deathu, ale zazní i blackové, heavy i doomové chvilky. Oceňuji snahu jednotlivých muzikantů „zbytečně“ neexhibovat. Nebývá to u podobně hvězdně obsazených desek zrovna obvyklé, zde ale k něčemu podobnému nedochází. Album má vynikající produkci (George Anderson – kytarista SKINLAB), zvuk (Green Studio, CA and Skyline Studio) i velmi expresivní obal (Antonio Jiménez). Horší už je to s nápady. Celá nahrávka působí velmi roztříštěně, nekompaktně. Jednou se skoro až heavy metalově naříká, posluchač si na to pomalu zvyká, těší se na refrén a nejednou střih a odněkud se vyvalí neskutečný chaos. Asi to tak má být, ale mě to nedělá vůbec dobře. U většiny songů mi chybí nějaký nosný motiv, nápad, který bych si i po delší době pamatoval. Přitom se určitě nejedná o špatný nápad (i když už mnohokrát použitý). Metal a horory k sobě měly vždycky blízko. Jen mi přijde vše nedotažené, zmatené a nezáživné.

FROM HELL se snaží o určitou strašidelnost, teatrálnost, epičnost, ale přijde mi, že tady se nikdo bát nebude. Skoro sedmdesát minut pomalu plynoucí, mnohdy poměrně nezáživné muziky je podle mě příliš. U jejich vzoru, KINGA DIAMONDA, si v některých momentech koušete napětím nehty na rukou a bojíte se nahlédnout pod postel, zda tam není nějaký zlý sen. Tady bych to přirovnal spíše ke sledování nějakého průměrného amerického hororu, které hollywoodská produkce vyrábí jako na běžícím páse. Ať dělám, co dělám, napětí, strach a obavy nepřicházejí. Snaha i zvolené prostředky by byly, ale chybí mi „prožitek“, nervozita, očekávání a moment překvapení. Některé riffy jsou sice velmi příjemné a „řemeslně“ je vše odehrané na jedničku, ale chybí mi něco, co by mě pořádně nakoplo.

Když jsem si dlouho před obdržením CD pročítal promo materiály, těšil jsem se jako malý kluk na první pusu od holky. Složení kapely i téma slibovalo příjemný zážitek. Ten sice v určitých chvílích nastal, ale na takovéto persony mi to přijde poměrně málo. Představoval jsem si, že mě FROM HELL protáhnou peklem, přenesou mě do mých největších nočních můr a vystraší mě k smrti. Místo toho jsem dostal desku, při které se budou bát asi jen méně zkušené děti ze školky. Hudebních nápadů, které by mě alespoň trošku nadzvedly ze židle, zde také příliš není. Sem tam se sice vynoří něco, co mě zaujme a na chvilku chytne za pačesy, ale drží mě to vždy jen na krátkou chvíli. Je zde krásně vidět, že i takoví muzikanti, kteří v kapele působí, si mohou ukousnout příliš velké sousto. Chtělo by to asi někoho mimo kapelu, který by z nich „vytřískal“ to nejlepší, co v nich je (protože ono to tam samozřejmě je, jen „to“ zatím nevylezlo na povrch). Škoda, snad příště. Lehký nadprůměr.

Seznam skladeb:

  1. Standing At The Mouth of Hell
  2. The Walking Dead
  3. Soul Crusher
  4. Psycho Killer
  5. Eyes of My Dead
  6. Nun With A Gun
  7. The Church
  8. Dead Reckoning
  9. Ascent From Hell
  10. The Sleep


Čas: 69:12

Sestava:

  • George Anderson – zpěv, kytara
  • Steve Smyth – kytara
  • Paul Bostaph – bicí
  • Damien Sisson – basa


https://www.facebook.com/thisbandisFROMHELL
http://fromhell.net/
https://www.youtube.com/user/ThisbandisFROMHELL
http://scourgerecords.com/


Zveřejněno: 30. 07. 2014
Přečteno:
3416 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář